Pratik Mikrodalga Temizliği Nasıl Yapılır?

Pratik Mikrodalga Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev içinde hijyenin öncelikli olarak sağlanması gereken mekanlardan biri mutfaktır. Yemeklerini, keyifli kahvaltılarını veya iştah açıcı keklerini pişirdiğin mutfağında daha dikkatli olman gerekir. Bu noktada sadece görünen yüzeyleri değil, mutfakta bize yardımcı olan elektronik aletlerin de hijyenini sağlamak önemlidir. Bu yazımızda da hızlı ve pratik bir mutfak yardımcısı olan mikrodalga için temizlik ipuçlarını anlatacağız.

Kiler ve Mutfak Dolaplarını Nasıl Düzenleyebiliriz? >

Elektrikli Süpürge Temizliği Nasıl Yapılır? >

10 Atıksız Mutfak Fikri >

Mikrodalga Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

Mutfakta yeteneklerini sergilerken etrafa yağ gibi çıkması zorlayıcı lekeler bulaşması veya yanmış artıkların oluşması normaldir. Bu lekeleri göz önünde bulunan tezgâh, duvar, ocak gibi yüzeylerde kolayca fark edebilirsin. Böylece günlük basit bir temizlikle mutfağını temiz ve düzenli tutabilirsin. Ancak açıkta olmayan alanlar, göz önünde olmasa da elbette sıklıkla temizlenmelidir.

mikro-dalga-temizliği

Bir mikrodalganın temizliğiyse onu ne sıklıkla kullandığına göre değişmektedir. Günlük hayattaki kullanım senaryosuna göre mikrodalgayı haftada bir kez yüzeysel ve ayda iki kez derinlemesine temizleyerek ortamın hijyenini sağlayabilirsin.

mikro-dalga-temizliği-ne-sıklıkta-yapılır

Mikrodalga Temizliğinde Sıralama Nedir?

Öncelikle mikrodalganızın herhangi bir elektrik gücüne bağlı olmadığından emin olun. Güvenliğini sağladıktan sonra mikrodalga içindeki döner tablayı çıkartabilirsin.İlk başta kabaca içerideki kolay çıkan kırıntıları bezle temizle, ardından da temizleyicilerle tavandan başlayarak devam et. Mikrodalga kapağını da temizleyicilerle silip temizledikten sonra, ilk başta çıkartmış olduğun döner tablayı da deterjan gibi kimyasallarla temizleyebilirsin.

mikro-dalga-temizliği-deterjan

Kimyasal Temizleyiciler Kullanılması Uygun Mu?

Mikrodalganı temizlerken içeride veya kapakta yapışmış olan yağ gibi lekeleri ve yanmış parçaları yumuşatman gerekir. Bunun için yağ çözücü, kimyasal tabanlı temizleyicilerden faydalanabilirsin. Sana tavsiyemiz temizleyicileri lekeler üzerine uyguladıktan sonra yumuşamalarını beklemen.

Ardından yumuşamış olan lekeleri bir bulaşık süngeri yardımıyla köpürterek temizleyebilirsin. Sonra ıslak bir bez yardımıyla köpüğü ve lekeleri silerek alabilirsin. Bu silme işlemini birkaç kez bezi durulayıp sıkarak tekrarlamanı öneriyoruz.

mikro-dalga-temizliği-kimyasal-temizleyiciler

Mikrodalga İçin Doğal Temizleyiciler

Eğer temizlikte kimyasal temizleyiciler yerine doğal karışımları kullanmayı tercih ediyorsan, mikrodalga için özelleşmiş önerilerimiz var. Bu karışımlarla beraber lekeleri kolayca yumuşatıp doğal bir şekilde temizleyebilirsin.

Limon ve Sirke

Asidik yapısıyla kurumuş yağ lekeleriyle baş etmede en doğal ve bilinen malzeme limondur. Bununla beraber çoğunlukla temizlikte kullanılan sirkeyi suyla biraz durulttuktan sonra içine limon dilimi koyarak bir karışım elde edebilirsin.

mikro-dalga-temizliği-doğal-temizleyiciler

Bu karışımı içeren kabı içine koyarak beş ila on dakika boyunca mikrodalgayı çalıştırın. Süreç bittiğinde kapağı açınca yapışmış lekelerin mikrodalga içinde yumuşamış ve akmış olduğunu göreceksin. Mikrodalganın içinin soğumasını bekledikten sonra yine limon ve sirkeyle ıslatılmış bir bezle silerek lekelerin hepsini giderebilirsin.

mikro-dalga-temizliği-limon-ve-sirke

Karbonat ve Su

2:1 oranında bir karbonat su karışımı oluşturarak macun kıvamında bir karışım hazırla. Ardından mikrodalganın içinde bulunan lekelere temas edecek şekilde bulaşık süngeriyle köpürtün. Bu karışımın lekeleri yumuşatması için beş dakikaya yakın bekle. Lekeler yumuşadıktan sonra nemli bir bezle içini silerek temizleyebilirsin.

mikro-dalga-temizliği-karbonat-su

Nemli Kâğıt Havlu

Lekelerin yumuşaması için kullanılan bir başka malzemeyse ıslanmış, nemli kâğıt havluyu mikrodalgada ısıtmaktır. Yüzeysel bir temizlikte basit lekelerin çıkması için ıslatılmış kâğıt havlu yumağını mikrodalga içinde iki dakika boyunca ısıtabilirsin. Bunun ardından mikrodalga soğuduktan sonra yumuşayan lekeleri silerek çıkarabilirsin. Bu basit temizliği her hafta gerçekleştirerek hijyeni sağlamış olursun.

mikro-dalga-temizliği-nemli-kağıt-havlu

Görsel kaynak: milliyetemlak.com, temizlikonerilerim.com, thriftyfun.com, tr.womangab.com, bilgify.com, cleanermarket.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Eskiyle Yeninin Etkileyici Uyumu: Belçika Tarzı Dekorasyon

Eskiyle Yeninin Etkileyici Uyumu: Belçika Tarzı Dekorasyon

Çocuğunla Birlikte Hazırlayacağın Yaratıcı Oyuncak Fikirleri

Çocuğunla Birlikte Hazırlayacağın Yaratıcı Oyuncak Fikirleri