Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

Yastıklarla Yazı Evinize Taşıyın

Çoğumuz yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte ev dekorasyonumuzu tazelemek ve canlandırmak isteriz. Bol miktarda güneş ışığı ve canlı, parlak renkleri beraberinde getiren yaz mevsiminin sağladığı bu büyüleyici detayları ev dekorasyonumuza yansıtmak da isteyebiliriz. Dekorasyona yeni bir hava katmanın, mekanın atmosferini değiştirmenin en kolay ve pratik yollarından biri yaz mevsiminin doğaya yansıttığı dikkat çekici renkler ve desenlerden ilham alarak kullandığın yastıkları çeşitlendirmektir. Bu yazımızda, evine yaz havası katarken çeşitli yastık ebatları ve yastık kılıfları ile yapacağın dekorlar ile ilgili sana yardımcı olabilecek ipuçlarını bir araya getirdik.

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın>

Dekorasyonda Renk Paleti Kullanmak>

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu>

Yastıklarla yaptığın düzenlemeler ev dekorasyonunu farklı desenler, renkler ve dokular ile zenginleştirmeni sağlayabilir. Bu düzenlemeleri oluştururken yalnızca standart kare yastıkları kullanabileceğin gibi, bu yastıkları farklı özellik ve biçimlere sahip yastıklarla da eşleştirebilirsin. Böylelikle, çok daha dolu ve çarpıcı bir görsel etki yaratabilirsin.

1. Kare yastıklar

Konu yastık ve kırlentler olduğunda ilk akla gelen, en popüler olan kare yastıklar doğru düzenlenmezse dekorasyonda istenilen etkiyi yaratamayıp, sıkıcı bir görünüm oluşturabilir. Ancak kare kırlentlerini doğru bir biçimde düzenler ve tarzına uygun destekleyici yastıklarla bir araya getirirsen trend bir görünüm yakalayabilirsin.

yaz-dekoru-kare-yastik

İpucu: Kare yastıkları oluşturacağın yastık kombinasyonu için altyapı yaratan, temel elemanlar olarak düşünebilirsin. Neredeyse bütün mobilya tipleri ile uyum içerisinde bir araya gelen bu yastıkları tek kişilik koltuk veya berjerlerde tek başlarına, geniş koltuklar ve yataklar üzerinde diğer yastıklar ile bir arada sergileyebilirsin.

yaz-dekoru-kare-yastik

2. Bel yastıkları

Uzun ve yayvan biçimleri ile ayırt edilen bel yastıkları, oturma sırasında sırtın alt kısmı ile bel bölgesini desteklemeleri sebebi ile sıklıkla tercih edilir. Oturma konforunu artırıcı ve omurgayı destekleyici özelliklerinin yanı sıra dahil edildikleri yastık dekorasyonuna görsel çeşitlilik sağlarlar. 

yaz-dekoru-bel-yastigi

İpucu: Çeşitli boyut varyasyonları bulunan bu yastıklar, genellikle bulundukları yastık düzenlemesinin merkezinde, odak parçası konumunda yer alırlar. Oluşturacağın yastık düzenlemesinde bel yastığını önemli bir eleman olarak konumlandırmak istersen, yastık kılıfını dikkat çekici renk ve desenlerde tercih etmeni tavsiye ederiz. Farklı bir kullanım alternatifi olarak ise, iki adet bel yastığını kolçakların paralel yerleştirmeni önerebiliriz. Böylelikle geleneksel yaklaşımdan uzak, modern ve minimal bir görünüm yakalayabilirsin.

yaz-dekoru-bel-yastigi

3. Silindir yastıklar

Silindir yastıklar uzun, silindirik ve dekoratif görünümleri ile diğer yastık türlerinden farklılaşır. İşlevsel açıdan bel yastıklarına oldukça benzer özelliklere sahiptirler, sırt ve bel boşluğunu desteklerler. Silindirik yastıklar bel yastıklarından farklı olarak etnik desenli, canlı renkli kumaşlar ile kılıflandığında geleneksel ve mistik bir görünüm yaratabilir.

yaz-dekoru-silindir-yastik

İpucu: Konforu arttırmak ve yatak dekorasyonunu zenginleştirmek için silindir yastıkları uyku yastıkların ile beraber yatağının üzerinde sergileyebilirsin. Bu düzenlemede silindir yastıklar, yatak dekorunun odak parçaları olarak yer alabilir. Bundan farklı olarak silindir yastıklara salon ve oturma odanda yer vermek istersen, bu yastıkları geniş koltuklar ve berjerler üzerinde değerlendirmeni önerebiliriz.

yaz-dekoru-silindir-yastik

4. Alternatif yastıklar

Dekorasyonuna yaz havasını taşıyacak yastık düzenlemesini oluştururken kare, silindir ve dikdörtgen biçimli standart yastıkların yanı sıra alışılmadık yastık alternatiflerine de göz atmanı öneririz. Daire biçimli yastıklar ile yıldız, ay gibi figüratif yastıkların yanı sıra düğüm yastıklar, minder yastıklar gibi trend modelleri de inceleyebilirsin.

