6 Maddede Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır?

6 Maddede Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır?

Her çeşit malzemenin tazeliğini ve kalitesini korumasını sağlayan derin dondurucular, mutfakta bize yardımcı olan beyaz eşyalar arasındadır. Elbette pek çok besin ürününü uzun süre boyunca muhafaza edeceğin derin dondurucunun hijyenini sağlaman çok önemlidir. Besinlerini depoladığın dondurucunu temizlerken dikkat etmen gereken noktaları bu yazımızda derledik.

Fayans Temizliğinin Püf Noktaları Nelerdir? >

Ses Yalıtımlı Oda Nasıl Yapılır? >

Dar Alanlar İçin Çocuk Oyun Alanı Nasıl Oluşturulur? >

Derin Dondurucunu Temizliğe Hazırla

Mutfağında bulunan, elektriğe bağlı bir beyaz eşyayı temizlemeden önce güç kaynağını fişten çektiğinden emin ol. Elektrik bağlantısı kalmadıktan sonra içindeki bütün besinleri temizlik sırasında çözünmeyecek şekilde soğuk bir ortama aktar.

derin-dondurucu-temizliği

Fişi çıkarılmış olan dondurucu içindeki buzlar bir süre sonra çıkarılabilecek kıvama gelecektir. Bu noktada buzları dondurucudan ayırırken sivri aletler kullanma. Bu hem beyaz eşyaya hem de kendine zarar vermene sebep olabilir. Bunun yerine yumuşamış buzları tahta veya plastik ıspatula ve kaşık yardımıyla çıkarabilirsin.

derin-dondurucu-temizliği

Temizliğe Başlarken

İçi tümüyle boşaltılan derin dondurucuya tercih ettiğin temizleyiciyi uygulamalısın. İstersen kimyasal malzemeler, istersen doğal malzeme karışımı kullanarak dondurucuya sıkın.

Sirke ve karbonat karışımının asidik yapısıyla temizlikte kullanılan kilit malzemelerdendir. Derin dondurucu temizliğinde de özellikle içeride sinmiş olabilecek kokuları da gidermek için bir sprey kutusuyla uygulayın. Bu noktada beyaz sirkenin keskin kokusundan rahatsız olursan bir maskeyle temizliğe devam edebilir ve odayı havalandırabilirsin.

derin-dondurucu-temizliği

Her Yüzeyi Silmek

Temizleyici uygulanan yüzeyleri, rafları ve telleri bir sünger yardımıyla iyice temizledikten sonra bir bezle silmen gereklidir. Nemli bezle silerken temizlenmediğine inandığın kirlere, dondurucu içine sızmış su lekelerine bir kez daha aynı temizleyici karışımı sıkabilirsin.

Bununla beraber dondurucu içinde temizleyici kalıntısı kalmaması için her yüzeyi sildiğine ve herhangi bir köpük, artık kalmadığına emin ol.

İçindeki Nemi Gider

Derin dondurucu temizliğinde hijyenin devamlılığını sağlamak için kesinlikle sildikten sonra içini tümüyle kurutmalısın. Hem elektronik bir eşya olması hem de içinde uzun süre boyunca besinlerin muhafaza edilecek olması temizlikte bu aşamanın önemini artırmaktadır.

Kuru bir bezle bütün yüzeyleri kuruladıktan sonra daha derin ve tamamlanmış bir temizlik için derin dondurucunun girinti ve çıkıntılarına ince uçlu malzemeleri bir bezle sokarak nemi alabilirsin. Kuru bir bezle sildikten sonra yine var olan ıslaklığın ve nemin kuruması için bekleyebilirsin.

derin-dondurucu-temizliği

Kokuları Giderme Yöntemleri

Temizlik veya kullanım sırasında seni rahatsız eden bir artık kokusu hissedersen dondurucu içinde koku giderici bazı yöntemleri kullanabilirsin. Bunun için kokuları hapsedebilecek malzemeleri derin dondurucu içinde bekleterek temizliğin etkisini daha uzun süre yaşatabilirsin.

derin-dondurucu-temizliği

Derin dondurucu temizliğini tamamladıktan sonra, belki de kurumasını beklerken farklı malzemelerle kötü kokuları absorbe edebilirsin. Bunun için en doğal temizlik ürünleri arasında limon vardır. İkiye veya dörde bölünmüş bir limonu bekletebilirsin. Aynı şekilde bir tatlı kaşığı karbonatı derin dondurucu içine dökerek kokunun emilmesini bekleyebilirsin.

Farklı doğal bir ürün ise vanilya özütüdür. Üzerinde delikler olan plastik bir saklama kabının içine vanilya özütü yerleştirip dondurucu içine yerleştirebilirsin. Bir başka şaşırtıcı malzeme ise saman kağıdıdır. Bir saman kağıdını buruşturup derin dondurucunun bir köşesinde bekleterek kokunun emilmesini sağlayabilirsin.

derin-dondurucu-temizliği

Yeniden Düzenle

Temizliğin tamamlandığında gerçek temizliği gösterecek şeylerden biri düzendir. Güzel kokuyu sağladıktan sonra derin dondurucuyu düzenlemen gerekir. Öncelikle temizlemiş olduğun raf ve telleri içine yerleştirmelisin. Ardından farklı besin gruplarını bir arada tutarak derin dondurucuda konumlandırabilirsin. Daha sık kullandığın besinleri daha ön sıralara koyarak kullanımı da kolaylaştırabilirsin.

derin-dondurucu-düzeni

Görsel kaynak: yemek.com, food.unl.edu, pinterest, freepik.com, repairaid.co.uk, habersizseniz.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler

6 Maddede Gelin Çeyizinde Olması Gerekenler

Ebeveynler İçin Uzaktan Eğitim Rehberi

Ebeveynler İçin Uzaktan Eğitim Rehberi