Tatile Giderken Aklın Evinde Kalmasın

Tatile Giderken Aklın Evinde Kalmasın

Yorgun bir çalışma döneminin ardından bazen tek yapmak istediğin kendine odaklanmak olur. Deniz keyfini yaşayabileceğin bir tatil, aileni görebileceğin bir yolculuk veya yaz meyvelerini tüketerek dinlendiğin bir yazlık ziyareti gibi… Günlük hayatın yükünü düşünmemeyi ve sadece keyifli zamanına odaklanmayı istediğin bu dönemlerde evinden ayrılmak zorunda kalacaksın. Temelli, bütün eşya ve ekipmanlarınla gidemediğin bu tatilde evinde kalan eşyaları dert etmek büyük bir huzursuzluk sebebi olur. Kafanı boşaltmak ve ev güvenliğini sorun edinmemek istiyorsan önceden yapılabilecek hazırlık listemize göz atmak isteyebilirsin.

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin? >

Yeni Başlayanlar İçin Bisiklet Seçmenin Püf Noktaları >

Bir Odayı En Hızlı Nasıl Serinletirsin? >

Evin İçindeki Odaları da Kilitleyebilirsin

Güvenliği katmanlı bir şekilde artırabilirsin. Örneğin balkonunun olduğu mutfağının koridora açılan kapısını da kilitleyebilirsin. Herhangi bir içeri girme durumunda balkon kapısından sessizce girilmişse bile karşısına çıkan kapıyı kırmak zorunda kalan biri komşularını uyandıracak şekilde gürültü çıkarabilir bu sayede.

evde-güvenlik-önlemleri-kilit

Alarm Taktırabilirsin

Eğer çıktığın tatilde veya yolculukta arada evini kontrol etmek veya olası bir durumda hemen haberdar olmak istiyorsan ev içi güvenlik alarmlarından faydalanabilirsin. Belirli bir şifre girilmediğinde polise ve sana doğrudan haber verebilen sistemleri veya ev içi kamera sistemleri tercih edebilirsin. Bunlar yerine izinsiz ve zorlama bir giriş sonucunda yüksek ses ile komşularını uyandıracak bir sistem de kullanabilirsin.

Armut’tan Alarm Sistemleri için hemen talep oluşturmaya ne dersin? >

evde-güvenlik-önlemleri-alarm

Bir Güvence Olarak Sigorta Yaptırabilirsin

Evin için veya evinde bulunan maddi değeri fazlaca yüksek eşyalar için özelleştirilmiş sigorta programlarına başvurabilirsin. Aldığın önlemlere rağmen yaşanabilecek herhangi bir olumsuz çalınma durumunda sigorta şirketleri önceden yapmış olduğun bu başvuru ile evine verilen hasarı ve kaybettiğin maddi değeri karşılayabilir.

Olmayan Köpeğin Yabancıları Korkutsun

Bahçeli bir evde yaşıyorsan evin dışından geçen herkesin dikkatli olmasına dair bir işaret yerleştirebilirsin. Bir evcil hayvana sahip olmasan bile “Dikkat, köpek var! Saldırabilir!” şeklinde uyarı yazılarıyla caydırıcı bir etki yaratabilirsin.

evde-güvenlik-önlemleri-köpek

Bir Komşundan Yardım Al

Özellikle uzun süre boyunca evine dönemeyeceksen güvendiğin bir komşundan veya arkadaşından yardım alabilirsin. Evine gelen postaları, faturaları belirli aralıklarla almalarını rica edebilirsin. Böylece biriken posta kutunla gitmiş olduğunu duyurmaktan kaçınmış olursun.

evde-güvenlik-önlemleri-posta-kutusu

Aynı şekilde güvendiğin bir arkadaşına yedek anahtarını vererek arada içeriyi belli etmeyecek ölçüde perdeleri açmasını veya kapamasını isteyebilirsin. Bu eylem sonucunda ev, dışarıdan her zaman aynı gözükmeyeceği için bir hareketlilik olduğu görünümü verecektir. Arkadaşın benzer bir uygulama olarak bazı ışıkları farklı günlerde değiştirerek açık bırakabilir.

