Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu

Evlerinde bahçe, teras gibi geniş açık alanlara sahip olanlar ilkbahar ve yaz mevsimlerinde ev içinde gerçekleştirdikleri çoğu aktiviteyi bu alanlarda gerçekleştirmeye başlarlar. Yemek yemek, kitap okumak, müzik dinlemek gibi rahatlatıcı aktiviteleri temiz havada gerçekleştirmek çok daha keyifli olsa da, bu esnada sağlığın korunması için direkt güneş ışığından kaçınmak gerekmektedir. Bu yazımızda bahçelerinde, teraslarında keyifli ve sağlıklı vakit geçirmek isteyenler için farklı açık hava güneşlik alternatiflerini bir araya getirdik. Bina ile bütünleşik mimari örneklerden kolaylıkla kendin yapabileceğin kumaş örneklere uzanan bu ayrıntılı listede evine ve tarzına uyan bir alternatif bulabileceğine eminiz!

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri>

Hayran Kalacağınız 11 Bahçeli Ev Modeli>

Bahçeniz İçin Birbirinden Güzel Kendin Yap Önerileri>

acik-hava-veranda

Bahçe avlusunun büyük bir kısmını güneşten koruyan bu alternatif, bina duvarına monte edilerek kuruluyor. Güneşten koruyan kumaşların katlanması ve açılmasıyla açılıp kapanma işlevini sağlayan ürün, üzerindeki aydınlatma elemanları sayesinde hava karardığında da rahatça kullanılabiliyor.

acik-hava-guneslik

Dayanıklı ve yarı geçirgen kumaşların gerilmesi ile oluşturulan bu örnek, son derece modern bir güneşlik alternatifi olarak karşımıza çıkıyor. Farklı renklerin tercih edilmesi ile de, bahçe dekorasyonunuzu oldukça eğlenceli hale getirebilir.

acik-hava-cardak

Eğlenceli bir çardak modeli olarak nitelendirebileceğimiz bu alternatif, açık alanda vakit geçirilebilecek yarı kapalı bir alan sağlıyor. Bir yandan güneşten koruma sağlarken diğer yandan da bahçe mobilyası olarak görev görebiliyor.

veranda-havuz-kenari

Havuz kenarında uzanıp dinlenmeyi bambaşka bir keyfe dönüştürecek olan bu alternatif, önceki örnekte olduğu gibi açık havada yarı kapalı bir alan oluşturuyor. Açık havada güneşten korunmayı ve mahremiyeti sağlayan örnek, son derece modern bir stili yansıtıyor.

açık-hava-guneslik

Bu örnek ise terasın üzerini tamamen kapatarak güneşten korunmayı sağlıyor. Oldukça doğal ve modern bir tarzın yansıtıldığı bu ortamda güneşlik, natürel malzemelerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş.

acik-hava-kumas-guneslik

Bahçe içerisinde yarı kapalı bir alan yaratan bu alternatif, ilk olarak basit bir iskeletin oluşturulması ile meydana gelmiş. Yarı geçirgen ve modern bir kumaş ile güneşten korunmayı sağlayan bu örneği yapı marketlerde bulabileceğin malzemeler yardımı ile kolaylıkla kendin üretebilirsin.

acik-hava-kumas-guneslik

Önceki örnekte olduğu gibi basit yapı elemanları ve çeşitli kumaşlar ile oluşturulmuş olan bu örnekte, kumaş seçimi ile eğlenceli ve etnik bir atmosfer yakalanmış. Sen de güneşliğini oluştururken renkli ve desenli kumaşlar tercih ederek bahçe dekorasyonunu zenginleştirebilirsin.

acik-hava-semsiye

İlk akla gelen güneşten korunma ürünlerinden biri olan dev bahçe şemsiyelerinin farklı modellere ve boyutlara sahip örnekleri karşımıza çıkıyor. Eğer şemsiye kullanmayı tercih edersen, duvara monte edilerek yerden kazanç sağlayan alternatiflere göz atmanı öneririz.

acik-hava-veranda

Bahçede yer alan verandanın çatısında yapılacak çeşitli düzenlemeler ile güneşten koruma sağlamak mümkün. Açık havada vakit geçirmek için bu verandaya dış mekan için olan çeşitli bahçe mobilyalarının yerleştirilmesi ile sağlıklı ve keyifli bir mekan yaratılabilir. 

acik-hava-kumas-cardak

Bahçe mobilyalarının kumaş çardak ile birlikte oluşturduğu yarı kapalı mekanda da sağlıklı ve keyifli vakit geçirilebilirsiniz. Şemsiye benzeri bir çatı ve metal iskelet ile oluşturulmuş bu alternatifte yer alan perdeler, güneşten korumanın yanı sıra sivri sineklerden de korumayı sağlayabilir.

acik-hava-ahsap-veranda

Güneş ışınlarından kısmi olarak koruma sağlayan bu örnek, halihazırda çok güneş almayan köşeler için tercih edilebilir. Ahşap malzemeleri ve doğal dokusu ile bahçedeki bitki ve çiçeklerle uyum içerisinde yer alacaktır.

duvara-monte-guneslik

Bina duvarına monte edilerek kurulmuş bu güneş siperi tente alternatifi, oldukça geniş bir gölge oluşturarak güneşten korumayı sağlıyor. Bina duvarı ile bağlantılı olduğu için oldukça sağlam olan bu örnek, kumaşın rulo haline gelmesi ile açılıp kapanabilir hale geliyor.

acik-hava-cibinlik

Bahçelerde, teraslarda ve hatta balkonlarda bile uygulanabilecek bu alternatif, istenilen boyutta bir cibinliğin satın alınması veya dikilmesi ile kolaylıkla oluşturulabilir. Yarı geçirgen kumaşlar ile güneşten korunmayı sağlarken, kapalı bir alan yaratması özelliği ile sivri sineklerden korunmayı ve mahremiyeti de sağlayacaktır.

balkon-teras-perde

Balkon ve terasların açık duvarlarına monte edilen perdeler, ekonomik ve pratik güneşten korunma ürünleri olarak karşımıza çıkıyor. Beyaz ve doğal perdelerin tercih edilmesi ile ferah bir ortam oluşturulurken, renkli ve desenli kumaşlar ile de eğlenceli bir atmosfer elde edilebilir.

Görsel kaynak: pinterest.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Otururken Gezebileceğin 10 Sanal Müze

Evde Otururken Gezebileceğin 10 Sanal Müze

Boya İle Bir Odayı Ne Kadar Değiştirebilirsiniz?

Boya İle Bir Odayı Ne Kadar Değiştirebilirsiniz?