Şehir Hayatına Kısa Bir Ara: Farmhouse

Şehir Hayatına Kısa Bir Ara: Farmhouse

Farmhouse dekorasyonu sıcak, rahat ve kendi karakterine sahip mekanların başında gelir. En önemlisi, doğa ile uyum içinde olabilmesidir. Modern hassasiyetlerden kaçınır ve daha eski zamanlara dayanan bir kurgusu vardır. Başlangıçta çiftlik evleri kullanışlı ve pratik alanlar olarak dekore edilmiştir. Bu günlerde daha fazla insan çiftlik evi tarzında dekorasyona girme eğilimindedir, ancak pratiklik hala önemli bir faktördür. Bazı sofistike dekorlar stili korurken, öğeler dayanıklı olmalıdır. Ayrıca, bu tarzda dekore edilmiş bir ev, yeni parçalarla birleştirilmiş kombinasyonlardan da oluşabilir. Farmhouse dekorasyonuna dair merak edeceğin her şeyi senin için inceledik.

Özgür Bir Stil: Eklektik Dekorasyon >

Küçük Banyolar İçin Dekorasyon Fikirleri >

Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir? >

Modern çiftlik evi tarzı son zamanlarda dekorasyon sahnesinde ve iyi bir nedenden dolayı büyük bir etki yarattığını söyleyebiliriz. Bu dekorasyon tarzı bize hafif ve havadar alanları, daha eski zamanların hissini, tarlalarda serin bir esinti ve verandada tatlı çay molalarını hatırlatır. Bu rahat görünümü elde etmek için kırsal alanda yaşıyor olmak zorunda değilsin. Nerede yaşarsan yaşa, bu çiftlik evi hissini kendi evinde yaratabilmen için gereken adımları birlikte inceleyelim.

farmhouse-ev-dekorasyonu

Nötr Renk Paleti

Ev sahiplerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, evleri için doğru boya renklerinin nasıl seçileceğidir. Nötr bir boya paleti, çiftliklerin şıklığının bir parçasıdır, çünkü odaları geniş ve rahat hissettirir ve boya renginden ziyade mobilyalara vurgu yapar. Bu stili mükemmel bir şekilde örneklemek için, mavi ve gri gibi çok ince alt tonların yanı sıra yumuşak bir pastel paletle nötr renklere sadık kalmalısın. Klasik bir çiftlik evi görünümü elde etmenin anahtarı sıcak, nötr bir renk paleti ile başlayan bir konfor atmosferi yaratmaktır. Bazı doğal ahşap tonlarında katmanlama sırasında derinlik katan beyazlar, kremler, bejler ve hatta hafif (ama sıcak) grilerden oluşabilir. Zeminler ayrıca ideal olarak bir çeşit ahşap, tercihen kurtarılmış parke olmalıdır. Sevdiğin renkleri vurgu parçaları olarak kullanmaktan çekinmemeli, ancak görünüşe sadık kalmak için genel renk düzenini nötr tutmaya çalışmalısın.

farmhouse-dekorasyon-renk-paleti

Apron Lavabo

Geleneksel olarak faydacı bir fikstür, derin bir çiftlik evi lavabosu ve kaz boynu musluğu herhangi bir mutfakta anında rahat bir zarafet yaratabilir. Bu çiftlik evi tarzı, görünümü bitirmek için yumuşak beyaz dolaplarla çok daha iyi bir kombin yaratabilir. Beyaz dolapların yok ise, kendin boyayarak da istediğin farmhouse görünümünü yaratabilirsin.

farmhouse-apron-lavabo

Ambar Kapıları

Genellikle geri kazanılmış ahşaptan yapılmış olsa da, ahır ya da ambar kapıları oldukça önemli ölçüde gelişmiştir ve şimdi insanlar her türlü malzemeyi kullanmaktadır. Gerçek bir çiftlik evi görünümü istiyorsan, denenmiş ve gerçek ahır tahtası, vintage görünümlü donanımları tercih edebilirsin. Aynı görünümü geleneksel ambar kapısı kadar büyük bir malzeme kullanmadan oluşturmak için sürgülere monte edilmiş vintage kapıları da kullanabilirsin.

farmhouse-dekorasyon-ambar-kapısı

Harvest Yemek Masası

Çiftlik evi havasını vermek için, geri kazanılmış veya klasik ahşaptan yapılmış bir malzeme ile tekerlek ekleyerek ya da eklemeden kolayca bir yemek masası oluşturabilirsin. Hangi odaya yerleştirirsen yerleştir, klasik çiftlik evi tarzını yansıtacaktır. Yemek söz konusu olduğunda, doğal ahşapta yer alan tahıl, solucan delikleri ve ezikler, ailelerin bir ziyafet için toplanabileceği bir çiftlik evi masasının hoş karşılama unsurlarıdır. Modern bir çiftlik evi hissi için, antika bir masanın bacaklarını şeffaf bir boyayla boyayabilir ve üstünü doğal bir leke ile yenileyerek ve aşınmış ahşabın güzelliğini vurgulayabilirsin. Görünümü tamamlamak için antika sandalyeler de kullanabilirsin.

