Eski Eşyalardan Retro Yaratmak

Eski Eşyalardan Retro Yaratmak

Dekorasyonda yeniliklere açık olan ve tezat bir şekilde dekorasyon seçimlerinde geçmişten izler taşıyanlar arasındaysan retro dekorasyon dünyasını mutlaka keşfetmelisin. Son yıllarda giderek daha fazla kişiyi etkisi altına alan retro dekorasyon 1950’li ve 1980’li yıllar arasında kullanılan mobilyaların, aksesuarların ve dekorasyon ruhunun günümüzde yeniden canlanmasına neden olmuştur. Özenli bir şekilde tasarlanan retro dekorasyon unsurları evlerin havasını değiştirip ev sahiplerinin özgün tarzını muhteşem bir şekilde yansıtabilirler. Geçmişten izler taşıyan bu eşyaları kullanarak nasıl retro yaratabileceğimizi birlikte inceleyim.

Bir Odada Farklı Alanlar Yaratmanın 12 Yolu >

Organik Tarımla Uğraşanların Bilmesi Gereken 11 Adım >

Ev Dekorasyonunda Bilinmesi Gereken Mobilya Ölçüleri >

Saçaklı Halılar ve Yastıklar

Saçaklar hayatımıza tamamen geri döndü. Saçaklı yastıklardan tüylü halılara kadar, saçakların temiz kenarlar ve aerodinamik tasarımlar lehine gelişen bir trend olduğunu söyleyebiliriz. Yüksek profilli ve hacimli halılar ayaklarının altında rahat olmakla kalmaz, aynı zamanda herhangi bir alana çok daha fazla doku ekler ve görsel ilgi yaratır. Saçaklar ve hacmi yoğun halılar tercih etmek retro bir görünüm yaratmanı sağlar.

saçaklı-yastıklar-halılar

Yeniden Makrome

Makrome sanatı aslında eski zamanlara kadar izlenebilir, ancak düğümlü fiber duvar asmalarını veya ayrıntılı makrome bitki tutucularını gördüğümüzde anında 1970'e ışınlanırız. Makromeler, evimize doku ve renk eklemenin harika bir yoludur. Planlaması zor bir galeri duvarı zahmetine girmeden herhangi bir odayı ve duvar alanını makrome asmak için kullanabilirsin. Goblen duvar asmaları senin tarzın değilse, fiber sarılı, gökkuşağı esintili duvar sanatına göz atabilirsin. Makromeler 1970'lerin kreş veya çocuk odası için mükemmel bir vurgu olmakla birlikte bir ofiste veya giriş yoluna biraz renk ve hareketlilik eklemenin güzel bir yoludur.

makrome-duvar-süsleri

Retro Renkler

Tamamen beyaz salon trendinden sıkıldıysan, parlak, cesur renklerin tekrar şık olduğunu bilmek seni mutlu edebilir. Renk tercihlerimiz tamamen kişiliğimizle ilgilidir. Ancak avcı yeşili, hardal sarısı ve tozlu gül (evet, büyükannenizin banyosunun rengi) gibi renklerin ev dekorunda tekrar bir sıçrama yapmaya başlağını söyleyebiliriz. Tamamen retro bir palete bağlı kalmak istemiyorsan, bu trendi oturma odana karıştırmak için birkaç hardal sarısı, kadife yastık veya koyu yeşil bir abajur kullanmayı düşünebilirsin.

retro-renkler

Kadife Dokular

Kadifenin elbette var olduğundan beri lüks bir izlenim verdiğini biliyoruz. 70'lerde popüler bir malzeme olan kadifenin ev dekorunda giderek daha yaygın hale geldiğini görmeye başlıyoruz. Eğlenceli kanepelerle kadife, evinize doku eklemenin harika bir yoludur.

kadife-dokular

Post Görünümlü Halılar

Sığır derisinden zebraya kadar, hayvan baskısı tekrar aramızda ve bu sefer görünüşü tamamen zulümsüz hale getirebiliriz. Sahte bir zebra deri halısı, özellikle de minimalist bir odada oldukça şık görünebilir. Hayvan baskısı ile dekorasyon söz konusu olduğunda, daha az genellikle daha fazladır, ancak bu, desenleri ve dokuları karıştırıp eşleştirmekten korkman gerektiği anlamına gelmez.

post-görünümlü-halı

Vintage Halılar

Anlatmakla bitiremeyeceğimiz Türk halısı gerçekten klasik bir parçadır, bu vintage halıların retro dekorasyondaki yeri oldukça önemlidir. Retro tarz yakalanmak istendiğinde oturma odasına düşünülerek yerleştirilmiş bir vintage halıdan daha iyi bir şey yoktur. Yatak odalarından oturma odalarına, mutfaklara (evet, mutfaklar) kadar, bakımlı bir vintage halı iyi maliyetlidir ve gelecek yıllar boyunca dayanacaktır.

vintage-halılar

Çiçekli Duvar Kağıtları

Çiçekli duvar kağıtları sadece eski banyolar için değil, günümüzde konutlardan ofis alanlarına kadar pek çok alanda kullanıma uygun durumdadır. Bulunduğu her mekana eski günlerin enerjisini taşıyan çiçekli duvar kağıtları, yeni ve eskinin kombinasyonu ile birlikte retro alanlar oluşturmamıza imkan tanır. Eski ya da yıllanmış hissettirmeden yeterli görsel ilgi uyandıran grafit esintili siyah beyaz çiçek duvar kağıtları kullanmak da iyi bir alternatif olabilir.

