Masa Sunumunda Kendi Bahar Temanı Yarat

Masa Sunumunda Kendi Bahar Temanı Yarat

Bahar mevsiminin insanın hem fiziksel hem de mental sağlığı üzerinde tartışılmaz bir etkisi olduğu bir gerçek. Enerjik, hayat dolu, yeni maceralara atılmaya hazır ve hatta belki biraz da hayalperest hissetmez miyiz bu günlerde? Her şeyden öte kış mevsiminin ve soğuk havanın verdiği uyuşukluktan kurtulmak ve kabuğumuzu kırarak doğayla bütünleşmek için sabırsızlanırız adeta. Peki bizler bahar mevsiminin o eşsiz coşkusunu evlerimizde de yaşatmak için hangi hazırlıkları yapabiliriz? Bu yazımızda farklı konseptlerde bahar temalı masa sunumlarını nasıl yapabileceğin üzerine konuşuyor olacağız. İşte detaylar..

Eviniz Bahara Hazır Mı? Bahar Aylarının En Popüler Hizmetleri

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

2021 Yılının Renklerinden İlham Alın

Sofistike Bir Atmosfer Yaratmak İçin

Bahar temalı bir sunumun olmazsa olmazı şüphesiz rengarenk çiçeklerdir. Karmaşadaki düzenden hoşlanan biriysen sunumuna zarafet ve şıklık katmak için uzun silindir mumlar kullanarak göz alıcı sunumlar oluşturabilirsin. Sunumunda çok fazla aksesuar olması göz yorabilir, bunu engellemek için daha yumuşak renkler kullanmanı ve tercih ettiğin renge uygun mumlarla sunumunu tamamlamanı öneririz. Sunumunda hakim olmasını istediğin soft bir ton belirleyerek buna uygun renk geçişleri ile bütünlük sağlayabilir ve kalabalık bir görünümden ziyade uyumlu bir şıklık elde edebilirsin.  

sofistike-masa-sunumu

Saflık ve Tazelenmenin Habercisi Bahar Tomurcukları

İlkbaharın habercisi tomurcuklar bu sunumumuzun merkezinde yer alıyor. Senin için sadelik aynı zamanda şıklık demekse bu önerimizi mutlaka denemelisin. Desensiz, beyaz bir yemek takımı tercih ederek bahar çiçeklerinin güzelliğini daha da ortaya çıkarman mümkün. Merkezde yer alan taze çiçeklere ek olarak papatya ve küçük renkli güllerle sunumunu renklendirebilir; aynı çiçekleri kullanarak yaptığın peçete halkaları ile çarpıcı bir görünüm elde edebilirsin. 

masa-sunumu-bahar-cicekleri

Lale Severler Burada Mı?

Şüphesiz laleler zarafetleriyle bulundukları ortamın atmosferini bir anda değiştiriverir. Sunumunu hazırlarken canlı laleler ya da bunlara ulaşma imkanın yoksa en azından ıslak lale kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Yapay çiçekler maalesef istediğimiz etkiyi yaratmakta çok zayıf kalıyor. Lalelerle benzer tonlarda renkli bir runner, sade peçeteler ve siyah-beyaz mumların uyumunu gördüğünde gözlerine inanamayacaksın.

masa-sunumunda-lale-kullanimi

Günün Vazgeçilmez Öğünü: Kahvaltı Sunumları

Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğuna canı gönülden inanan biri olarak, bu sunum önerimizin iştahını daha da açacağına şüphemiz yok. Bahar çiçeklerini kahvaltı sunumlarımıza taşıyarak hem gözlere hem de mideye hitap eden sunumlar hazırlamaya ne dersin ? Bunun için yapman gereken doğru rengi seçerek işe başlamak. Renklerin psikolojimiz üzerinde etkisi olduğu bilinen bir gerçek. Dahası yapılan araştırmalar; renklerin iştahımız, tükettiğimiz besinlerin porsiyonları ve yemek tercihleri üzerinde de etkili olduğunu göstermiş.

