Eskiyle Yeninin Etkileyici Uyumu: Belçika Tarzı Dekorasyon

Eskiyle Yeninin Etkileyici Uyumu: Belçika Tarzı Dekorasyon

Küresel tasarımla ilgili en iyi şeylerden biri, bir oda hayal etmenin, dekore etmenin ve yaratmanın pek çok farklı yolu olmasıdır. Klasikten moderne, desenlerden renklere kadar, küresel tarz hakkında görülecek, öğrenilecek ve sevilecek çok şey var. Geleneksel ve çağdaş arasında bir denge kurmak için en iyi küresel tarzlardan biri Belçika tarzıdır. Sade, lüks, eski ve yeni unsurların sağlıklı bir karışımı ile Belçika iç stilinin kendi başına bir ligte olduğunu söyleyebiliriz. Sıcak nötr tonlara, organik malzemelere ve büyük boy mobilyalara sahip Belçika tarzı dekorasyon, herkesi oturmaya ve orada bir süre kalmaya davet eden rahat ve sıcak bir his verirken zengin ve zarif hissettiren bir stildir. Bu stil; yepyeni dekorlar, sıcaklıktan ve rahatlıktan ödün vermeyen basit, sade bir görünümle eşleştirilmiş zaman aşımına uğramış unsurlara değer verir. Evini tamamen dönüştürmek ya da bu davetkar tarzın birkaç dokunuşunu evine eklemek istiyorsan, herkesin bu eşsiz tarza göz dikmesine neden olan belirleyici unsurları tanıyalım.

Özgür Bir Stil: Eklektik Dekorasyon >

Eski Eşyalardan Retro Yaratmak >

Bir New York Trendi: Endüstriyel Dekorasyon Nedir?

Sıcak Nötr Tonlar

Nötr renkler, Belçika tarzı dekorasyonun belirleyici bir özelliğidir, bir alana sıcaklık ve huzur hissi katar. Ancak herhangi bir nötr ton işe yaramaz; griler ve bejler gibi, Belçika'nın iç mekanlarını yansıtan, hafif ve havadar, bitmemiş ahşap ve doğal taşa benzeyen nötr tonları özellikle tercih edilmelidir. Yumuşak kahverengiler, beyaz şeritler ve her çeşit griler bu stille mükemmel bir uyum sağlar. Cesur ve parlak tonları dahil edemiyorsun diye endişelenme. Odak ve derinlik doku ile de yaratılır. Belçika tarzında canlı renkler bireysel öğelere dikkat çekmek ve konsepti belirlemek için kullanılır.

belçika-tarzı-dekorasyon

Bolca Keten

Keten, Belçika'da uzun süredir devam eden önemli bir doğal kaynaktır, bu nedenle estetiğin temelini oluşturması mantıklıdır. Bu malzemeyi tasarımına dahil etmenin kolay bir yolu pencere işlemeleridir. Keten perdeler evine benzersiz, hafif ama zarif bir his vermeni sağlar.

keten-perdeler

Doğadan Elementler

Doğal ahşap, seramik ve taş gibi organik malzemeler Belçika tasarımlarında önemli bir rol oynar. Ancak Belçika tarzı dekorasyonda, inanılmaz derecede cilalanmış ve kusursuz bir şekilde işlenmiş doğal vurguları bir araya getirmek yerine, bu öğeleri ham ahşap ve kireçli seramikler gibi doğal biçimlerinde tutmayı tercih etmelisin.

belçika-tarzı-dekorasyon

Büyük ve Geniş Mobilyalar

Tipik olarak keten kumaşla kaplanmış büyük boy mobilyalar bu estetiğin temel unsurudur, ancak temel nokta bu malzemeyi de çok fazla kullanmamaktır. Belçika tarzı dekorasyon, büyük mobilyaların getirdiği karşılama konforuna değer veren bir tasarımdır. Kimi zaman görünümü tamamlamak için sadece birkaç büyük parça mobilya kullanabilirsin.