harvest-yemek-masası

Koltuk Kılıfları

Çiftlik evi odaları için mobilya söz konusu olduğunda, hiçbir şey büyük, rahat kanepeler ve sandalyeler, tercihen rahat beyaz koltuk kılıflarından iyi bir alternatif değildir. Çiftlik evi tarzında genellikle, rahat ve yıkanması kolay mobilyalar idealdir. Koltuk kılıflarının en olumlu tarafı sadece kolay temizlenebilirliği değil, aynı zamanda mevsime göre değiştirilebilir olmasıdır. Yıl boyunca beyaza sadık kalmaya karar verirsen, onları farklı renk ve dokularda yastıklarla istediğin şekilde kombinleyebilirsin.

farmhouse-koltuk-kılıfı

Teknolojiyi Gizleyin

Çiftlik evi tarzının çağrıştırdığı nostaljik hissi geri getirmek istiyorsan, teknolojiyi mümkün olduğunca gizlemelisin. Bazı kabloları delikleri kesilmiş dekoratif kutularda saklayabilirsin. Televizyon ve müzik sistemi gibi büyük eşyaları dolaplara ve kapaklı gizli alanlara yerleştirebilirsin. Burada temel amaç, herhangi bir teknolojik görüntüyü kullanılmadıkları sürece gizlemektir.

farmhouse-teknoloji-gizliliği

Antika Mobilyalar

İyi yerleştirilmiş bir antika mobilya parçası, çiftlik evi tarzı bir oda için mükemmel bir son dokunuş olabilir. Antikalar klasik çiftlik evi iç mekanlarında kullanılacağından dokunmaya karşı hassas olmamalıdır. Günlük kullanıma dayanacak kadar sağlam olduklarından emin olmalısın. Genel bir kural olarak, çiftlik evinde aşınma ve yıpranmaya dayanabilecek mobilyalar tercih edilmelidir.

farmhouse-antika-mobilyalar

Shiplap Duvar Kaplaması

Hafif, bakımı kolay olduğu ve tek başına karakter eklediğinden, shiplap duvarlar çiftlik evi tarzının önemli bir bileşenidir. Bu duvar kaplaması hakkında en iyi şey, mutfaklardan merdivenlere kadar her yerde kullanılabilmesi ve asla yerinden çıkmamasıdır. Tüm oda için kullanabilir, özellikle bir duvarı deneyebilir veya küçük bir vurgu yapabilirsin. Ne kadar çok kullanırsan, görünüm o kadar yoğun olur.

farmhouse-shiplap-duvar

Açık Raf Sistemleri

Çiftlik evi tarzı kolay yaşamdan ibaret olduğundan, açık raflar evinde ihtiyacın olan her şeye kolay erişim sağlar aynı zamanda şık bir görünüm de oluşturur. Antika bir kafesi çamaşır yıkama malzemeleri için açık bir raf olarak yeniden kullanabilir veya doğal malzemeler kullanarak kendi rustik raflarını oluşturabilirsin.

farmhouse-açık-raf-sistemi

Fenerler

Ön sundurma, hol veya mutfak için mükemmel olan fenerler, sıradan çiftlik evi zarafetinin vazgeçilmez parçalarından biridir. Yemek masası üstünde ya da istediğin herhangi bir alanda kolaylıkla kullanarak çiftlik evini aydınlatırken sıcaklık katabilirsin.

aydınlatma-fenerler

Doğal Halılar

Çiftlik evi tasarımının anahtarı, doğal unsurları eve getirmektir. Jüt, sisal veya yün halılar sakin bir ifadeye sadık kalarak rahatlık katan kolay yaşam için mükemmel bir tercihtir. Başka bir diğer halı seçeneği yumuşak renklerde örgülü bir halıdır. Bu alan halıları, en iyi görüntüyü ahşap zeminler üzerinde sağlayabilir.

farmhouse-doğal-halı

Ayaklı Küvet

Önemli stili ve yükseltilmiş tasarımı ile ayaklı küvet, rahat çiftlik evi tarzının vazgeçilmez parçalarından biri olabilir. Bağımsız bir küvet olarak veya tavana monte edilmiş bir perde ile bu derin küvet, tasarımda çok yönlü olarak kullanılabilir. Daha iyi bir etki için banyo malzemeleri veya havlu sepeti tutmak için küvetin yanına antika bir sandalye veya tabure yerleştirebilirsin.

farmhouse-ayaklı-küvet

Veranda Oturma Alanı

Bir veranda alanın olmasa bile, yine de bir kitap okuyup kıvrılmak, dinlenmek ve keyif yapmak için balkonunu da kullanabilirsin. Sallanan sandalyeler ve salıncaklar bir çiftlik evinin en dekoratif ürünleridir. İçecekler için küçük bir masa ve gizlilik için bir sundurma kafes ekleyebilir ve kendine mükemmel bir açık alan yaratabilirsin.

veranda-oturma-alanı

Çiftlik evi tarzında dekorasyon yaparken hatırlaman gereken en önemli şey 'acele etmemek’. Çekicilik ve karakter maalesef bir günde satın alınamaz. Dekor ürünlerini sadece sahip olmak uğruna satın almamalı, bunun yerine incelemeli, dolaşmalı ve toplamalısın. İster yepyeni ister onlarca yıllık olsun, evini anlam taşıyan dekorlarla süsleyebilirsin.

Görsel kaynak: pinterest, houzz, stcgrupo, mydomaine, mycoffeepot, beesnburlap.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi

Burçların Ev Dekorasyon Rehberi

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın