Otomobil Tutkunları İçin Araba Parçalarıyla Ev Dekorasyonu

Otomobil Tutkunları İçin Araba Parçalarıyla Ev Dekorasyonu

Eski araba parçalarını birleştirerek ev dekorasyonuna yeni bir hava katmaya ne dersin?

Sevdiğimiz araba modellerinin parçalarını kullanarak ister retro bir hava, istersek de oldukça havalı gözüken mobilyalar yaratabiliriz. Üstelik bunlarla yapabileceğin tasarımlara sen de çok şaşıracaksın.

Marangozuna Yaptırabileceğin 12 Mobilya Fikri

Eski Eşyalardan Retro Yaratmak

Bir New York Trendi: Endüstriyel Dekorasyon Nedir?

Eski ahşap direksiyonların hiçbir değişiklik yapmadan evine bu kadar yakışacağını kim bilebilirdi ki?

Bu parçalar ikinci el olarak satıldığı gibi aynı zamanda antikacılarda da bulunmakta. Bununla birlikte alacağın saat parçalarını monte edersen kendine çok güzel bir antika duvar saati yaptırmış olursun.

Eski araba farları ile yapılan ışıklandırmalar evine retro bir hava katmana yardımcı olabilirler. Özellikle farklı renklerdeki modellerin farları ile pop art tarzında salonunu veya mutfağını dekore edebilirsin. Üstelik bunları ister tavandan asarak istersen de spot ışık gibi monte ederek de kullanmak mümkün.

Yaratıcılığını kullanabileceğin bir başka yer de hobilerin için ayırdığın alanları dekore etmek olabilir.

Örneğin bilardo masası gibi bir parçayı hem şık hem de eğlenceli bir hale getirmek oldukça kolay. Sevdiğin model bir arabanın karoseri gibi sadece basit kısımlarını kullanarak hem hafif hem de bir o kadar zevkli duracak bir bilardo masası yaptırmak hiç de zor olmayacaktır.

Arabanın metal konstrüksiyonunu kullanarak yaptırabileceğin birçok mobilya da var. Örneğin salonuna çok yakışacak ve neredeyse hiç masraf oluşturmayacak koltuklar yaptırabilirsin. Özellikle eski havasını koruyan deri koltuklardan faydalanarak evine çok hoş bir hava yaratabilirsin.

Amerikan tarzı cam açma kolları araba tutkunlarının sevdiği parçalardan biri olmakla beraber ev dekorasyonuna da antika bir hava katmaktalar. Bunları bir araya getirerek duvarına asabilir veya askı gibi kullanışlı bir hale de getirebilirsin.

Bir başka araba parçalarından yapabileceğin mobilya ise çalışma masasıdır. Masayı oluşturmak için arabanın kaputu ile ön ızgaralarını kaynaştırarak veya vidalayarak kolayca birleştirebilirsin. Son olarak bu parçayı desteklemek için 2 metal ayak kullanırsan kendine güzel bir çalışma masası yapmış olursun.

Son olarak  araba plakaları günümüzde oldukça popüler ev dekorasyonu ürünlerinden biri.

Eğer eski plakanı saklamak istersen veya satın aldığın plaka çerçeveleri ile duvarlarında yeni bir hava yaratmayı düşünüyorsan yapman gereken çok kolay. Yapışkan bant ile dilediğin yüzeye kolayca uygulayabilirsin.

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Bebek Cinsiyet Partisi Fikirleri

Bebek Cinsiyet Partisi Fikirleri

Stoneware Nedir? Stoneware'in Başlıca Özellikleri

Stoneware Nedir? Stoneware'in Başlıca Özellikleri