belçika-tarzı-dekorasyon

Bolca Patina

Belçika tarzı bir tasarımı tanımlayan tek bir kelime olsaydı, bu patina olurdu. Patina, yıllarca süren cilalama ve temizlikten metaller üzerindeki oksidasyon görünümünü ve ahşap mobilyalardaki parlaklığı anlatıyor. Bununla birlikte, bu dekorasyon tarzı görünüme zengin, yıpranmış bir his veren eskimiş unsurlarla doludur. Antikalar, heykelsi sanat eserleri ve doğal, eskitilmiş ahşap tam olarak bu stile uyuyor.

belçika-tarzı-dekorasyon-patina

Eski Yeniyle Buluşuyor

Tüm bu patinaların arasında, Belçika estetiğini bu kadar dinamik kılan bileşenlerden biri olan birçok yeni unsura da elbette yer var. Eski parçalar görsel olarak katmanlı bir görünüm oluşturmak için yepyeni vurgularla birleşiyor. Belçika tarzı dekorasyonda eski dünya kalitesinde taze modern bir his oluşması sağlanır.

belçika-tarzı-dekorasyon

Doğal Işık

Doğadaki unsurlara ne kadar vurgu yapıldığı düşünüldüğünde, Belçika odalarının sık sık doğal ışıkla aydınlanması mantıklıdır. Franck del Marcelle'nin bu çarpıcı alanının örneklendirdiği gibi, güneş ışığının alanı olduğundan daha yumuşak, daha sıcak ve daha davetkar hale getirme becerisi vardır.

doğal-ışık-belçika-tarzı-dekorasyon

Karmaşadan Kurtulun

Büyük boyutlu mobilyaların ve organik katmanların bolluğunun seni yanıltmasına izin vermemelisin. Dağınıklığın Belçika tarzı dekorasyon evinde yeri yoktur. Geriye dönük sadelik, bu tarzın birincil ilkesidir ve tüm bileşenlerin, alanı boğmadan birlikte anlamlı şekilde birleşmesine izin verir. İskandinav minimalizminin ve Hygge'nin iç mükemmellik için bir araya getirildiğini düşünebiliriz.

belçika-tarzı-dekorasyon

Ham, Bitmemiş Ahşaplar

Mümkün olduğunca doğayla oynayabilirsin. Hasır sepetler, şöminenin yanındaki kütük yığınları, ahşap kaseler ve sahte yosunlar harika dekoratif vurgulardır. Sanat eseri söz konusu olduğunda doğadan ve malzemelerin ham hallerinden faydalanabilirsin. Güçlü çizgilere sahip ham ahşaptan antika gardıroplar, sandalyeler, banklar yapabilir ve bunları modern öğelerle karıştırabilirsin. Belçika tarzı sadeliği sevdiğinden, iyi seçilmiş birkaç aksesuar, aşırı eşya yüklemesinden çok daha iyi görünecektir.

ham-bitmemiş-ahşaplar

Koltuk Örtüleri ve Gevşek Kumaşlar

Çok fazla dekoratif fazlalık olmadan temiz ve basit çizgiler düşünün. Bununla birlikte, sıkıcı olmamalı. Güçlü çizgilere rağmen döşemeli parçalar rahat ve yumuşak olmalıdır. Bu, gevşek kılıflar ve rahat yastıklar kullanılarak elde edilir.

koltuk-örtüleri-gevşek-kumaşlar

Mevsimler İçin Belçika Tarzı

Belçika tarzı dekorun hafif, eklektik ve huzurlu görünümü özellikle yaz aylarına uygundur, ancak birkaç basit geçişle çok rahat bir şekilde kışa hazırlanabilir. Soğuklar başladığında, mobilyalara nötr tonlarda örtüler ve yastıklar ekleyerek sıcak ve konforlu hale getirebilirsin. Yumuşak kaşmirler, dokulu örgüler ile farklı ve yumuşak dokuları bir araya getirmek de bir diğer alternatif. Sıcak bir parıltı eklemek için masa yüzeylerine ve pencere kenarlarına fildişi mumları ekleyebilirsin. Daha sıcak bir ortam için yine nötr tonlarda sade desenli halıları farklı açılarda üst üste kullanabilirsin.

belçika-tarzı-dekorasyon

Görsel kaynak: pinterest, atticmag, emmalewis, pinkvilla, instastalker.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Pratik Mikrodalga Temizliği Nasıl Yapılır?

Pratik Mikrodalga Temizliği Nasıl Yapılır?