Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

Evlerinizdeki boş duvarları ya da ofisinizin duvarlarını doldurmanın ve dekore etmenin yeni bir yolunu yaşayan duvarlar ile keşfedebilirsiniz. Canlı bir duvar, tam anlamıyla yaşayan, nefes alan bir duvarı temsil eder ve canlı bitkilerle kaplı bir duvardır. Tek tek saksılara yerleştirilebilir ya da canlı bir sanat eseri oluşturmak için bir araya getirilebilir. Yaşayan bir duvarın sadece estetik görünmenin ve göz alıcı olmanın yanında, aynı zamanda ortamın havasını temizleme, stresi azaltma ve hatta odadaki arka plan gürültüsünü bile boğma özellikleri vardır. Yaşayan bir duvarın evinize harika bir katkı olduğuna dair daha fazla sebep arıyorsanız bu güzel örneklere birlikte göz atalım.

Evinin Duvarlarını Süsleyecek Kendin Yap Projeleri >

Çiçek Bakım Rehberi >

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı >

yasayan-duvarlar

Yaşayan Mutfak Duvarları

Mutfağında bol miktarda ışık alacak kadar şanslıysan, pek çok farklı bitkiyi aynı anda duvarlarında kullanarak canlı bir duvar yaratmayı düşünebilirsin. Bu canlı duvar, nötr alana güzel bir zemin olarak yapraklı yeşilliklere temel oluşturur. Canlı bir duvar kurmaya karar verirken, aynı anda hem sulayıp hem de besleyeceğin için benzer bakım gerektiren bitkileri göz önünde bulundurabilirsin. Pothos veya philodendron gibi tırmanma ve sarma bitkileri, bakımı kolay olan harika başlangıç ​​seçenekleridir.

yasayan-mutfak-duvarlari

Aski Sepetler

Büyük bir yaşayan duvar yaratmanın nispeten daha kolay bir yolu olarak askı sepetler ile duvarını kaplayarak aynı etkiyi yaratabilirsin. Bu sevimli bitki duvarında, pothos gibi bakımı kolay çeşitli bitkileri göstermek için duvardan asılan tel sepetler kullanabilirsin Bu fikir, neredeyse her tür sepetle (plastik astarı unutmayın) ve birkaç duvar kancasıyla yeniden yaratılabilir. Bu fikir, yaşayan duvarlarını yenilemeye zaman harcamak istemeyenler için de daha iyidir. Duvara monteli tek bir canlı duvara ayak uydurmak için çok fazla sabır ve zaman gerekebilir, bu nedenle, sınırlı zamanın varsa ayrı ayrı saksı bitkileri içeren bir alan yaratmak daha kolay olabilir.

aski-sepetler

Ofisinizi Aydınlatın

Ofisine yeşillik getirmek, alanını aydınlatmanın ve biraz daha fazla üretkenliğe teşvik etmenin en iyi yollarından biridir. Bu ofis, yaşayan bir duvarla daha fazla dekora ihtiyacın olmadan bitkilerin verdigi enerjiyi kanıtlıyor. Tillandsia gibi hava bitkileri bir ofis için harika seçimlerdir çünkü çok fazla bakıma ihtiyaç duymazlar, birlikte düzenlendiklerinde de güzel görünürler.

bitkilerle-ofis

Duvara Monte Bitkiler

Bir dizi duvara monte saksı içeren bu görünümü kolaylıkla her mekana uyarlayabiliriz. Saksının stilinde ve malzemesinde yapılacak ufak değişiklikler ile her dekorasyonu tamamlayan duvara monte bitkiler elde edebilirsin. Duvara monte saksılarını iyice sabitlemen yeterli olacaktır. Bu basit yöntem evindeki hemen hemen her odaya canlı bir duvar getirmenin harika bir yoludur.

