Ev Dekorasyonunda Sonbahar Yaprakları

Ev Dekorasyonunda Sonbahar Yaprakları

Huzurun, sakinliğin ve uyumun mevsimi olan sonbahar hayatımıza tümüyle yerleşmiş durumda. Kendi renk paletiyle beraber gelen sonbaharla beraber ev dekorasyonunda da bazı değişiklikler yapabilirsin. Bu yazımızda sonbaharın doğal habercisi olan dökülmüş yaprakları ev dekorasyonunda nasıl kullanabileceğini anlatacağız. Toprak renklerini ve sonbaharın büyüsünü seviyorsan, önerilerimizi incelemelisin!

Evde Hobi Köşesi Nasıl Tasarlanır? >

Mutfak Dekorasyonunda Yapılan 15 Hata >

Mutfakta Kışlık Hazırlık Önerileri >

En Önemli Adım: Yaprakları Nasıl Hazırlamalısın?

Sonbaharın gelişiyle solan ve mevsimsel değişim nedeniyle dökülen yapraklar fazlasıyla hassas olurlar. Yeşil bir yaprağı kitap arasında kurutabilecekken, güneş ışığıyla halihazırda kurumuş olan bu yaprakları uzun süre saklamak için üzerine bazı işlemler uygulaman gereklidir. Yazımızda bu yöntemlerle sakladığın yaprakların kullanımına dair önerilerimiz olacaktır.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Bir fırçayla çabuk kuruyacak bir tutkal, cila veya vernikle kurumuş yapraklarını sağlamlaştırabilirsin. Bununla beraber akrilik tabanlı boyalara batırman veya onlarla boyaman da yapraklarını saklamanda yardımcı olabilir. Ancak yaprağın doğal rengini korumak için şeffaf tutkal, cila veya vernik kullanmanı tavsiye ederiz.

sonbahar-yapraklari-dekorasyon

Sim ile Renklendir

Kırmızı, sarı, turuncu çoğunlukta olan yaprakları sadece pastel ve solgun yapılarıyla kullanmak zorunda değilsin. Dilersen yapıştırıcı içerikli simlerden veya sim boyalardan faydalanarak yapraklarını simle renklendirebilirsin. Bu işlemden sonra diğer dekorasyon önerilerimizde de kullanabilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon
sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Vazo İçinde Sergile

Baharın en renkli, güzel kokulu çiçeklerini sergilediğin vazolarını sonbahar gelince kaldırmak zorunda değilsin. Sonbaharın toprak tonlarında olan yaprakları budanacak olan dallarla beraber kullanabilirsin. Baharda daha canlı çıkmasını istediğin ağaçlardan yaprakla dolu ince dalları budamalısın. Ardından ahşap cilasını bir fırçayla dal ve yapraklar üzerinde sürüp kuruttuktan sonra vazonda narince sergileyebilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon
sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Sonbahar Askı Süsü Tasarla

Sağlamlaştırdığın sonbahar yapraklarının güzel ve uyumlu renklerini kullanarak birer dekoratif askı süsü haline getirebilirsin. Bunun için istediğin renkte (beyaz, siyah, altın yaldızlı gibi) bir ip ve doğal yaprakları kullanacaksın. Yaprakların saplarını bağlayarak dikey veya yatay şekilde dekorlar hazırlayabilirsin. Bunları pencere pervazına, çalışma masana ve hatta yatak başına aksesuar olarak konumlandırabilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon
sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Kapı Önü Dekoru

Evinin bir nevi karşılayıcısı olan kapını da dekorasyonun bir parçası haline getirmek ve kendi tarzından bir parça göstermek istiyorsan kapı önü dekoru tasarlayabilirsin. Sonbahar yapraklarını dilersen büyükten küçüğe veya farklı renk geçişlerine göre bir yarım veya tam bir çember oluşturacak biçimde şekillendirebilirsin. Ardından istersen çember biçiminde köpük veya ahşap bir iskelet üzerine yapraklarını güçlü bir yapıştırıcıyla yapıştırarak kendi dekorunu tasarlayabilirsin. Bu noktada istediğin gibi tasarımını kişiselleştirmekten kaçınma!

sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Sonbahar Yapraklarını Bir Tuval Olarak Kullan

Kurudukça düzleşen yaprakların eğer çok da kırılgan formda değillerse bir kitap arasında düzleştirebilirsin. Ardından akrilik veya yağlı boya gibi fazla su gerektirmeyen bir tür boyayla yapraklar üzerine kendi eserlerini oluşturabilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon
sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Çerçeve İçinde Sakla

Yaprakların doğal güzelliklerini kullanmak istiyorsan herhangi bir işlem uygulamadan şeffaf veya arka plana sahip olacak şekilde onları çerçeveletebilirsin. Bu çerçeveler evin için fazlasıyla minimal birer dekorasyon olacaktır.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Yaprak Baskısı Yap

Sonbahar yapraklarını doğrudan değil, ancak dolaylı şekilde dekorasyonunda kullanmak istersen onlardan baskı da yapabilirsin. Örneğin dilediğin renge sahip kumaş boyasıyla renklendirdiğin yaprakları beyaz kumaş üzerine baskılayarak kullanabilirsin. Veya boş bir tuval üzerine bu baskıları yaparak kendi doğal resmini ortaya çıkarabilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Mum Kavanozunu Süsle

Yaprakları sadece bir süs elemanı olarak kullanabilirsin. Örneğin kavanozların dışına kaplama yaparak yılın her anı evinde bu atmosferi yaşatabilirsin. Aynı şekilde mum kavanozlarının dışını da kaplayarak mumlarını dekoratif bir ürün haline getirebilirsin. Bir paketleme yöntemi olarak bu öneriyi hediye vereceğin zaman da tercih edebilirsin.

sonbahar-yaprakları-dekorasyon
sonbahar-yaprakları-dekorasyon

Görsel kaynak: pinterest, sparkandchemistry.com, thefrugalhomemaker.com, laurakaplanhomes.com, neverskipbrunch.com, ofdesign.net, stocksy.com, anniehpilon.blogspot.com, jessiedaye.com, modernmom.com, beautyandbeard.blogspot.com, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evlerde Maruz Kaldığımız Tozlar Sağlığımız İçin Hangi Tehlikeleri Taşıyor?

Evlerde Maruz Kaldığımız Tozlar Sağlığımız İçin Hangi Tehlikeleri Taşıyor?

En Şık 10 Koltuk Örtüsü Modeli

En Şık 10 Koltuk Örtüsü Modeli