9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği

9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği

Eskisinden daha da özen gösterdiğimiz hijyen konusunda pratik yöntemler her zaman temizliği kolaylaştırır. Kişisel bakımını sağladığın banyo, hijyenine özellikle dikkat etmen gereken yerlerden biridir. Peki duş kabini ve banyo için pratik ve aynı zamanda özenli temizlik için püf noktalar nelerdir?

6 Maddede Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır? >

11 Adımda Balkon Temizliği Nasıl Yapılır? >

Fayans Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir? >

Banyonu Temizliğe Hazır Hale Getir

Temizlik sırasında fazlasıyla su kullanacağın banyo ve duş kabininde işlere başlamadan önce içini toplaman gerekir. Havlu, paspas gibi ıslanmaması gereken tekstil ürünlerini bir kenara kaldırmalısın. Aynı şekilde temizlik sırasında pratik şekilde hareket etmeni engelleyecek banyo aksesuarlarını veya kişisel bakım ürünlerini de bir süreliğine banyodan çıkarabilirsin.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği

Temizleyicilerini Seç ve Hazırla

Banyo temizliğinde kimyasal veya doğal karışımları kullanabilirsin. Duş kabininde, camda, zeminde oluşabilecek su damlası ve kireç gibi lekeleri gidermek için kirleri asidik temizleyicilerle yumuşatıp ardından yıkaman daha iyi olacaktır.

Bu nedenle sirke ve su, limon suyu gibi doğal temizleyicilerle beraber kimyasal karışımlar da kullanabilirsin. Ancak banyonda doğal taş zemin bulunuyorsa, asidik temizleyicilerden kaçınarak zeminin tahriş olmasını engellemelisin.

duşakabin-temizliği-doğal-banyo-temizliği

Temizleyicilerini Yüzeylere Uygula

Belirlediğin karışımları bir sprey şişesinin içine doldur. Ardından kabin yüzeylerine ve duvarlarına sıkarak uygula. Eğer asidik koku seni rahatsız ediyorsa bu işlemi bir maske takarak da gerçekleştirebilirsin. Kirlerin daha çabuk çıkması için temizleyiciyi uyguladığın zeminlerde lekelerin yumuşaması için 5-10 dakika bekleyebilirsin.

Duş Başlığı ve Banyo Elemanlarının Temizliği

Duş başlığı, duş bataryası gibi banyo elemanlarının da üzerinde su veya kireç lekeleri olabilir. Özellikle üzerinde su tutmayan teknolojiyle üretilmeyen duş başlıklarında kireçle tıkanma, üzerinin matlaşması gibi sorunlar yaşayabilirsin.

Bunu gidermek için duş başlığını çıkararak sirke içinde bekletebilirsin. Hem yüzeydeki lekeleri hem de içindeki kireci gidermede faydalı olacaktır. Duş kabini ve banyo genelinde kullandığın kimyasal veya doğal temizlik karışımlarını banyo bataryası üzerinde de uygulayabilirsin.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği-duş-başlığı

Ovalayıp Köpürtme Vakti

Yüzeye iyice yapışmış bazı lekeleri gidermek için cam veya taş yüzeye zarar vermeyecek yumuşak sünger veya tellerle ovalaman gerekebilir. Bunun için temizleyiciyi uyguladıktan sonra yüzeyleri süngerle ovarak köpürtmelisin. Kolayca geçmeyen veya ardında iz bırakan lekeler üzerine sirkeli veya limon sulu karışımları birkaç kez daha uygulayabilirsin.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği-deterjan

Sil veya Pratik Şekilde Yıka

Banyoyu temizlemenin en pratik noktası her daim suya yakın olmandır. Kimi durumlarda zorlu lekeler için nemli bir bezle yüzeyi yine ovarak silmen gerekebilir. Ancak temizleyiciler lekeler üzerinde bekleyerek onları yumuşattıysa kimi zaman üzerine su tutman lekelerin akıp gitmesini sağlayacaktır.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği

Kurulamayı Unutma

Zamanında oluşan su veya kireç lekelerinin en temel sebebi zaten yüzeylerde su kalmış olmasıdır. Bu nedenle yüzeyleri veya banyo elemanlarını temizledikten sonra kuru bir bezle silerek kurulayabilirsin. Böylece oluşabilecek lekeleri bir miktar engellemiş olursun.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği

Duş Kabini Kapı Sürgüsü Temizliği

Kabin yüzeylerinin temizliğini sağlasan bile silikon veya plastik malzemeyle üretilmiş olan kabin sürgüsü ayrı bir temizliğe ihtiyaç duyabilir. Bunu sağlamak için derz temizleyicilerini veya suyla seyreltilmiş sirkeyi bu alanlara sıkabilirsin. Ardından bir diş fırçası gibi ince uçlu temizleyiciyle bu bölgelerde birikmiş kirleri dışarı atmasını sağlayabilirsin. Son olarak da yine üzerine su tutarak pırıl pırıl kullanmaya devam edersin.

Temizliğin Etkisini Uzun Tutmanın Yolları

Yaptığın banyo ve duş kabini temizliğinin birkaç kullanımdan sonra tekrarlanmaması için bazı önlemler alabilirsin. Bu önlemler ile temizliğin etkisini daha uzun süre deneyimlemiş olacaksın. Öncelikle oluşabilecek kireç lekelerine karşı bir filtre sistemi taktırmayı düşünebilirsin. Bu sayede evde kullandığın suyun kalitesini de yükseltmiş olacaksın.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği

Günlük banyoyu veya duş kabinini kullanımın sonrasında uygulamak için bir temizleyici sprey şişesi bulundurabilirsin. Bu şişede sirke, deterjan ve su karışımı oluşturarak günlük kireçlenmeye karşılık basit ve yüzeysel bir temizlik yapabilirsin.

Banyo veya duş sonrası cam yüzeyleri bir çekçek yardımıyla suyun leke bırakmasını engelleyebilirsin. Böylece yüzeylerin yeni temizlenmiş gibi pırıldayabilir.

duşakabin-temizliği-banyo-temizliği

Görsel kaynak: elmaelma.com, womantv.com, taraklikirpi.com, hurriyet.com, dahikadin.com, ferahdizayn.com, pratikyontemler.com, yasemin.com, haberler.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

Sonbahar Dekorasyonu: 2020 Yılında Trend Olacak 10 Fikir

Sonbahar Dekorasyonu: 2020 Yılında Trend Olacak 10 Fikir