Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara

Eve geleni ilk karşılayan alanlar olan koridorlar özenle düşünülerek dekore edilmesi gereken alanlardır. Evin içindeki yaşam alanlarına bizi ulaştıran boş mekanlar gibi görünseler de, bu alanları evin enerji ve atmosferine katkıda bulunan mekanlar olarak düşünmelisin. Peki son yıllarda antre ve koridorları sıra dışı hale getiren dekorasyon trendleri nelerdir? Bir koridorun pratik tavsiyeler ile nasıl tasarlanacağını öğrenmek için yazımızı birlikte inceleyelim.

Küçük Mutfaklarda Nasıl Düzenlemeler Yapılabilir? >

Duvar Kağıdı Temizliği Nasıl Yapılır? >

Çatı Katı Nasıl Düzenlenir? >

Bir evin antre ve koridoru, yaşam alanından yemek odasına veya bir evin ortak bölümlerinden özel alana geçiş yapmamıza yardımcı olan alanlardır ve farklı işlevlere uygun mekanları birleştirmeye yardımcı olur. Tabureler, banklar ve yaratıcı koltuklar, bir koridoru yalnızca geçmek için değil bazen de durmak ve eğlenmek için bir noktaya dönüştüren eğlenceli bir odak noktası haline gelebilir.

koridor-antre-oturma-alanı

Koridorunuzda Nasıl Stil Oluşturabilirsiniz?

Koridor geleneksel anlamda bir “oda” olmadığı için ihmal edilmesi gerektiği anlamına gelmez. Koridor, misafirlerin geldiklerinde gördükleri ilk alandır, bu nedenle evinin geri kalanı için yaratmak istediğin enerjiyi vermeye başlar. İşlevsel ve misafirleri iyi karşılayan bir alan yaratmak istiyor olabilirsin. Çok sık uygulanmayan bir tasarım gibi gelse de biraz yaratıcılıkla, bol kişilikli güzel bir yol oluşturabilirsin.

koridor-antre

Maksimalist Koridor Tasarımları İçin Büyük Tekrar Baskısı

Bitişik bir oda ile desen eşleştirme, farklı ifade yaratmak istiyorsan uygulanmaya değer bir koridor dekorasyon fikridir. Trend-maximalist görünüm fikrini seviyorsan, parlak renkli, desenli duvar kağıdını koridor halısı, abajur ve eşit derecede göz alıcı yumuşak mobilyalar ile birleştirebilirsin. Başarının püf noktası, tekrarlama kalıpları ne kadar büyük olursa olsun, tonların rahat bir his sağlamak için benzer kalmasını sağlamaktır.

koridor-duvar-kağıdı

Yoğun Renklerle Koridor Tasarımınıza Derinlik Ekleyin

Bir koridora derinlik ve yoğunluk eklemek istiyorsan, daha açık bir düzen arasında serpiştirilen koyu tonları düşünebilirsin. Dar bir alanı ezen koyu bir renk hakkında endişeleniyorsan, daha uzun ve daha hafif bir alanın yanılsamasını yaratmak için bir sıra boyunca sarkıt lambalar veya spot ışıkla birleştirebilirsin. Adaçayı yeşili veya gri birlikte güzel çalışan trend seçeneklerdir.

koridor-antre-boya

Çağdaş Koridor Fikri İçin Şık Geometrik Zemin

Gerçekten şık, çağdaş bir koridor dekorasyon fikri için, trend geometrik yer karolarına yatırım yapmayı düşünebilirsin. Döşeme koridor için en önemli faktörlerden biridir. Tamamlayıcı nötr tonlar, şık zeminler, geometrik desenler ve sanat içeren vurgu parçaları çağdaş bir akış üretir. Bu akıllı tasarım, alan yanılsaması yaratır ve nötr bir renk şemasını tamamlayabilir. Koridorunda yoğun düzeyde modern bir atmosfer yaratmak istemiyorsan, orta yüzyıl mobilyalarıyla birleştirebilirsin.

