Sonbaharın Favori Duvar Renkleri

Sonbaharın Favori Duvar Renkleri

Havalar soğumaya başladığında, sıcak bir ortamla kucaklaşmaktan daha çekici bir şey olamaz. Sonbaharın da gelişiyle yeni mevsimi karşılamak, yeni bir başlangıç yaratmak ve daha rahat bir alan yaratmak için duvar rengini değiştirmeyi düşünebilirsin. Çamurumsu tonlar ve daha koyu renkler evine, soğuk havalarda kış uykusu için mükemmel bir kozalama etkisi verecektir. Bu noktada rengin etkisinin çeşitli ışık koşulları, kaplama ve diğer faktörler nedeniyle değişebileceğini unutmamakta fayda var. Önce duvarında bir boya örneğini test etmek her zaman harika bir fikirdir. Yaz boyunca yolumuza devam ederken, önümüzdeki sonbahar mevsiminin renk açısından neler getireceğini görmekten heyecan duyuyoruz. Sonbahar 2020 kataloğundan evinin havasını baştan aşağı yenileyebilecek tüm duvar renklerini birlikte keşfetmeye ne dersin?

Ev Dekorasyonunda Sonbahar Yaprakları >

Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? >

Mutfakta Kışlık Hazırlık Önerileri >

Doğa Esintili Yeşil ve Maviler

2020 için öngörülen ortak tema, ev sahiplerinin evlerinde rahatlık duygusu arzulaması ve doğadan ilham alan renk paletleriyle harika dış mekanları iç mekanlar haline getirmeleridir. Salgın nedeniyle hayat çok telaşlı ve stresli olduğu için, insanlar daha sakinleştirici tonlara, belki de spektrumun daha soğuk tarafındakilere yönelecekler. Ev sahipleri, yeşil ve mavi tonlarla dış mekanların ipuçlarını evlerine entegre edebilir ve bu durum rahatsız edici bir zamanda huzur ve dinginlik sunabilir.

mavi-yeşiller

Organik Renkler

2020'de, son on yılı tanımlayan soğuk renk paletinden daha sıcak, daha organik tonlara doğru bir geçiş göreceğiz. Sıcak nötrler ve organik tonlar bu sonbaharda renkler içinde çok daha popüler olacak.

organik-renkler

Koyu Tonlar

Ünlü boya firmaları, koyu renk fikri korkutucu görünse de, renk söz konusu olduğunda pek çok insanın daha koyu renkleri tercih ettiğini ve çok daha maceracı olduğunu belirtiyor. Bu sonbaharda bazı koyu ve karamsar tonların popüler olacağını öngörülüyor. Sıcak bir patlıcan rengi olan Galibarda Moru (PANTONE 19-2428) gibi renkler; Pişmiş Tuğla (PANTONE 19-1337), koyu pas ve mürekkepli bir renk olan Blue Depths (PANTONE 19-3940), koyu ton olarak tercih edilebilir.

koyu-tonlar

Sıcak Kremler

Sıcak kremler ve doğal taş renkleri topraklanmış hissetmemizi sağlar. Ayrıca pişmiş toprak tonlarını da sıcak kremler ile tamamlayabiliriz. Bütün bir odayı aynı renkte kullanmayı ve bitirmeyi sevdiğimiz bir mevsim olabilir. 2020'nin geri kalanında bu doğal, toprak tonlarının çoğunu görmeyi bekliyoruz.

sıcak-kremler

Sıcak, Dünyevi Nötrler

Evlerde çikolata kahvesi, şarap, zeytin yeşili ve aşı boyası tonları sırayı devralıyor. Kanepede veya duvarlarındaki renkleri nötr olan bu sıcak, doğal renkler ile değiştirmeyi sevebilirsin. Dünyadaki tüm belirsizlikler göz önüne alındığında, sonbahar sıcaklığını sağlayan -çok fazla dram içermeyen- rahat nötrleri seçmek doğal bir seçim gibi görünüyor. Son yılların sade, sık kullanılan grilerinden uzaklaşmaya devam ederken, bejler ve grilere karşı daha samimi alternatifler trend olmaya devam ediyor. Ayrıca, özellikle evden çalışanlar, ev ofislerinde duvarlarındaki renklere daha fazla dikkat ediyorlar ve daha sıcak, dünyevi bir ortam yaratmaya özen gösteriyorlar.

sıcak-dünyevi-nötrler

Tozlu Sarı

Pek çok renk ile iyi eşleşen ve inanılmaz bir nötr olan tozlu sarı; deve, pas, lacivert, şeftali, beyaz meşe ve huş ağacı gibi soluk ağaçlar ile de oldukça uyumludur. Aynı zamanda sonbahar dinamiğine uygun derin ve sakinleştirici bir etkisi vardır.

tozlu-sarı

Mod Yükselten Şeftali Tonları

Bu kadar dinginlik ve sakinlikten bahsetmişken, bize enerji veren ve modumuzu yükselten şeftali tonlarını es geçmek olmazdı. Aynı zamanda şeftali tonları doğru kullanıldığında ve mücevher tonlarıyla eşleştirildiğinde modern bir hissiyat ve herhangi bir odaya veya mobilya parçasına şık bir hava getirme yeteneğiyle 2020 sonhabarında gündemde olmaya devam edecek.

şeftali-tonları

Avokado Yeşili

Koyu avokado yeşili, bu sonbaharda oldukça sık karşılaşacağımız renklerden. Doymuş, zengin görünümüyle avokado yeşili aslında gökkuşağındaki hemen hemen her rengin bir karışımıdır, bu yüzden her şeyle uyumludur. Evinin her köşesinde yer açabileceğin, alan duvarları için oldukça uygun olan bu yeşil bulunduğu alanı yaşayan bir mekana çevirebilir.

avokado-yeşili

Kayısı Rengi

Allıktan pembeye uzanan bir başka renk olan kayısı rengi, derin deniz mavisi veya diğer mücevher tonlarıyla eşleştirildiğinde özellikle hoş görünen daha doygun bir renk tonudur. Portakal rengine dönen kayısıdan kil tonlarına, sıcak ve dengeli alanlar oluşturmak için kahverengi, zeytin, şarap, koyu sarı ve yeşil ile de çok iyi çalışırlar. Bu tonlar ekru süslemeyle iyi eşleşebilir veya tüm oda için kullanılabilir. Kayısıdan harika bir vurgu duvarı oluşturabilir ve daha küçük bir alanı canlandırabilirsin. Bu özel renk yelpazesi, yatak odasından banyoya, oturma odasına, yemek alanına ve mutfağa kadar hemen hemen her odada tercih edilebilir.

kayısı-rengi

Süt Beyazı

2020'nin sonbaharının en büyük boya renk trendlerinden biri beyaz üzerine beyaz kullanımı. Temiz, modern beyazlara karşı daha koyu mobilyalar kullanarak bu çok yönlü renge, yaş ve derinlik katıldığını göreceğiz.

süt-beyazı

Görsel kaynak: pinterest, houzz, ruemag, elledecor, apartmenttherapy.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evcil Hayvanını Yeni Taşındığın Eve Nasıl Alıştırırsın?

Evcil Hayvanını Yeni Taşındığın Eve Nasıl Alıştırırsın?

Küçük Alanlar İçin En Yaratıcı Yemek Masası Fikirleri

Küçük Alanlar İçin En Yaratıcı Yemek Masası Fikirleri