Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Bir çocuğun hayatı boyunca unutamayacağı pek çok anısı doğum günlerine dairdir. Sevdiği arkadaşlarını, değerli ailesini ve büyüklerini bir arada toplanmış görmek bir çocuk için aslında en güzel hediyelerden biridir. Bu nedenle küçük kardeşin, yeğenin veya çocuğun için unutulmaz bir doğum günü partisi vermek istiyorsan güzel bir plan yapmalısın. Böylece onun mutlu olmasını sağlarken seni de zorlamayan, pratik bir şekilde gerçekleşebilecek bir parti düzenleyebilirsin. Bu planlama aşaması için sana bazı önerilerimiz var.

Çocuk Odaları için Yaratıcı Çözümler >

Evde Sıkılan Çocuklarınla Yapabileceğin Eğlenceli Aktiviteler >

Çocuk Dostu Dekorasyon Fikirleri >

Eğlenceli Başlangıç: Bir Tema Belirle

Düzenlediğin doğum günü partisi için vereceğin tüm kararlar bu madde çevresinde gerçekleşecek. Parti için belirlediğin tema sayesinde pek çok madde için daha rahat karar verebilecek ve daha düzenli ilerleyebileceksin.

doğum-günü-partisi-dekorasyon

Doğum günü partisi için bir tema belirlerken, doğum gününün ana kahramanı olan çocuğun zevklerini inceleyebilirsin. Çok sevdiği bir kitabı, filmi ve çizgi diziyi tema olarak belirleyebilirsin. Aynı şekilde dinozorlar, arabalar, su altı dünyası gibi merak ettiği konuları da kullanabilirsin. Eğer bir tema belirlemekte zorlanıyorsan renklerden veya mutluluk, aile, sevgi gibi kavramlardan ilham alabilirsin.

doğum-günü-partisi-dekorasyon

Bütçe Sınırlandırmanı Yap

Doğum günü partisi için bir tema belirlediğinde ihtiyacın olan dekor veya parti elemanları az çok zihninde oluşmaya başlayacaktır. Hatta aklına çok yaratıcı fikirler de gelebilir. Ancak tüm bu değerli fikirleri gerçekleştirebilmek için bir bütçe sınırlandırması yapman önemli. Bu sayede önceliklerini belirleyebilir ve parti sonunda beklenmedik masraflar ile karşılaşmazsın. Elbette bütçe sınırlandırmanı yaparken bir parti organizasyonunda önemli olan diğer maddeleri de incelemelisin.

doğum-günü-partisi-bütçe

Doğum Günü Partisi Nerede Olacak?

Evde doğum günü partisi organizasyonu yapmak aslında ekonomik açıdan ve güvenlik açısından daha iyidir. Her imkanını ve avantajını bildiğin evinde keyifli bir şekilde doğum günü partini verebilirsin.

doğum-günü-partisi-bahçe

Ancak eğer alanın yeterli olmayacağını düşünüyorsan veya parti bittikten sonra yapacağın temizlikten çekiniyorsan organizasyon şirketlerini veya pastaneleri de inceleyebilirsin. Özellikle çocukların oynayabileceği güvenli bahçelere sahip kafelerle anlaşma yaparak parti içinde servis sorununu da çözebilirsin.

doğum-günü-partisi-bahçe

Bir Saat Aralığı Belirle

Çocukların eğlencesi yorgun düşene dek sürebilir. Ancak kendi organize ettiğin bir partide zaman konusunda bir kısıtlama yapman senin de enerjini verimli kullanman açısından önemli olacaktır. Özellikle dışarıda yapacağın bir kutlama için davetlilerine mutlaka parti saatini haber vermelisin. Aynı zamanda temana uygun şekilde günün farklı saatlerini kullanabilirsin.

Partin İçin Davetli Listeni ve Davetiyelerini Oluştur

Bir doğum günü partisini beklenmedik durumlar için gergin geçirmek istemezsin. Bu nedenle partinin planlamasını yaparken bir davetli listesi oluşturmalı ve davetlilerin de programlarını ayarlamaları için uygun bir zamanda haber vermelisin. Bunun için en başta belirlediğin doğum günü temana uygun şekilde tasarlanmış bir parti davetiyesi de dağıtabilirsin. Bu davetiyede davetlilerin katılım durumlarına veya kaç kişi geleceklerine dair bir geri bildirim alabilirsin.

doğum-günü-partisi-davetiye

Dekorasyon Seçimini Yap

Doğum günü parti organizasyonunda en eğlenceli süreç parti dekorasyonunu seçmek ve yerleştirmektir. Belirlemiş olduğun temaya uygun renklerde, dokularda dekorasyonlar alabilir veya yapabilirsin.

