Balkon ve Teraslar İçin Her Tarza Uygun Güneşlik Fikirleri

Balkon ve Teraslar İçin Her Tarza Uygun Güneşlik Fikirleri

Hava durumunun izin verdiği günlerde balkon veya teras gibi evin açık alanlarında vakit geçirmek gibisi yoktur. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında güzel dekore edilmiş bir balkon, evinden uzağa gitmeden de sana doğayla iç içe olduğun hissini verebilir. Evin bu açık alanlarını hayatın koşturmacası içinde nefeslenmek veya mola vermek istediğin zamanlarda kaçamak yapabileceğin bir alan olarak da kullanman mümkün. Bunun gibi daha bir çok amaç için ideal olan balkon ve teraslarda vakit geçirmeyi tüm sene boyunca dört gözle beklesek de özellikle yaz aylarında güneşin kavurucu sıcağı altında balkonumuzu istediğimiz şekilde kullanmak pek mümkün olmayabilir. Bunu önlemek için balkon veya terasında kullanabileceğin güneşlik fikirlerini senin için derledik.

Balkon ve Bahçeler İçin İdeal Mobilyalar Nelerdir?

Küçük Balkonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Kapalı Balkonunu Yaşam Alanına Çevir

Tatil Köyünde Gibi Hissettirecek Bir Güneşlik Fikri

Perdeler güneşin zararlı etkilerinden korunmada en önemli araçlardan biri. Özellikle güneşin daha eğik açıyla geldiği zamanlarda balkon veya terasın yalnızca üst kısmını kapatmak güneşten korunmayı yeterli ölçüde sağlayamadığından bu fikir daha etkin bir çözüm getirmekte. Balkon dekorasyonunla uyumlu olarak kullanacağın uzun perdeler ile balkonunda hoş bir tatil köyü atmosferi yaratman mümkün.

balkon-dekorasyonu-perde-kullanimi

Açılıp Kapanabilen Tenteler İle Kontrol Sende Olsun

Dış mekanda kullandığın mobilyalara göre farklı renk ve kumaş seçenekleri sunan tenteler güneşten korunmak için en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Manuel veya otomatik olarak açılıp kapanabilme özellikleri hem kullanım kolaylığı sağlıyor hem de tenteye ihtiyacın olmayan kış aylarında ürünün yıpranmasını engelliyor. Ayrıca kanvas tente kullanımı yalnızca güneş ışığından değil aynı zamanda yağmurdan da korunmayı sağlıyor. Güneş ışığına karşı korunmada kalıcı çözümler konusunda tereddütü olanlar için oldukça uygun bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

balkon-teras-dekorasyonu-tente-kullanımı

Kendi Tropikal Bahçeni Yarat

Yeterince büyük bir terasın varsa teras kapatma yöntemlerini kullanarak eşsiz tasarımlar yaratman mümkün. Bu çözümler bir yandan açık havanın getirdiği rüzgar, toz, güneş ışığı gibi etmenlerden korunmanı sağlarken bir yandan da asla ayrılmak istemeyeceğin bir yaşam alanı oluşturmana yardımcı oluyor. Ahşap iskelet ve zengin bitki kullanımı doğallığı vurgularken tavanda tercih edilen cam kullanımı yılın 365 günü gökyüzünün tadını çıkarmana olanak sağlıyor.

ahşap-cam-teras-kapatma-yöntemleri

Hızlı ve Pratik Bir Çözüm İsteyenler İçin

Havaların birden ısınmasıyla uzun soluklu bir çözüme fırsat bulamayanlar için oldukça pratik ve düşük maliyetli bir önerimiz var: Balkon şemsiyeleri! Özellikle küçük balkonlarda oldukça kullanışlı olan bu şemsiyeler, güneşten korunmanın en iyi yollardan biri.

balkon-semsiyesi

Terasından Deniz Havası Almaya Ne Dersin?

Sıradaki önerimiz iflah olmaz deniz aşıkları için geliyor! Yaşadığın şehirde deniz yoksa ya da deniz yanı başında olmasına rağmen iş güç derken asla gitmeye fırsat bulamıyorsan deniz kokusunu adeta evinde hissedeceğin bir fikrimiz var. Denizin rahatlatıcı ve stres alan etkisini terasında hissedebilmen için mobilya ve aksesuarlarında mavi ve beyaz tonlarını kullanmanı tavsiye ediyoruz. Bu sıcak atmosferi tamamlamak için ise terasın üstünü kapatmada doğal ahşap kullanımı şart. Yorucu bir günün ardından terasına adımını attığın anda gözlerini kapatıp denizin sıcak esintisini teninde hissedebilmen işte bu kadar kolay!

deniz-temalı-teras-dekorasyonu

Dünyanın En Eski Yöntemlerden Biri: Bambu

Antik çağlardan bu yana bir gölgelenme aracı olarak kullanılan bambular, şimdilerde doğal hayatı anımsatması nedeniyle özellikle tatil yörelerinde çardak, kamelya veya teras kapama malzemesi olarak sıkça karşımıza çıkıyor. Bambu kullanımının aradan geçen yüzyıllara rağmen zamana meydan okumasının ise birçok sebebi var. Öncelikle bir yapı malzemesi olarak çevre dostu olması, sağlam ve dayanıklı yapıları ile uzun yıllar kullanıma olanak sağlaması bunların başında geliyor. Ayrıca estetik ve doğal bir görünüme sahip olması da tercih nedenleri arasında. Eğer sende terasında tropik ve doğal bir görünüm yakalamak istiyorsan güneşten korunmak için bambu kaplamaları mutlaka düşünmelisin.

bambu-teras-çatı-kaplama

Modern Çizgilerden Hoşlananlar İçin;

Çardak fikri açık mekanları dekore etmek için sıklıkla kullanılan bir yöntem. Peki bu fikri terasında uygulamaya ne dersin? Birbirine eşit aralıktaki ahşap tahtalar ve metal çıtalar ile oluşturulan açık çatı sistemi sayesinde terasında son derece modern ve şık bir görünüm elde etmen mümkün. Üstelik bu yöntem ışığın geçişini engellemeden gölge sağlamanın en etkili yollarından biri.   

modern-ahsap-teras-kapama

Görsel Kaynak: pinterest, saikleyarchitects.com, homify.com.tr, naturalistes.info, architizer.com, tribu.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Birbirinden Güzel 7 Farklı Balkon Masası Fikri

Birbirinden Güzel 7 Farklı Balkon Masası Fikri

Masa Sunumunda Kendi Bahar Temanı Yarat

Masa Sunumunda Kendi Bahar Temanı Yarat