yaz-dekoru-alternatif-yastik

İpucu: Bahsedilen alternatif yastık modelleri ile düzenleme yapacağın köşede son derece farklı ve beklenmedik bir dokunuş yakalayacağın şüphesiz. Bu nedenle, oluşturduğun yastık dekorunda bu tarz farklı ürünleri göz yormayan modellerde ve az sayıda tercih etmeni öneririz. Salondaki geniş koltuklar, yataklar ve okuma köşesinde yer verebileceğin alternatif yastık modellerini oluşturduğun düzenlemede daha bilindik ve yalın diğer yastık türleri ile bir araya getirmelisin.

yaz-dekoru-dugum-yastik

Yazımızın ikinci kısmında ise yastık düzeni oluştururken işine yarayabilecek bazı ipuçlarını inceledik. Bu pratik ve ekonomik yol ile evine yaz havasını taşımak için yastıklarını canlı ve parlak renklerde kılıflar ile eşleştirebilirsin. Dekorasyonda yazın hafifliğini görsel olarak yansıtmak için taze çiçek ve yaprak desenleri, renkli geometrik desenler; dokunsal olarak yansıtmak için pamuklu ve hava alan kumaşlar tercih etmelisin.

Asimetrik düzenlemeler yap

Geniş bir koltuk veya yatak üzerinde fazlasıyla simetrik yastık düzenlemeleri yapmak elde etmek istediğin dikkat çekici havayı oluşturamamana ve sıkıcı bir görünüm yaratmana neden olabilir. Dekoratif yastık düzenleme örneklerine göz atarsan, tasarımcıların yastıkları genellikle farklı sayıdaki gruplar halinde ve asimetrik biçimde yerleştirdiklerini görebilirsin. Bu asimetrik düzenleme, ortamda sanatsal ve dengeli bir dokunuş meydana getirir.

yaz-dekoru-asimetrik-duzen

Beklenmedik detaylar ekle

Oluşturduğun yastık düzenlemesinde, tümüyle aynı boyut ve biçimde yastıklara yer vermek de sıkıcı bir görünüm oluşturmana neden olur. Yastık dekorunda farklı malzemeler, boyutlar ve renklerden meydana gelmiş alternatif yastıklar kullanarak görsel zenginlik yaratmayı deneyebilirsin. Dekorasyonunda yaz dokunuşu yaratmak için açık renkli düz yastıklarını geometrik desenli, taze çiçek ve yaprak desenli veya çizgili yastıklar ile bir araya getirebilirsin.

yaz-dekoru-kırlent-renkleri

Renk paleti oluştur

Yastık dekorunda yer vereceğin yastık kılıflarının renklerini seçerken perdeler, aksesuarlar, mobilya döşemeleri gibi ortamdaki diğer dekorasyon elemanlarının renklerinden faydalanmanı tavsiye ederiz. Bu sayede dekorasyonda uyumlu ve göz yormayan bir renk bütünlüğü oluşturabilir, aynı renk paletini tüm odada kolaylıkla sürdürebilirsin. 

yaz-dekoru-renk-paleti

Dolgu seviyesini çeşitlendir

Yastık dekorunda yer alan yastıkların doluluk miktarları çoğu zaman gözden kaçan ancak son derece önemli olan bir noktadır. Tamamen dolu yastıklar daha geleneksel, sofistike bir görünüm oluşturur. Gevşek bir biçimde doldurulmuş, seyrek dokulu yastıklar daha salaş ve yumuşak bir görünüm yaratmanı sağlar. Oluşturacağın yastık düzenlemesinin önemli bir noktası olan dolgu seviyesini doğru ayarlayarak, istediğin tarza uygun kalıbı elde edebilirsin.

yaz-dekoru-dolgu-seviyesi

Farklı boyutlar kullan

Yastık dekorunda farklı yastık kılıflarına ancak tümüyle aynı boyutlarda yastıklara yer vermek risksiz bir tercih olabilir ancak dilediğin ilgi çekici etkiyi yaratamayabilir. Dekoratif yastık düzenleme örneklerine göz atarsan, tasarımcıların farklı boyut ve biçimlerde yastıkları akılcı ve göz yormayan bir biçimde yerleştirdiklerini görebilirsin. Sen de meydana getirdiğin düzenlemede küçük yastıklar ile farklı işlevleri karşılayıp çeşitlilik yaratabilir, büyük yastıklar ile lüks bir görünüm elde edip konforunu artırabilirsin.

yaz-dekoru-farkli-boyutlar

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Şehir Hayatına Kısa Bir Ara: Farmhouse

Şehir Hayatına Kısa Bir Ara: Farmhouse

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?

Doğum Günü Partisi Organizasyonu Nasıl Planlanır?