Evine Dilediğin Havayı Katmaya Yardımcı Olacak Duvar Tabakları

Evine Dilediğin Havayı Katmaya Yardımcı Olacak Duvar Tabakları

İster porselen ve seramik koleksiyonu olsun, ister yakın zamanda büyükannenin antika çini seti sana miras kalmış olsun; muhtemelen evinde kullanmadığın dekoratif tabaklara sahipsindir. Onları antika dolabında saklamak yerine, büyük ölçekli bir sanat duvarı oluşturmak için dekoratif duvar plakalarına dönüştürmeyi tercih edebilirsin. Son yıllarda, boş duvarları dekoratif hale getirmek en popüler tasarım trendlerinden biri haline geldi. Duvar tabakları evdeki favori duvar alanına renk, desen, doku ve üç boyutluluk ekleme konusunda oldukça iyi bir alternatiftir. Yemek odan, yaşam alanın veya hatta ev ofisin için duvar tabakları alanı oluşturmak istiyorsan, ihtiyacın olan çarpıcı görünümü yaratman için sana önerilerimiz var.

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar >

Evin Her Köşesi İçin Yaratıcı Duvar Dekorasyonları >

Duvar Kağıtları ile 6 Farklı Şekilde Havanızı Değiştirin >

Kullanacağınız Duvarı Ölçülendirin

Tabaklarını asmak istediğin duvarı (veya duvar bölümünü) belirledikten sonra, kaplamak istediğin alanın genişliğini ve yüksekliğini ölçmek tabakların yerleşimine karar vermen için önemli bir adımdır. Bu duvarda tabaklarını içi boş bir tuvaller olarak düşünebilirsin.

duvar-tabakları

Tabaklarınızı Düzenleyin

Ölçümlerini bir kılavuz olarak kullanarak ve istediğin bir düzenleme elde edene kadar hareket ederek, tabakları zemine veya doğru boyutta bir yüzeye yerleştirebilirsin. Farklı boyut ve şekillerde tabaklar kullanıyorsan, onları baştan sona değiştirebilirsin ancak daha büyük parçaları tabana yakın yerleştirmende fayda var, böylece düzenleme daha anlamlı görünür.

duvar-tabakları

Planınızı Bantlayın

Kullanmayı düşündüğün tabakları duvara yerleştirmeden önce küçük bir adım oldukça kolaylık sağlayabilir. Tabakların asılacağı alanlar için duvara referanslar yerleştirirsen, sonuca yakın bir görünümü deneyimlemiş olursun. Maksimum genişliği ve yüksekliği işaretlemek için zemine biraz bant koymak yardımcı olabilir. Böylece sevdiğin bir tasarımı bulana kadar yeniden düzenleyebilirsin!

duvar-tabakları-düzenleme-dekorasyon

Asma Aşaması

Şablonları yerleştirmeyi bitirdikten sonra askı aparatları aracılığıyla tabakları duvara sabitlemeye başlayabilirsin. Tabakların istediğin yere denk gelmesini sağlamak için, askıların kancalarını bu işaretlerle hizalamalısın. Tabakları asarken düzende küçük ayarlamalar yapman gerektiğini fark edebilirsin, paniğe gerek yok ufak ayarlamalarla düzenini tekrar yakalayacağına eminiz.

duvar-tabakları-yerleşimi

Duvar tabaklarını nasıl hazırlayacağımızdan bahsettikten sonra, evine dilediğin havayı katmana yardımcı olacak duvar tabaklarını hangi alanlarda nasıl değerlendirebileceğine de birlikte bakalım.

Küçük Bir Duvarı Doldurun

Her odada, işe yaramaz görünen o küçük duvar şeritleri vardır. Onlara sanat eseri veya bu örnekteki gibi yemek takımlarından oluşan bir koleksiyon yerleştirmek bu alanı canlandırmanın en güzel yollarından biridir. Duvardaki bir gruplama, ölü alana renk ve desen katacaktır.

duvara-tabak-asmaduvara-tabak-asma

Kapı Üstü Duvar Tabakları

Southern Living Idea House'daki bu yemek odasında kapının üstüne asılan antika tabak, odanın geri kalanındaki renkleri yansıtıyor. Bunun gibi yüksek parçalar gözümüzü yukarı çekerek tüm alanı daha büyük algılamamızı sağlar.