masa-sunumunda-turuncu-ve-sarı

Buna göre kırmızı, sarı ve turuncu gibi enerjisi yüksek renkler iştahı uyandırmakta; bunun yanında sarı renk serotonin hormonunun salgılanmasını desteklemesi nedeniyle kişinin daha mutlu ve pozitif hissetmesini de sağlamakta. Bu renklerden birine karar verdikten sonra en önemli tavsiyemiz sunumda çok fazla aksesuara yer vermemen. Kahvaltı günün en zengin öğünü olduğundan sunumunda kullanacağın menü, fazlasıyla yer kaplayacaktır. Bu nedenle masa örtünle uyumlu taze bahar çiçeklerini ahşap sunum kütükleri ile tamamlaman özellikle açık hava kahvaltılarında doğayla mükemmel bir uyum sağlayacak ve şık bir sunum için yeterli olacaktır.  

kahvalti-sunumunda-bahar-cicekleri

Bahar Çiçekleri ve Mistik Dokunuşlar

Şık bir sunum hazırlamak basit gibi görünse de tıpkı bir sanat eseri koymak gibi emek ve yaratıcılık gerektiren bir uğraş aslında. Ortaya çıkarılan her bir sunum kendi içinde bir ruh ve hikaye barındırmalı bizce. Bu önerimizde oldukça basit birkaç öneri ile bir yandan masanda bahar rüzgarları estirip diğer yandan oldukça mistik bir görünüm elde edebileceksin. Yassı tabanlı büyük bir kaseyi su ile doldurduktan sonra içine yüzen mumları ve bahar çiçeklerini yerleştir. Bu aşamada çiçeklerin mumlardan yeterince uzakta olmasına dikkat etmelisin. Mistik bir atmosfer elde edebilmek için renk kullanımı çok önemli. Farklı tonlarda parlak renkler yerine daha pastel tonları tercih edebilir, desensiz tek renk masa örtüsü ve yemek takımları kullanabilirsin. Sırada ne mi var? Sunumunu hazırladıktan sonra birkaç adım geriye gidip ortaya çıkardığın sanat eserini inceleyip keyiflenmek tabii ki :) 

mistik-masa-sunumu

Sıra Dışı Olmayı Sevenlere

Bu kez sunumun merkezinde daha önce karşılaşmadığını tahmin ettiğimiz bir parça var. Klasik sunumlardan sıkılanlardansan bu önerimiz hem sana hem de çiçeklerine iyi gelecek. Canlı bahar çiçekleri vazonun içinde her ne kadar suya konulsa da bu onların zamanla deforme olmasını engellemiyor maalesef. Bu süreci yavaşlatmak için ise şunu yapabilirsin: 2 yemek kaşığı limon suyu (sitrik asit çiçeklere iyi gelir), 1 yemek kaşığı şeker (çiçeklerin için karbonhidrat sağlar) ve 1/4 çay kaşığı çamaşır suyu (kulağa çok hoş gelmese de aslında vazoda bakteri üremesini engelleyen iyi bir destek maddesidir) bir litre suya karıştırın. Bu karışımı çiçeklerinizin suyuna ekleyebilir ve deforme olma sürecini yavaşlatabilirsiniz. Sunumun sıra dışı kısmı ise şimdi başlıyor: Sitrik asidin çiçeklere iyi geldiğini biliyoruz artık. Hem çiçeklerimizi beslemek hem de klasik sunumların ötesinde bir tasarım elde etmek için ince limon dilimlerini çiçeğimizin sap kısımlarını kapatacak şekilde vazonun içine yerleştirelim. İşte oldu!

sıra-disi-masa-sunumlari

Görsel Kaynak: Pinterest, Canva, Designthusiasm.com,

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Balkon ve Teraslar İçin Her Tarza Uygun Güneşlik Fikirleri

Balkon ve Teraslar İçin Her Tarza Uygun Güneşlik Fikirleri

Sıra Dışı Akvaryum Dekorasyonları ve Bakımı

Sıra Dışı Akvaryum Dekorasyonları ve Bakımı