Sonbahar Dekorasyonu: 2020 Yılında Trend Olacak 10 Fikir

Sonbahar Dekorasyonu: 2020 Yılında Trend Olacak 10 Fikir

Sıcak ve güneşli yaz günlerini geride bıraksak da bambaşka bir güzelliği olan sonbahar mevsimi kapıya dayandı. Günlerin kısalması ve havaların soğumasıyla birlikte, evde daha fazla zaman geçirmenin ve evlerimizi yeni bir dekorla biraz güncellemenin tam da zamanı. Çoğu zaman sadece küçük değişiklikler yaparak bir odada yeni ve taze ruh hali yaratabiliriz. Bu yazıda incelediğimiz sonbahar için mükemmel olan dekor trendinlerini, aynı zamanda 2020'nin tamamı için evinde evinde uygulayabilirsin unutma. Hadi zaman kaybetmeden bu yeni fikirlere göz atalım.

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri >

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri >

Yazın En Popüler 10 Dekorasyon Trendi >

1. Kurumuş Yapraklarla Dekorasyon

Parlak renkleriyle sonbahar yaprakları, evini dekore etmek için sonsuz bir kaynaktır. Büyük, minimal bir vazoyu bazı bitkilerin dallarıyla doldurmak, evine sıcak ve doğal bir dokunuş eklemenin en kolay yoludur, ancak dalları çelenk şeklinde ya da farklı sarmal içimlerde kullanarak yaratıcı çözümler de keşfedebilirsin. Renkler nötr sarılar ve kahverengiler, parlak portakallar ve hatta kırmızılar arasında değişebilir. Kabak turuncusu renk trendinin sıcaklığından ilham alarak benzer tonları tercih edebilirsin.

kurumuş-yapraklarla-dekorasyon

2. Sıcak Karamel ve Tarçın Tonları

Sonbahar-kış dekoru hakkında konuşurken, ilk olarak sıcak renk tonları aklımıza gelir. Ev dekoru için bu dönemdeki en trend renkler olmasına rağmen aslında tarçın, karamel, pişmiş toprak gibi renkler her türlü iç mekana daha sıcak bir dokunuş katabilir. Duvarları yeniden boyamak istemezsen endişelenmemelisin, yalnızca minderleri ve tekstil ürünlerini değiştirerek bile harika sonuçlar elde edebilirsin. Evin için sonbaharda doğada gördüğün renklerden ilham alabilirsin.

sıcak-karamel-tarçın-tonları-dekorasyon

3. Yıpranmış Tuğlalar Geri Döndü

Pişmiş toprak tonları güçlü bir trend haline geldi, duvarlar ve dekor için en iyi boyutlardan biri olan tuğlalar, boş bırakılmış duvarları yeniden değerlendirmek için harika bir seçenek. Yalnızca endüstriyel tarzdaki mekanlarda güzel olmanın ötesinde, İskandinav ve minimalist iç mekanlarda da ham eklektik bir dokunuş eklemek için mükemmel alternatiflerdir.

tuğla-duvar-dekorasyon

4. Zeytin Yeşili Köşe Rengi

Bu sonbahar-kış sezonu için tavsiye ettiğimiz, bir diğer renk ise zeytin yeşili. Yeşillerin geri gelmesiyle, her yeri yeşile boyayarak farklı bir atmosfer yaratabiliriz ancak dürüst olmak gerekirse bu mevsimde bazı yeşiller oldukça soğuk olabilir. Zeytin yeşilinin, yeşiller ve sıcak tonlar arasında mükemmel bir orta zemin olduğunu düşünürsek, bu da onu sonbahar-kış yenilenmesi için mükemmel bir seçenek haline getiriyor. Örneğin, ahşap ve Viyana samanı ile eşleştirilmiş yatak başı duvarını zeytin yeşiline boyayabilirsin.