duvar-tabakları

Galeri Duvarına Dönüştürün

Galeri duvarları, büyük bir etki yaratmak için çok sayıda küçük, özel sanat eserini birlikte kullanmanın eğlenceli bir yoludur. Çok sayıda küçük tabak ile galeri duvarına daha fazla hareket ve şekillerde bir kırılma getirebilirsin. Desen, biçim ve renk çeşitliliği bu etkiyi arttırır. Galeri duvarları evinin neredeyse her köşesinde yeterli büyüklükteki alanlar için uygulanabilir.

duvar-tabakları

Yatak Üstü Duvarını Renklendirin

Tabaklar elbette sadece yemek odası veya mutfağa ait eşyalar değillerdir. İki ikiz yataklı bu misafir yatak odasında, nevresim takımının renk paletini yansıtmak için simetrik bir yemek takımı grubu kullanılmış. Tamamlayıcı bir unsur olabilen duvar tabaklarına yatak odanda da rahatlıkla yer açabilirsin.

yatak-başucu-duvar-tabakları

Ayna ile Karıştırın

Duvar dekorunu bir şömine rafının üstüne asmanın temel kuralı, dekorun kabaca yanma bölmesi ile aynı boyutta olmasıdır. Bu oturma odasında, fistolu bordürü ve bakır mavisi patinası, seçilen küçük boyuttaki ayna ile etrafına aynı eksende yerleştirilen tabaklar ile tamamlanmış. Aynanın etrafına simetrik olarak yerleştirilmiş olan minik tabaklar; şömine rafına ağırlık, yükseklik ve desen katar.

duvar-tabakları

Mutfağınızda Duvar Tabaklarına Yer Açın

Küçük boyutlarından dolayı tabaklar, mutfak tezgah seramiği gibi dar alanlara kolayca girebilir. Klasik yemek takımlarını, tabakları ve kaseleri, özellikle mutfak tezgahının üzerinde sergileyerek nötr bir mutfağa daha fazla renk ekleyebilirsin. Dekor olmanın dışında bu tabakları kullanıma açık mutfak eşyaları olarak da değerlendirebilirsin.

duvar-tabakları

Tabak Koleksiyonları

Yemek odası, yemek takımlarını sergilemek için belki de en çok tercih edilen alandır. Tercih ettiğin bir çini yemek takımını alarak, bunu yemek odası renk düzeni için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanmayı düşünebilirsin. Sonra tüm alanı birbirine bağlamak için o porselenin bir kısmını duvarına asabilirsin. Renk ve desen olarak bütünsel atmosfer yakalamanı sağlayacaktır. Yalnızca, koleksiyonun veya favori yemek takımı deseninin tüm alanın tasarımına ilham vermesine izin vermelisin.

duvar-tabakları

Sanatsal Tabaklar

Favori duvar tabak fikirlerinden bir diğeri de, tabaklar konusunda yaratılıcığa giderek onları sanatsal birer obje olarak değerlendirmektir. Çağdaş tasarımı, kükreyen kumsallardan ve bozulmamış ormanlardan vahşi sahnelerle birleştiren eşsiz sanatsal tabaklar bulabilirsin. Renk çeşitliliği olan bu tabaklar evinin antresi için hoş bir karşılama etkisi yaratabilir.

duvar-tabakları

Beklenmedik Alanlara Karakter Kazandırın

Evinin hemen hemen her noktası, duvar tabaklarının kullanımına uygundur. Fakat, eğer renk ve desen dengesine dikkat ederek, küçük boyuttaki tabakları tercih edersen tahmininden daha fazla alanda onlara yer verebilirsin. Duvar tabakları ile ilgili önemli olan nasıl ve nereye yerleştirildikleridir. Koleksiyonun göze hoş gelmesi için dikkatli bir denge oluşturmaya dikkat etmelisin.

mutfakta-duvar-tabakları

görsel kaynak: pinterest, hadleykeller, housebeautiful, ballarddesigns, decorplates, bellamoison.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Doğal Temizlik Malzemesi Sirke ile Evde Temizleyebileceklerin

Yaratıcı Puzzle Dekorasyon Önerileri

Yaratıcı Puzzle Dekorasyon Önerileri