Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler

Uzun Süreli Tatile Çıkmadan Önce Evinde Yapman Gerekenler

Uzun bir yılın ardından tatil en doğal hakkın. Güneşleneceğin, dinleneceğin, kitap okuyacağın, denizin tadını çıkaracağın veya yazlıktaki bahçenle ilgileneceğin uzun süreli bir tatil planı mı yapıyorsun? Bavul listeni hazırlamadan önce dur ve bir de evde bu listedekilerin doğrulamasını yap! İşte uzun süreli tatile gitmeden önce yapılacaklar listemiz.

Çadır Tatili Hakkında Merak Edilenler >

Mağaradan Ev Olur Mu Diyenlere: Yaodong Evleri >

8 Adımda Sivrisinek Savar Mum Yapımı >

Evini Temiz Bulmak Kadar Rahatlatıcı Bir Şey Yoktur

Uzun sürecek bir tatile gitmeden önce evinde temizlik yapabilirsin. Derli toplu halde bıraktığın evine tatil yorgunluğuyla dönmek çok hoş bir his olacaktır. Hatta yumuşatıcıyla yıkanmış temiz nevresimler, koltuk örtüleri ve perdelerle evinin kapısını taptaze bir kokuya açman mümkündür. Aynı zamanda sen evden uzakken evdeki bitkilerini sulaması veya kedilerine mama vermesi için anahtar vermiş olduğun kişiler için de temiz bir ev kolaylık oluşturur.

uzun-tatile-çıkmadan-önce-önlemler-ev-temizliği

Vana ve Şalterleri Kapatabilirsin

Evden uzaktayken ev sisteminde bir arıza oluşması sonucunda evinde hasara sebep olan kazalar oluşabilir. Bu tür sorunları evde yaşarken görmen kolayca mümkün olmayacağı için iç aksamla ilgili herhangi bir tereddüt yaşamak istemezsin. Bunun için alabileceğin bir önlem vana ve şalterleri tümüyle kapatmak ve evini güvence altına almaktır. Böylece aklın evde olabilecek herhangi bir sızıntıdan kalmayacaktır.

Elektronik Ürünlerin Fişini Çekmeyi Unutma

Bazı durumlar için evindeki şalteri tümüyle kapatman uygun olmayabilir. Bunun yerine aletlerin ayrı olarak fişlerini çekmen daha doğru olur. Herhangi bir elektrik kaçağında veya kısa devrede değerli elektronik eşyalarının zarara uğramaması için çoklu prizleri çekerek evindeki eşyaları güvence altına alabilirsin.

uzun-tatile-çıkmadan-önce-önlemler-elektronik-eşyalar

Buzdolabındaki Besinleri Kontrol Et

Besinlerin bozulmamasını sağlayan buzdolabı, buzluk gibi beyaz eşya ürünlerinde kimi besinler soğuk ortama rağmen bakteri üretmeye, küflenemeye veya bozulmaya daha müsaitlerdir. Buna karşılık uzun süreli bir tatil planında buzdolabındaki besinleri düzene sokman önemli olabilir. Kolay bozulabilecek besinleri dondurabileceğin bir ortama yerleştirebilir veya buzdolabını boşaltabilirsin.

uzun-tatile-çıkmadan-önce-önlemler-buzdolabı

Camları Kapatabilir ve Oda Kapılarını Kilitleyebilirsin

Evinin güvenliğini sağlaman tatil öncesi seni rahatlatacak önemli bir husustur. Bunu yapmak için elbette evinin temel kapılarını kilitleyebilirsin. Bununla birlikte her ihtimale karşı değerli eşyalarının bulunduğu odaları veya balkona sahip olan odaları da kilitleyebilirsin.

Aynı zamanda kilitlenebilir büyük boy pencereleri kilitlemeni öneriyoruz. Balkona açılan pencereler de bu noktada önemli bir noktadır. Kapalı ve kilitli balkon kapılarının yanı sıra pencerelerin de içeri girmeye imkân vermeyeceğinden emin olabilirsin.

Bitkilerin İçin Önceden Planlama Yapabilirsin

Sen evde yokken sağlıklarına dikkat etmen gereken bir temel konu da ev bitkilerindir. Canlı bitkilerinin sen evde yokken de sulandığından emin olabilirsin. Bunun için aşağıdaki yazımızı inceleyerek gerekli önlemleri alabilirsin.

Tatildeyken Aklın Bitkilerinde Kalmasın >

uzun-tatile-çıkmadan-önce-önlemler-bitki-sulama

Posta Kutunu Boşalt

Uzun süreli tatile çıkmadan önce posta kutunu boşaltmazsan ev dışındaki insanlar için bir süredir evde olmadığın izlenimini verebilirsin. Bu tür durumlarda güvenliğini sağlamak ve oluşabilecek herhangi bir hırsızlık sorunuyla karşılaşmamak için posta kutunu önceden tümüyle boşaltarak basit bir güvenlik önlemi alabilirsin.

Acil Durumlar İçin Birine Anahtarını Verebilirsin

Elbette evinde oluşabilecek farklı acil durumlar için her an eve dönmen mümkün olmayacaktır. Bunu sağlamak için evinin anahtarını güvendiğin birine verebilirsin. Bitki sulama, hayvanlarınla ilgilenme, evde oluşabilecek arızalarda evi kontrol etme gibi acil durumları bu şekilde kontrol altına alabilirsin.

Evcil Hayvanın İçin Uygun Bir Otel Bul

Her tatile evcil hayvanlarını götürmen mümkün olmayacaktır. Bunu sağlamak için ev hayvanlarını yine güvendiğin birine emanet edebilirsin. Ancak daha emin olmak için hayvanlarını güvenli bir hayvan oteline yerleştirebilirsin.

Bu noktada Armut.com’un sağladığı evcil hayvan oteli fırsatlarından yararlanabilirsin. Gerçek müşteri yorum ve puanlarını karşılaştırarak değerlendirebildiğin oteller arasından senin için uygun olanı bulabilirsin.

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir? >

Şimdiden iyi ve uzun tatiller diliyoruz!

uzun-tatile-çıkmadan-önce-önlemler-bitki-sulama

Görsel kaynaklar: algulf.net, saga.co.uk, daviddomoney.com, gezitopya.com, housebeautiful.com, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Güneş Yanıklarından Korunmak İçin Doğal Güneş Kremi Yapımı

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?

Kediler Evde Tek Başlarına Ne Kadar Kalabilir?