çiçekli-duvar-kağıdı

Terrazzo Dönüş

Bu yıl terrazzo her yerde ve geleneksel olarak döşeme veya tezgah için bir malzeme olarak düşünülse de, neredeyse her şekilde kullanılabileceğin ve kullanıldığı yer eşyada hala şık olabileceğini kanıtlıyor. Terrazzo, mermer, kuvars, cam ve daha fazlası gibi malzemelerin yongalarından oluşan bir kompozittir. En parlak zamanı 70'lerde iken, evlerimize geri dönmüş olmalarına seviniyoruz.

terroza-döşeme

Retro Gramofon ve Pikap

Elbette pikap ve gramofonun retro dekorasyondaki yeri ve önemini atlayamayız. İyi tasarlanmış bir düzen içerisinde, güzel bir köşeyi de en çok onlar hak ediyor.

retro-pikap

Telefon Köşesi

Evlerimize retro cazibesi katan bir diğer eşya da dedikodu köşesi olarak da adlandırılan, telefonla konuşabilmek için uzun süreler orada oturduğumuz çoğunlukla evin girişinde bulunan telefon köşeleridir. Telefonların sabit nesneler olduğu güzel zamanları hatırlatan bu mobilya retro dekorasyonun vazgeçilmez parçalarından biri olabilir. Eskiden kalan vintage bir sabit telefon bu alana eklenerek kusursuz bir görünüm oluşturulabilir.

telefon-köşesi

Hasır ve Rattan Mobilyalar

Rattan mobilya, kamış ve söğüt gibi malzemelerden yapılmış ve aslında antik döneme kadar uzanırken, 1970'lerde inanılmaz derecede popülerdi. Şimdi aramıza geri dönen rattan mobilyalar ya da dekorlar ulaşılmaz hissetmeden bulunduğu alana modaya uygun, rahat bir enerji kazandırır. Rattan raflar, biraz ekstra duvar alanı kullanmak ve herhangi bir odaya eklektik bir hava katmak için harika bir yoldur. En iyi bohem görüntüyü oluşturmak için ev bitkileri, vintage kitaplar ve dokuma sepetlerle süsleyebilirsin. Raf şekillendirme becerilerin üzerinde çalışmadan önce ankrajları kullandığından ve düzgün bir şekilde sabitlendiğinden emin olmalısın.

rattan-mobilya

Ahşap Dolaplar

Tamamen beyaz mutfaklardan sıkıldığın zamanlar olmuş olabilir. Bu yılki mutfak dolapları, 90'lı meslektaşlarından ilham alıyor. Beyaz kuvars tezgahın aksine mat görünümlü doğal ahşap dolaplar etkiyi nötralize eder. Modern ve zamansız bir tarz sağlar. Özellikle mutfaklar için açık raflar ekleyerek hem modern hem retro bir görünüm sağlayabilirsin.

ahşap-mutfak-dolapları

Aydınlatma

Zemin lambaları, kare veya püsküllü yapıya sahip lambalar harika retro seçimlerdir. Elbette abajurlar, fenerler ve sarkıt lambaları da unutmayalım. Veya bir duvar prizine takılan ve kancadan kancaya sarkan bir kordon içeren çok renkli bir avize seçebilirsin.

retro-aydınlatma

Parçaları Birleştirmek

Retro tarzı dekorasyon, çeşitli şekilleri, dokuları ve renkleri birleştirerek, onu etkileyen dönem kadar eşsiz bir görünüm yaratmakla ilgilidir. Retro mobilyalar sağlam, dayanıklı, işlevsel ve tamamen kullanılabilir olmalıdır. Uygulanabilir bir retro tarzı dekor oluşturmak, her ayrıntıya dikkat etmeyi gerektirir. Retro tarzda dekorasyon yaparken hatırlanması gereken önemli şey, renkleri ve şekilleri karıştırmayla ilgili sahip olduğunuz engellerden kurtulmaktır. Retro tarzı bir dekoru tonlamaya çalışmamalısın. Retro görünümü seviyorsan, sonuna kadar gitmeye hazır olmalısın.

retro-tasarım

Görsel kaynak: pinterest, thespruce, mosshounddesigns, theinkcloset, society19.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ses Yalıtımlı Oda Nasıl Yapılır?

Ses Yalıtımlı Oda Nasıl Yapılır?

10 Atıksız Mutfak Fikri

10 Atıksız Mutfak Fikri