Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile

Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile

Sayısız kendin-yap ürün ve yöntemi ile eskiyen alanları yenilemek, dekorasyonu pratik bir biçimde değiştirmek mümkün. Söz konusu mutfak yenilemek olduğunda folyo kaplamalar ile yapılabilecek uygulamalar, en ekonomik ve kolay yöntemler arasında karşımıza çıkıyor. Laminasyon koruyucular ile desteklenen folyo kaplamalar nem ve sıvı temasına karşı dayanıklı olduklarından dolayı mutfak kullanımı için son derece uygun. Bu yazımızda, mutfağında pratik bir değişim sağlayarak dekorasyonda farklılık yaratmak isteyenlerin folyo kaplama uygulamalarını nasıl gerçekleştirebileceklerini ve çeşitli folyo  kaplama dekorasyon örneklerini detaylıca inceledik.

Evin İçin 14 Örgü Dekorasyon Fikri>

12 Kendin Yap Mutfak Önlüğü Fikri>

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri>

Folyo kaplama nedir?

Folyo kaplamalar, kendinden yapışkanlı ve silinebilir kaplama malzemelerdir. Koruyucu laminasyonlar ile neme ve sıvılara karşı dayanıklı hale getirilen folyo kaplamalar, bütçe dostu bir yenilik alternatifi olarak değerlendirilebilir. Genellikle yumuşak PVC malzemeden üretilen kaplamaların sayısız renk ve desen seçeneği bulunmakta. Böylelikle istenen yüzeylerde granit, ahşap, mermer, fayans görünümü pratik ve ekonomik bir biçimde elde edilebilir. Sunulan çeşitli renk ve desen seçenekleri arasından yapılacak tercihler ile, eskiyen yüzeyleri istenen tarz ve görünümde yenilemek mümkün.

Folyo kaplama nasıl kullanılır?

Folyo kaplamalar mermer, metal, fayans, ahşap ve plastik gibi farklı yüzeylere kolaylıkla uygulanabilir. Yenilenecek yüzeye uygun boyutlarda kesilen kaplamayı uygulamak için şerit metre, makas ve maket bıçağı kullanmak yeterli olacaktır. Uygulama öncesinde yüzey mutlaka temizlenmeli ve kurulanmalıdır. Dikkatlice döşenen folyo kaplama sayesinde mutfaklar hızlıca yenilenebilir, son derece kaliteli ve uzun ömürlü sonuçlar elde edilebilir.

Folyo kaplama uygulama örnekleri

Mutfak dolapları

Mutfağını yenilemek fikri her ne kadar harika olsa da bazen bütçeni zorluyor olabilir. İşte o noktada folyo kaplama fikri sana istediğin yeniliği çok daha hesaplı bir şekilde sağlayabilir. Tek yapman gereken seçtiğin renkte veya desendeki bir folyoyu özenli bir şekilde, hava kabarcıkları kalmayacak şekilde söktüğün dolap kapaklarına yapıştırmak.

folyo-kaplama-mutfak-dolabı

folyo-kaplama-mutfak-dolabı

Mutfak dolaplarının içi

Folyo kaplamayı mutfak dolaplarının içine uygulamak, mutfak dekorasyonunda ilgi çekici bir etki yaratmanı sağlayabilir. Nem ve sıvılara karşı dayanıklılığı sebebi ile mutfak mobilyaları kullanımı için son derece uygun olan bu malzemeyi mutfak dolaplarının içinde tercih etmek farklı bir alternatif olacaktır. Böylelikle mutfak dolaplarını her açtığında bu ilham verici dekorasyon detayı ile karşılaşabilirsin. Bu uygulama için folyo kaplama renk ve desenini tercih ederken mutfak dolaplarının malzeme ve rengini dikkate almanı, ilginç bir kontrast veya iyi bir uyum yakalamanı öneririz.

folyo-kaplama-mutfak-dolabi

Camlı mutfak dolaplarının içi

Folyo kaplamaların dekorasyona en olumlu katkıyı sağladığı uygulamalardan biri kaplamanın camlı dolap içlerine döşenmesi olabilir. Camlı dolapların iç yüzeylerine dekorasyon tarzını yansıtan bir kaplamayı uygulayarak mutfağını yenileyebilir ve camlı dolaba bambaşka bir hava kazandırabilirsin. Camlı dolabını yepyeni bir hale getirecek bu dekorasyon fikri için kaplama seçimi yaparken, camlı dolabının dekorasyonun odak noktası haline geleceğini unutmamalısın.