duvara-monte-bitkiler

Bitkilerle Duvar Sanatı

Yaşayan duvarlar, sağlığa faydaları ve verdikleri enerjinin yanında, göze hitap eden birer sanat eserine de dönüşebilir. Yosun, hava bitkileri ve diğer yeşilliklerin karışımından yapılan bu canlı duvar, listemizdeki en dikkat çekici duvarlardan biridir. Yaşayan duvarın için bir çerçeve seçmeye gelince, dekoruna neyin iyi uyum sağladığını düşünebilirsin. Canlı duvarlar ahşap, mantar, metal ve daha pek çok malzemeden oluşturulabilir ve evinin görünümüne, hissine uyum sağlayacak şekilde kolayca tasarlanabilir.

bitkilerle-duvar-sanati

Duvarlarda Bitki Cepleri

Bitki cepli keçe sistemi, bir grup küçük bitkiyi çok fazla çaba harcamadan duvarına asmanın harika bir yoludur. Çeşitli cepler, orta boy hava bitkileri veya sarmaşık, yaprak dökmeyen, pothos ile dolu küçük yetiştiriciler için mükemmeldir. Tamamen monte edilmiş modüler bir sistem kullanmak, çeşitli sulama ve bakım programları gerektiren bitkileri karıştırmana, eşleştirmene ve biri hayatta kalmazsa yerlerini kolayca değiştirmene olanak tanır.

bitki-cepleri

Pegboard

Mutfaktan çalışma odasına, hatta banyoya kadar kullanabildiğimiz pegboardlar elbette bitkiler için de oldukça uygun bir tercih. Yalnızca modern ve taze görünmenin ötesinde, aynı zamanda pegboard gibi bir malzeme kullanmak, yasayan duvarını kişiselleştirmek ve rahatlıkla değiştirmek için harika bir yoldur. İstediğin ölçüde bulamadığın takdirde kolayca yaptırtabileceğin pegboardlarda dilediğin bitki türüne çok kullanışlı bir zemin oluşturabilirsin.

duvar-bitki-pegboard

Duvar Teraryumu

Çoğunlukla kapalı veya açık fanus içine yerleştirilen bu küçük ekosistemler evlerimizin her köşesinde yerini almışken, onlara neden duvarlarında yer açmıyorsun? Teraryumların içinde farklı bitkileri bir araya getirerek tümüyle saydam bir ortamda gelişmesini inceleyebilirsin. Bitkileri beslemek amacıyla kullanılan su, kapalı fanusun içinde kaldığı için kendi yoğuşma süreçlerine girebildikleri için uzun süre sulanmadan da hayatta kalabilirler. Bakım kolaylığı ve duvarlarında yarattığı saydam görüntü ile yaşayan duvar fikrine oldukça uygun tercih. Duvarında yetiştirdiğin teraryumlar ile evinin farklı bölgelerindeki teraryumları eşleştirebilirsin.

duvar-teraryumu

Bol Bol Bitki

Tek bir bitki türü seçip tek bir yaşayan duvar tekniği kullanmanın yanı sıra, bitki severler için neden hepsini bir arada kullanarak yoğun bir görünüm oluşturmayalım ki? Plantroost'tan alınan bu canlı duvar örneği henüz yapılandırılmaya açık ve yaklaşım açısından rahat olmanın yanında çarpıcı bir görünüme sahip. Biraz daha görsel ilgi uyandıran bu duvar teşhirinde çeşitli doku ve renklerin kullanımını seviyoruz. Kendi oturma odası yaşayan duvarını kurarken, her bitki arasındaki boşluğu göz önünde bulundurmalı ve büyümeleri için alan olduğundan emin olmalısın, böylece kısa bir süre sonra bu alanı yenilemek durumunda kalmazsın.

bol-bol-bitki

Görsel kaynak: pinterest, houzz, thespruce, walmart, flipboard.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

İspanya'da Sıra Dışı Bir Eve Konuk Oluyoruz

İspanya'da Sıra Dışı Bir Eve Konuk Oluyoruz

Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile

Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile