2021 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

2021 Sonbahar Dekorasyon Trendleri

Pek çok kişinin en sevdiği mevsim, güz geldi. Dışarıda yoğunlaşan soğukla birlikte ev içinde de battaniyeler, sıcak çikolatalar, içi ısıtan dekorasyon ürünleri ortaya çıkmaya başladı. Doğayı yenileme adına ilk adım olan sonbaharın gelişiyle bizler de evini yenileyebileceğin dekorasyon ürünleriyle senin için bir liste hazırladık. 2021 yılının sonbahar dekorasyon trendlerini merak ediyorsan görsel örnekli bu listemizi incelemeye başlayabilirsin!

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır ?

Yeşil Tonlarıyla Dekorasyon için 9 Öneri

Alanda Pratiklik İçin Gömme Dolap Modelleri

Terracotta Renkleri

Sonbahar mevsimi, toprak renklerinin baskın olduğu bir mevsimdir. Sadece moda ve trendler değil, doğa da kendini bu renklerle süsleyerek bizi bu sıcak renkli atmosferin içine alır. Eğer bu renklerin huzurlu harmonisini beğeniyorsan, evinde de bu renklerden faydalanabilirsin. Bu noktada en etkili yöntem duvar kağıtları ve boyanda bu renkleri kullanarak tüm odanın havasını değiştirmektir. Özellikle birkaç desen ve renkleri birlikte bulabileceğin duvar kağıtlarıyla çok seveceğin bir dekorasyon tasarımı yapabilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-terracotta-renkleri
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-terracotta-renkleri

Bunun yanı sıra terracotta renklerini mobilya kumaşlarında da ve döşemelerinde kullanarak evini bu renklerle canlandırabilir ve ısıtabilirsin. Farklı dokuya sahip kumaşları da tercih edebilirsin. Bununla birlikte mobilyalarının orijinal halini değiştirmek istemezsen bu renk tonlarında kırlent ve battaniye alabilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-terracotta-renkleri-mobilya
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-terracotta-renkleri-mobilya

Kadifenin Yoğun Dokusu

Mobilyalardan bahsetmişken bu yılın tekstil trendleri arasında bulunan kadifeyi de atlamayalım. Yoğun bir dokusuyla birlikte parlak veya mat hallerde bulunabilen kadifeyi pek çok dekor ürününde kullanabilirsin. Mobilya dokusunda, ev içi tekstillerde, duvar süslerinde ve hatta yemek takımlarında kadifeyi tercih edebilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-kadife-mobilya

Dekorasyonda Doğal Yaprak

Sonbaharın en belirgin özelliklerinden biri de yere serilen yapraklardır. Kuruyan ve dökülmüş olan yapraklar ve kozalaklar dekorasyonda fazlasıyla kullanılan bir üründür. Sarmaşık formunda, yemek masasında, aksesuarlarda kullanılabilir. Bununla birlikte sadece yaprak ve kozalağı değil, başak sapı gibi doğal ürünleri tercih edebilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-yaprak
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-yaprak

Mumların Sıcaklığını Yaşa

Mumlar, son yıllarda dekorasyonun vazgeçilmez birer parçası haline gelmiştir. Özellikle farklı aromatik kokulara sahip mumlarla birlikte evinde daha huzurlu bir ortam sağlayabilirsin. Sonbaharın soğuk havasıyla birlikte mumların yaydığı atmosfer daha da değerli olacaktır.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-mum

Yumuşak Battaniyelerle Gelen Rahatlık

2021 sonbahar dekorasyon trendleri arasında yumuşacık örgü battaniyeler vardır. Kendin de yapabileceğin örgü diz battaniyeleri evinde hem huzurlu hem de konforlu şekilde kullanılabilecektir. İşlevsel ve estetik bir ürün olan bu battaniyeleri ev hediyesi olarak da değerlendirebilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-battaniye
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-battaniye

Fenerlerle Etrafını Aydınlat

Taşınabilir veya asılabilen fenerler 2021 sonbahar dekorasyon trendleri arasındadır. Geçmişte ısıtma ve aydınlatma amacıyla kullanılan bu fener modellerini günümüzde modern veya vintage haliyle kullanabilirsin. Balkona, koridorlara, okuma köşene asabileceğin veya masaya yerleştirebileceğin bu fenerlerle trendleri sen de takip edebilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-fener-dekorasyon

70’lerin Renklerini Yeniden Göreceğiz

Çok eğlenceli bir liste maddesi olan bu dekorasyon elementi de 70’lerin Retro renklerini hayata geçirmek olacak. Görsellerde görebileceğin baskın 70’ler renklerini şeritler, farklı geometriler, daireler şeklinde evinde kullanabilirsin. Bu renkleri duvar kağıdında yansıtabileceğin gibi minik dekorasyon parçalarında da tercih edebilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-70ler-renkleri-dekorasyon
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-70ler-renkleri-dekorasyon

Modern Çiftlik Evi

Özellikle mutfak dekorasyonunda 2021 dekorasyon trendleri arasına giren çiftlik evi akımı yeniden karşımızda. Modern çiftlik evinde eskitilmiş ahşap dolaplar, sandıklar, mobilyalar, pastel renkler, doğal dekorasyonlar sık sık göreceğimiz dekorasyon parçaları olacaktır.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-modern-çiftlik-evi
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-modern-çiftlik-evi

Çelenk Tasarımlarıyla Karşılama

Türk kültüründe çok da karşılaşmadığımız kapı ve oda çelenkleri batıdan evlerimize gelen dekorasyon parçalarındandır. Dönem çiçekleri ve bitkilerini bir arada kullanarak kendin de yapabileceğin çelenk tasarımlarını evine yerleştirebilirsin. Bu ürünlerde listemizde bulunan renk seçenekleriyle birlikte şık bir seçim yapabilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-kapı-çelenki

Mutfakta Beyaz Tabaklama

Modern çiftlik evi konseptinde de sık sık görülebilen beyaz ve sade servis elemanları da trendler arasında. Yaldızlı veya yaldızsız tümüyle sade tabaklama ve mutfak servis elemanları kullanılarak harika yemek masaları hazırlayabilirsin. Mutfakta bir yenilenmeye ihtiyacın varsa modern ve minimal olan bu zamansız takımları sana öneriyoruz.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-beyaz-mutfak-servisi

Sepetten Dekorasyon Tasarımı

Duvar dekorasyonu veya depolama birimi olarak kullanabileceğin örgü sepetleri şık bir süsleme olarak kullanmak ister misin? Günümüzde dergilik, kitaplık gibi kullanılan sepetleri evinde yerleştirebileceğin gibi duvar süsü olarak da değerlendirebilirsin. Farklı renk ve tonlarda da bulabileceğin hasır sepetleri tasarımda kullanabilirsin.

2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-duvar-sepet
2021-sonbahar-dekorasyon-trendleri-duvar-sepet

Görsel kaynak: pinterest, society6.com, thespruce.com, realtor.com, smalldesignideas.com, fredericksburg.com, housebeautiful.com, wayfair.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kaktüs Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Kaktüs Bakımının Püf Noktaları Nelerdir?

Dekorasyonda Kadife Kullanımı

Dekorasyonda Kadife Kullanımı