Folyo Kaplama ile Evinde Yapabileceğin 6 Değişiklik

Folyo Kaplama ile Evinde Yapabileceğin 6 Değişiklik

Eskiyen alanları yenilerken pratik ve kiracı dostu yöntemler tercih etmek işleri kolaylaştırabiliyor. Dekorasyonda değişimi hedeflerken, kendin yapabileceğin uygulamaların başında ise folyo kaplama geliyor. Cep dostu ve pratik olan bu yöntemle eskiyen yerleri kaplaman oldukça mümkün. Evin pek çok farklı alanında kullanabileceğin folyo kaplama lekelerden korunman için de oldukça iyi bir fırsat haline geliyor. Pratik değişimlere kendi emeğini katmak istiyorsan, derlediğimiz bu içerik tam sana göre!

Folyo Kaplama ile Mutfağını Yenile

Mobilyaları Yeniliyoruz: Mobilya Cila ve Boyama Örnekleri

Yeniden Tasarlamanın Gücü: Patchwork

duvar-tezgah-folyo-kaplama

Mutfak Duvarında Folyo Kaplama

Mutfak dekorasyonuna renk katarken yoğunlaşacağın noktalardan biri de arada kalan tezgâh arkası duvarları olacaktır. Mutfağında ana renklere göre seçeceğin yapışkan özellikteki folyolar duvar dekorasyonuna değişik bir hava katacaktır. Fayans veya mermeri anımsatan bu folyolar arada kalan duvarlar için iyi bir tercih olacaktır. Kullanacağın alan ve duvarları belirlemek ise tamamen sana kalmış.

banyo-fayans-kolyo-kaplama

Banyo Fayansı Kaplama

Nem ve ısıya karşı dayanıklı olan bu folyo kaplamalar banyonda da kullanabileceğin özellikte tasarlanabiliyorlar. Çeşitli desen ve renk özelliğine sahip bu kaplamalar için kullanacağın yerin ölçüsünü alman yeterli olacaktır. Zıt renklere başvurarak, banyonda modern bir görünüme sahip olabilirsin. Oluşacak buhar ve su izlerini de folyo üzerinden temizlemek senin için oldukça zahmetsiz ve kolay olacaktır. 

balkon-zemini-folyo-kaplama

Balkon Zemininde Folyo Kaplama

Havaların da ısınmasıyla dış mekanlarda geçireceğimiz zaman da artış göstermekte. Mobilyalara uygun bir yer zeminine sahip olmak her zaman için göze daha çok hitap edecektir. Balkon zemininde kullanılabilecek olan folyo kaplama, özellikle kiracıların tercih ettiği bir seçenek. İnşaat zorluğuna ve masrafına girmeden uygulanabilecek olan bu yöntem mermer yüzeylere de kolaylıkla uygulanabiliyor. 

merdivende-folyo-kaplama

Merdivenlerde Folyo Kullanımı

Merdivenlerde düz ahşap renkten sıkıldıysan, folyo kaplamalar tercihine uygun olacaktır. Sayısız renk ve dizayn seçeneği olan bu folyo kaplamalar, merdivenlerine değişik bir hava katmaya yardımcı olacaktır. 

folyo-kaplama-mobilya-fikirleri

Dolap Kapaklarında Folyo Kaplama

Dolap kapaklarının bazı kısımlarında çeşitli desenlerde folyolar kullanmak dekorasyona renkli bir hava katabiliyor. Dümdüz renkteki kapaklar yerine, hafif canlı ve desenli özellikteki folyolar yepyeni mobilyalar ortaya çıkartabiliyor. Bu sayede alışılmışın dışında eşyaları dekorasyonuna katabilirsin.

Şömine Etrafında Folyo Kaplama

Evde konforlu ortam yaratmaya çalışırken en çok yoğunlaşılan noktalardan biri de şömine bölümüdür. Çeşitli puflar ve yastıklarla beraber bohem bir ortam yaratmaya çalışırken, etraftaki renk uyumu da bozmamaya özen göstermelisin. Klasik beyaz duvarların gözükmesi yerine şömine köşelerini folyo ile kaplayabilir ve bu sayede bir bütünlük yaratabilirsin.  

Görseller: Pinterest 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Esnafa Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Esnafa Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Güveç Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Güveç Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?