evde-güvenlik-önlemleri-perde

Karanlık Sensörlü Aydınlatmalardan Faydalan

Evinde birinin olduğu görünümünü vermek için karanlığı algıladığı zaman yanan sensörlü gece lambalarını kullanabilirsin. Böylece gece olunca evde ev sahibinin de olduğu anlaşılacaktır. Ancak her gün ve bütün gece boyunca aynı odanın aydınlanması çok da ikna edici olmayabilir. Bir komşundan veya arkadaşından aydınlatmanın konumunu aralıklarla değiştirmesini isteyebilirsin.

evde-güvenlik-önlemleri-lamba

Attığın Çöplere Dikkat Et

Dışarı attığın çöplerde aldığın maddi değeri yüksek elektronik eşyaların kutularını gizlemeyi unutmamalısın. Bir evden çıkan çöp, o evin içeriğini de anlattığı için tatile gitmeden önce atılmış olan büyük bir TV ekranı bazı insanların dikkatini çekebilir. Bu tür kutuları parçalayarak çöp poşetleri içinde atman en doğrusu olacaktır. Bu yöntemi sadece uzağa giderken değil günlük hayatında da güvenliğin için kullanabilirsin.

evde-güvenlik-önlemleri-çöp

Değerli Eşyalarını Dolaplara Sakla

Zarar görmesinden veya çalınmasından çekindiğin maddi veya manevi değeri yüksek eşyalarını dolaplarına bir şekilde saklayabilirsin. Küçük olanları bir hırkanın cebine, hırkayı da kirli sepetine yerleştirebilirsin. Aynı şekilde buzdolabı veya mutfak ve banyodaki lavabo altındaki dolaplara gizleyebilirsin. Dolaplar bir kilide sahipse, özel olarak o çekmece veya dolapları da kilitleyebilirsin.

Bahçene Çeki Düzen Ver

Gitmeden hemen önce bahçene veya balkonundaki bitkilere çeki düzen verebilirsin. Çimleri taze bir şekilde kesebilir, çalıları güzelce budayabilirsin. Bu sayede evde aktif olarak birinin bulunduğu izlenimini vermiş olursun. Uzun süreli bir şekilde evden ayrılıyorsan bu bakımı gitmeden hemen önce yapman önemlidir. Bu sayede bitkilerin tekrar uzamadan gelmiş olabilirsin. Eğer gittiğin sürede tekrar bir sorun olabileceğini düşünüyorsan bir arkadaşından bu bakımı yapmasını rica edebilirsin.

evde-güvenlik-önlemleri-çim-biçme

Sosyal Medyanda Dikkatli Paylaşım Yap

Günümüzde her anımızı paylaştığımız sosyal medya sayesinde, hatta bazı durumlarda sosyal medya yüzünden herkes nerede, ne yaptığımızı bilmekte. Yani uzun süre kalacağın yazlıktan hemen paylaşım yapman tehlikeli bir durum arz edebilir. Bu tür paylaşımlarda dikkat edebilirsin.

Bırak Dağınık Kalsın

Balkonunda herhangi bir yağmur veya rüzgârdan etkilenmeyecek şekilde bazı eşyalar bırakabilirsin. Bir tepsi üzerinde sürahi gibi. Veya aynı şekilde bahçende bazı çocuk oyuncakları veya güneşten / iklim koşullarından etkilenmeyecek bahçe eşyaları gibi… Ancak uzun süre aynı yerde durması da bir fikir verebileceği için birinden yerlerini arayla değiştirmesini isteyebilirsin. Aynı şekilde kapının önünde bir terlik bırakabilirsin. Ancak bu da başkaları tarafından alınabileceği için marketlerden fiyatı düşük bir terlik bırakmanı öneririz.

evde-güvenlik-önlemleri-balkon

Umarız ki bu önlemlerle birlikte kafanızın rahat olduğu, bol bol dinlenebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir tatil geçirirsiniz. İyi tatiller!

Görsel kaynak: silentguardiansecurity.com, blog.bestbuy.ca, westspace.org.au, thisismoney.co.uk, redlandsprint.com, advancedrenocontractor.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara

Sağlıklı Serinlik İçin Tavan Vantilatörü

Sağlıklı Serinlik İçin Tavan Vantilatörü