doğum-günü-partisi-teması

Duvar süsleri, tavan süsleri, mumlar, karşılama dekorasyonu, servis elemanları gibi partide kullanılacak her türlü eleman bu kategoriye dahildir. Hepsinin belirlediğin tema dahilinde olması da uyumlu ve dengeli bir görünüm sağlayacaktır.

doğum-günü-partisi-dekorasyon

İkramları Önceden Belirle

Bütün parti kriterleri gibi ikramları da temaya uygun belirleyebilirsin. Yaptığın kurabiyelere temaya uygun süslemeler yapabilir, soğuk veya sıcak içecekleri buna göre almayı tercih edebilirsin.

doğum-günü-partisi-ikramlar

Aynı zamanda davetli listesi ve bütçeni de göz önünde bulundurarak tüketmesi ve servisi kolay ikramlar belirleyebilirsin. Aynı zamanda davetlilerin getirebileceği yiyecek veya içecekleri de servise açabilirsin.

doğum-günü-partisi-ikramlar

Doğum Gününün Olmazsa Olmazı: Pasta

Elbette bir doğum günü pastasız olmaz. Doğum günü pastanı dilersen pastaneye temaya özel bir şekilde sipariş edebilirsin. Aynı şekilde kendi imkanlarınla evde herkese yetecek şekilde güzel süslenmiş pasta yapmayı da tercih edebilirsin. Ancak bir doğum günü partisi verdiğini göz önünde bulundurarak pastanın diğer ikramların önüne geçecek şekilde süslenmesi gerektiğini unutmamalısın.

doğum-günü-partisi-doğum-günü-pastası

Nasıl Zaman Geçirecekler: Yetişkinler ve Çocuklar

Bir çocuğun değerli ailesinin, sevdiği arkadaşlarının ve büyüklerinin bir arada bulunduğu partilerde zamanın herkes için keyifli geçmesi önemlidir. Organize ettiğin partide işlerin yolunda gitmesini istiyorsan yetişkinlerin ve çocukların birlikte veya ayrı olarak nasıl zaman geçireceğini önceden kurgulayabilirsin.

Örneğin çocuklar için bazı oyunlar tasarlayabilir, yeni anılar oluşturmalarına müsaade edebilirsin. Aynı şekilde ebeveynlerinin ve yetişkinlerin hem çocukları güvenle izleyebilecekleri hem de kendi aralarında sohbet edebilecekleri bir şekilde konumlandırabilirsin. Partinde herkes için unutulmaz anlar için yetişkinlerin de çocuklarla beraber oynayabileceği oyunları da araştırabilirsin. İşin içine müziği, dansı ve boyamayı dahil etmen bu noktada işine yarayabilir.

doğum-günü-partisi-oyunlar

Plana Uy, Ancak Değişime Açık Ol

Çocuğunun, kardeşinin veya yeğeninin doğum günü için harika bir parti planı oluşturmuş olabilirsin. Bu plana uygun hareket etmen partinin öncesinde, parti sırasında ve sonrasında yorulmadan eğlenmeni sağlar. Ancak bazı anlarda değişiklik yapmak zorunda kalabilir veya beklenmedik sürprizler ile karşılaşabilirsin. Bu tür durumların moralini veya partini bozmasına müsaade etmemelisin. Bunun için bazı kararları parti sırasında verebilirsin.

Örneğin partideki oyunları davetlilerin iletişimine göre değiştirebilirsin. Aynı şekilde hediyeleri kabul etme ve açma zamanını partinin gidişatına göre belirleyebilirsin.

Davetlilerini Hoş Karşıla, Hoş Uğurla

Bir doğum günü partisi organizasyonu yapıyorsan ister dışarıda ister evinde gerçekleştir, ev sahibi sen olursun. Bu nedenle davetlilerin hoş karşılandığından ve parti sonunda her biriyle hoş bir şekilde vedalaştığından emin ol. Böylece bütün doğum günü partisi sonlandığında için rahat bir şekilde dinlenebilir ve oluşturduğunuz bu güzel anıları düşünebilirsin.

doğum-günü-partisi-davetliler

Görsel kaynak: homeandgardeningtips.com, recoveryconnection.com, projectnursery.com, thecelebrationsociety.com, sostrenegrene.com, nearsay.com, vanilla-bean.co.uk, pinterest, unsplash

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara

Boş Alanlardan Dekoratif Koridorlara