zeytin-yeşili-köşe-rengi

5. Bir Parça Tekstil Ekleyin

Evinde duvarları süsleyen tablolardan ve posterlerden farklı bir şey denemek ister misin? Odak noktası olarak gördüğün bir noktaya, tek başına asmak için el yapımı bir tekstil sanatı satın almayı ve kendin yapmayı düşünebilirsin. Gerçekten orijinal bir sonuç için yerde kullanılmak üzere değil, duvara yerleştirilmek üzere kalın grafik desenli bir duvar halısı asmayı da deneyebilirsin.

tekstil-dekorasyonu

6. Ekoseler ve Tartan Desenleri İle Rahat Bir Atmosfer

Onlar modası asla geçmeyecek geleneksel dekorlar, ancak 2020'de bir trend olarak geri döndüler. Ekoseler ve tartan desenleri senin için çok eski bir tarz olarak görünüyorsa; beyaz, siyah veya gri tonlamalı olanları kullanmayı düşünebilirsin. Alternatif olarak, minimal ekose desenler veya diğer geleneksel tartan desenleri gibi kumaşları ve yün üzerindeki diğer desenli dekorları deneyebilirsin.

ekoseler-tartan-desenleri

7. Modern Alan Halılarını Yenileyin

Modern alan halılarında bir rönesans yaşıyoruz ve alan halıları kesinlikle önümüzdeki yıl için bir dekorasyon trendi. Göçebe kabileler tarafından geleneksel olarak İran'da yaratılan modern alan halıları, bu dönemin maksimalist makro eğilimine mükemmel bir şekilde uyan cesur dekoratif desenle oryantal ve islami tasarımdan ilham alıyor. Şu anda kilimlerde yer alan mikro dekorasyon trendleri, eski görünmelerini sağlamak için geleneksel olarak tasarlanmış halıların değiştirilmesiyle, yani "silinmiş bir tasarımla" ilgilidir.

modern-alan-halıları

8. Fenerler İle İçinizi Isıtın

Sonbahar hissini ve rahatlığını evinde yaşamanın en kolay yollarından biri doğru aydınlatmayı kullanmaktır. Bu görünümü gerçekten bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsan, yürüyüş yolunu veya verandanı cam fenerlerle kaplamak, mekanını çok az çabayla şık ve lüks hissettirebilir. Hava soğuduğunda, sıcak şömineler ve mumlardan daha iyisi yoktur. Fas tarzı bazı şık ve işlemeli fenerler güzel olsa da, bu sonbahar tamamen basit ve incelikli fenerlerin trend olduğunu söyleyebiliriz. Yemek masası veya yaşam alanının birkaç cam sütun fener ile rahat ve davetkar olmasını sağlayabilirsin.

fener-aydınlatma

9. Deri Kelebek Sandalye

The Palermo Leather Workshop tarafından Arjantin'de el yapımı olarak tasarlanan bu deri askı veya Butterfly sandalye de 2020 sonbahar trendleri arasında. Bu ve benzeri deri kelebek sandalyeleri sonbahar sezonunda rahatlıkla evine ekleyebilirsin. Deri mobilya, kullanıldıkça daha iyi hale gelir ve sonbahar, böyle bir parçayı evine sokmak için mükemmel bir mevsimdir.

deri-kelebek-sandalye

10. Sonbahar Renkleri ve Desenleri İle Masanızı Isıtın

Biraz kişiselleştirme uzun bir yol kat etmeni sağlayabilir. Günlük beyaz tabaklarını bazı hardal renkli tabaklarla, en sevdiğin sunum kabını bakır kaseler ile ya da bardaklarını sonbahar kupaları ile değiştirerek yemek masanda da bambaşka bir sonbahar görünüşü yaratabilirsin. Mükemmel bir masa manzarası ve sofra takımı gibi detaylarla da bu görünüşün etkisini vurgulayabilirsin.

sonbahar-renklerinde-masa

görsel kaynak: pinterest, longstridemusic, ohga, aptdeco, thespruce, italianbark, thegerdu, mydomaine.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği

9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey

Mantolamayla İlgili Bilmen Gereken 10 Şey