koridor-antre-seramik

Koridor Aydınlatması İle Odak Noktası Yaratın

Antre ve koridorlar genelde penceresiz alanlar olduğu için iç açıcı bir görünüme sahip olmaları için en önemli dekorasyon unsurlarından biri aydınlatmadır. Antre ve koridorlarını dizayn ederken ışıklandırma ögelerine özen göstermeli ve mümkünse hem tavandan hem de duvar aplikleriyle katmanlı bir aydınlatma sistemi oluşturmalısın. Işıklandırmayı kuvvetlendiren geniş aynalar da, antre ve koridorlarda modası asla geçmeyecek olan tasarım elemanlarından biridir. Tarzın daha geleneksel ise, cam avize tercih edebilirsin. Bununla birlikte, dekorasyon stiline göre uygun aydınlatma alternatiflerini koridorunda çekinmeden kullanabilirsin.

koridor-antre-aydınlatma

Depolama Çözümleri

Koridorlar dar mekanlar olma özelliği taşıdığından her bir metrekaresi değerlidir. Bir salon dolabından yoksun olman veya bir portmanto için yerin olmaması, eşyalarını gördüğün ilk yüzeye bırakman gerektiği anlamına gelmez. Duvara monte edilen organizasyonla mümkün olduğunca çok işlevselliği bir araya getirebilirsin. Aynı zamanda bu alana sanat eserleri ekleyerek daha etkin kullanabilirsin. Alanının önceliği işlevsel koridor depolama çözümlerini en üst düzeye çıkarıyorsa, görsel olarak çekici ve pratik olan seçenekleri bulmalısın. Ayakkabı muhafazalı şık bir koridor tezgahı veya estetik bir stand harika örneklerdir.

antre-depolama-çözümleri

Galeri Duvarı Oluşturun

Bomboş duvarlara sahip antre ve koridorların modası çoktan geçti. Artık bu geçiş alanları birer sergiye dönüştüren çerçeveli resim ve fotoğraflarla, sofistike bir kütüphaneyle ya da sanat eserleriyle dolu duvarları olan koridorlar olmazsa olmaz. Aile portreleri, fotoğraflar ve sanat eserleri asmak, koridora kişisel bir dokunuş vermek için basit bir çözümdür. Uzun koridorlarda tek renkte koordinasyon kareleri seçmek, uyumlu bir görünüm yaratır.

koridor-antre-duvar-dekorasyonu

Küçük Koridorlar

Küçük bir koridorda, daha ferah bir alan yaratmak için zeminde ve duvarlarda nötr renkler tercih ederek, katmak istediğin renkleri kullanacağın objeler yardımı ile verebilirsin. Çabuk yıpranmayacak dayanıklı zemin kaplama, koridorun yüksek trafikli bir alan olduğunu düşünürsen iyi bir fikir olabilir, bu nedenle ahşap ve taş pratik seçimlerdir. Boyalı duvarlar, duvarlar çizilir ve işaretlenirse rötuş yapmak daha kolay olduğu için koridorda popüler bir seçenektir, ancak koridorlar için duvar kağıdı da çok iyi bir alternatiftir. Aynayı duvarda konumlandırmak, etraftaki ışığı sektireceği ve alanın daha büyük hissedilmesine yardımcı olacağı için iyi bir numaradır. Evden ayrılmadan önce görünümünü son bir kez rahatça kontrol edebileceğin anlamına da gelir.

koridor-antre-ayna

Nötr Salon Yolu Dekoru

Nötr renk düzenine sadık kalarak küçük bir koridor tasarlıyorsan, aydınlık ve havadar bir alan yanılsaması yaratmalısın. Beyaz duvarlar, geniş bir ayna ve minimalist tarzda bir koridor tasarımı fikrinden hoşlanıyorsan alanın geri kalanına uyum sağlayan açık tonda mobilyalarla doğal ışığı en üst düzeye çıkarmalısın. Aynı zamanda bu aydınlık görüntüyü antre ve koridorların için hasır sepetlerin içlerine yerleştirilmiş mis kokulu canlı çiçekler ile taçlandırarak doğal bir görünüm elde edebilirsin.

koridor-antre-yeşil-bitki

Görsel kaynak: pinterest, joyfulwallpapercompany, ikea, lightingstores, idealhome, houzz

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Tatile Giderken Aklın Evinde Kalmasın

Tatile Giderken Aklın Evinde Kalmasın