folyo-kaplama-camli-mutfak-dolabi

Çekmeceler

Sıradaki folyo kaplama uygulaması önerimiz de mutfak dekorasyonuna ilgi çekici bir detay katmanı sağlayabilir. Mutfak çekmecelerine folyo kaplama uygulayarak eskimiş çekmeceleri yenileyebilir veya var olan mobilyaların tarzına yepyeni bir görünüm kazandırabilirsin. Bu uygulama sayesinde, mutfak çekmecelerini her kullandığında bu eğlenceli ve ince düşünülmüş dekorasyon detayı ile karşılaşabilirsin.

folyo-kaplama-camli-mutfak-dolabi

Tezgah arkası

Folyo kaplamaların en sık uygulandığı mutfak yüzeylerinden biri tezgah aralarıdır. Alanın tüm dekorasyonunu etkileyen bir ara duvar niteliğinde olmaları ve üzerlerinde herhangi bir uygulama yapılmaması gibi sebepler, tezgah aralarını kaplama uygulamaları için en uygun yüzeylerden biri haline getirir. Sayısız renk ve desen seçeneği arasından yapılacak tercihlerin tezgah aralarına uygulanması ile mutfak dekorasyonuna bambaşka bir görünüm kazandırılabilir. Özellikle de fayans, mermer ya da duvar kağıdı görünümlü folyo kaplama modelleri, dekorasyona sağladıkları etkili katkı sebebi ile tezgah arası uygulamaları için sıklıkla tercih edilir.

folyo-kaplama-tezgah-arasi
folyo-kaplama-tezgah-arasi

Beyaz eşyalar

Folyo kaplamaları uygulayabileceğin bir diğer mutfak yüzeyi alternatifi ise beyaz eşya yüzeyleridir. Bu uygulama ile eskiyen beyaz eşyalarına bambaşka bir görünüm kazandırabilir, yeni beyaz eşyalar satın almış gibi hissedebilirsin. Folyo kaplamaları beyaz eşyalara dikkatlice döşediğinden, hava kabarcığı oluşmadığından emin olmanı tavsiye ederiz. Beyaz eşyalar üzerine folyo kaplama uygularken kaplama malzemesini tüm yüzeye uygulayabileceğin gibi keserek belli bölgelere uygulayabilir veya farklı desenler yaratabilirsin.

folyo-kaplama-beyaz-esya
folyo-kaplama-beyaz-esya

Ada mutfak

Eğer bir ada mutfak bölmen varsa, folyo kaplamalar ile bu ada mutfağın uygun yüzeylerini kaplaman ve ada mutfağını yenilemen de ilginç bir alternatif olabilir. Yer aldığı mutfağın dekorasyonunun odak noktalarından biri olarak öne çıkan ada mutfaklar, böyle bir uygulama ile tüm dekorasyonu etkili bir biçimde değiştirebilir. Bu nedenle, ada mutfağa uygulanacak folyo kaplama seçimi yapılırken bütün mutfak dekorasyonu detaylıca gözetilmelidir. Ada mutfak kaplamaları için genel olarak fayans, mermer ya da ahşap görünümlü kaplamalar tercih edilir.

folyo-kaplama-ada-mutfak
folyo-kaplama-ada-mutfak

Alternatif uygulamalar

Mutfağında folyo kaplama uygulaması ile yenilik yaparken, sınırların dışında düşünmeni ve farklı alternatif uygulamalar yaratmaya çalışmanı da önerebiliriz. Bu tarz farklı uygulamalar ile başka mutfaklarda benzerine rastlanmayan, eşsiz dekorasyon detayları yaratabilirsin. Folyo kaplamayı alternatif alanlarda kullanmak, alanların belli bir kısmına uygulamak veya farklı kaplama modellerini parçalı olarak bir arada tercih etmek bazı alternatif uygulama seçenekleri olabilir.

folyo-kaplama-uygulamalari
folyo-kaplama-uygulamalari
folyo-kaplama-uygulamalari

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

Kış Aylarını Sıcacık Geçirtecek Şömine Tasarımları

Kış Aylarını Sıcacık Geçirtecek Şömine Tasarımları