2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

2021 dekorasyon trendleri arasında, bebek odalarında huzurlu ve konforlu teması özellikle öne çıkmaktadır. Düzenlemek için heyecanla beklediğin bebek odası için hazırladığımız bu listeden faydalanmak isteyebilirsin. Alışverişe çıkmadan önce ilham alabileceğini düşündüğümüz ürünleri görsel örnekleriyle bu listede bulabileceksin. Dilersen listemize geçelim.

Bir Şef Mutfağına Uygun Mutfak Aksesuarları >

Evinde Uygulayabileceğin 5 Farklı Tavan Dekorasyon Fikri >

Son Dönem Trendi Terrazzo Efekti Nasıl Yapılır? >

Soyut Geometri Kullanımı

Günümüz grafik trendleri arasında da bulunan soyut geometri 2021 bebek odası trendleri arasında da sayılabilir. Özellikle tekstil ürünlerinde, duvar kağıtlarında ve mobilya formlarında karşılaşabileceğin soyut geometri odaya yumuşak bir dokunuş sağlıyor. Alışılmışın dışında çizgilerden oluşan bu dekor elemanlarıyla sofistike bir görünüm elde edebileceksin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-abstract
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-abstract

Ahşap Çıtayla Canlandırılmış Duvarlar

Odaya üçüncü boyutu kazandırmak ve duvarları canlandırmak istersen ahşap çıtalar kullanmayı deneyebilirsin. Yatay veya dikey çıta yerleştirmesi yapabileceğin gibi rastgele yamuk geometriler üzerinde de çalışabilirsin. Duvarı monokrom şekilde boyayabilir veya doğal dokusunda bırakmayı deneyebilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-ahşap-çıta-duvar
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-ahşap-çıta-duvar

Örme Mobilyalar ve Dekorlar

Makrome örgü tasarımlar son yılların fazlasıyla beğenilen aksesuarları arasında diyebiliriz. Doğal rengiyle veya renklendirilmiş olan örgü dekorları bebek odasına farklı formlarla yerleştirebilirsin. Üstelik yalnızca duvar dekorasyonu olarak kullanmak yerine mobilyalarında, mini koltuklarında, kırlentlerinde de kullanabilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-makrome-örgü
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-makrome-örgü

Eğlenceli Çalışma Alanları

Yaratıcılıklarını tam anlamıyla yansıtabildikleri yaşta olan bebekler ve çocuklar için eğlenceli alanlar oluşturmak evde onları rahatlatabilir. Bu noktada bebeklerin de küçük motor becerilerini geliştirebilecek ahşap blokların yanı sıra çizim alanları da sağlayabilirsin. Buna örnek olarak yine günümüz trendleri arasında olan kara tahta boyalarından faydalanabilirsin. Tozsuz tebeşirlerle birlikte çocuğunun dilediği şekilde eğlenebileceği bir alan oluşturabilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-kara-tahta-boyası

Toprak Renklerinin Dinginliği

2021 bebek odası trendleri arasında huzur ve konforun öne çıktığını belirtmiştik. Bu konseptleri yansıtacak renk paletini toprak renkleri olarak tanımlayabiliriz. Kahverengi, turuncu, sarı, kızıl tonları tekstilde, nevresimde, mobilyalarda veya duvar renklendirmesinde sıkça görüyoruz

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-toprak-rengi
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-toprak-rengi

En Temel Geometri: Puantiye

Geçmişin zevkli modalarından biri olan puantiye geri dönüyor. Soyut formların ne kadar beğenildiğinden ve kullanıldığından bahsetmiştik. Aynı şekilde mükemmel bir şekilde sınırları belli olmayan benek formları da trendler arasındadır.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-benek-duvar
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-benek-duvar

Doğayı Kucaklayan Bir Dekorasyon

Huzurlu ve konforlu tasarım anlayışının hâkim olduğu 2021 bebek odası dekorasyon trendlerinde doğal ürünler de dahil edilen dekor parçalarındandır. Bu noktada doğal bitkileri ve çiçekleri odaya yerleştirebileceğin gibi çocuğunun sarılabileceği, oynayabileceği doğal formlarda ürünler satın alabilirsin. Peluş hayvanlar, sevimli hayvanların olduğu duvar kağıtlarını tercih edebilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-doğal-dekorasyon

Suluboyanın Huzur Verici Etkisi

Pastel tonlar ve yumuşak tasarımın hâkim olduğu odalarda suluboya efektini de kullanabilirsin. Duvar kağıtlarında, tekstil üzerinde veya duvar dekorları olan tablolarda suluboya tekniğini tercih edebilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-suluboya

Uzayın Gizemleri

Eğlenceli ve dikkat çekici dekorasyon elementlerini değerlendirmek de isteyebilirsin. Bu noktada çocukların yaratıcılığını geliştireceği gibi ilgi alanlarını da genişletecek bir konu olarak uzay temasını ele alabilirsin. Yıldızları, gezegenleri, kuzey ışıklarını, geceyi, Güneş’i veya Ay’ı aksesuar olarak yerleştirebilirsin.

Nevresim üzerinde, tekstil desenlerinde, duvar kağıdında, oyuncaklarda, kilimlerde ve hatta perdelerde uzay temasını kullanmayı tercih edebilirsin.

2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-uzay-teması
2021-bebek-odası-dekorasyon-trendleri-uzay-teması

 Görsel kaynaklar: pinterest, livetteswallpaper.com, cskrpta.com, thesmallartproject.com, thespruce.com, momtastic.com, projectnursery.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Konmari Metodu Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Konmari Metodu Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı