Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

Bahar Havasını Ev Dekorasyonunuza Taşıyın

Uzun bir kışın ardından sabırsızlıkla beklediğimiz bahar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Bu renkli mevsimi karşılamanın en iyi yollarından biri uygun dekorasyon fikirleri ile evlerimizi şenlendirmek. Canlı renkleri, bolca ışığı ve tomurcuklanan çiçekleri ile bahar mevsimi, detaylı bir bahar temizliği sonrasında düzenli ve tertemiz bir hale gelmiş olan evlerimizde uygulayabileceğimiz birçok dekorasyon fikrine ilham kaynağı oluyor. Sen de küçük değişiklikler ve ufak tefek düzenlemeler ile dekorasyonda bahar havası yaratarak mevsimin gelişini evinde karşılamak istemez misin? İlkbahar enerjisini evinde hissetmeyi sevenlerdensen derlediğimiz dekorasyon fikirlerine bir göz atmanı öneririz.

Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili>

2018 Baharında Dekorasyonda Neler IN? Neler OUT?>

Duvar Kağıtları ile 6 Farklı Şekilde Havanızı Değiştirin >

1.Güneş ışığını davet et

Ev dekorasyonunda açık renklerin tercih edilmesi sayesinde, baharın gelişi ile artan ve güçlenen güneş ışıklarının eve dolması sağlanabilir. Gün ışığını iç mekana mümkün olduğunca bol miktarda alabilmen için perdelerini açık renkli ve ince modeller arasından tercih etmeni öneririz. Böylelikle ev dekorasyonunda kış mevsiminin karanlık ve kasvetli etkisinden kurtulup, ilkbahar aydınlığını karşılayabilirsin.

acik-renkli-perdeler

2.Ortamı renklendir

İlkbahar mevsimi düşünüldüğünde akla ilk olarak yeni tomurcuklanan çiçekler, canlanan bitkiler gelir. Bu tazelenen canlıların parlak ve etkileyici renkleri, ev dekorasyonun için zengin bir ilham kaynağı olabilir. Pastel tonlarda veya canlı renklerde aksesuarların kullanılması ve çeşitli renk ve desenlerde yastık kılıfları, koltuk örtüleri gibi tekstillerin tercih edilmesi yoluyla bahar çiçeklerinin etkisi dekorasyona yansıtılabilir.

renkli-aksesuarlar

3.Evini çiçeklendir

Bahar çiçeklerinden ilham alan dekorasyon fikirlerinin yanı sıra çeşitli canlı bitki ve çiçeklerin ev dekorasyonuna dahil edilmesi ile de bahar atmosferi zenginleştirilebilir. Bahar mevsimi süresince taze çiçek ve bitki çeşitleri son derece bol, fiyatları ise oldukça uygun olduğundan evdeki boş vazolara çeşitli aranjmanlar yapmak mümkün olacaktır. Bu sayede iç mekan havası temizlenmiş olurken, devamlı olarak evde hoş bir koku olması sağlanabilir.

taze-cicekler-vazo

4.Mobilyalarını yeniden düzenle

Odanın içinde hep aynı yerde durmalarına alışkın olduğumuz mobilyaların yerlerini değiştirmek, değişen mevsimin beraberinde dekorasyonda farklılık yaratmayı mümkün kılabilir. Örneğin kış soğuğundan kaçmak için pencereden uzakta duran yatağın pencere kenarına alınması ile gün ışığının uyandırıcı etkisi günlük hayata dahil edilebilir. Mobilyaların yerlerinin değiştirilmesi ile daha önce fark edilmeyen daha ferah çözümler elde etmek de mümkün olabilir.

mobilya-yerlesimi

5.Yatak takımını yenile

Nevresim takımı, çarşaf ve yatak örtüsü gibi yatak tekstillerinin yenilenmesi ile değişen mevsime dair bir farklılık yaratmak da mümkün olabilir. Yenilenen yatak takımının insanlara her zaman daha taze ve temiz hissettirmesinin yanı sıra, bahar mevsimini yansıtan renkli ve desenli tekstiller ile dekorasyonun zenginleştirilmesini de sağlayabilirsin. Kış mevsiminin zorunlu kıldığı koyu renk kumaşlardan, kalın ve ağır örtülerden bir an önce kurtulmanı öneririz.

yatak-tekstilleri

6.Duvarlarına baharı yansıt

İç mekanın duvarlarına uygulanan değişiklikler mekana ait atmosferi etkili bir biçimde değiştirir ve bambaşka bir etki yaratılmasını sağlar. Yalnızca bir duvara uygulandığı takdirde bile oldukça verimli olabilen bu değişiklikler, ev dekorasyonunda bahar havasını yakalamanı mümkün kılacak bir diğer etmendir. Baharın sembolü olan çiçek ve yaprak desenli duvar kağıtlarının yanı sıra geometrik desenli duvar kağıtları veya canlı renkli duvar boyaları bu fikir için tercih edebileceğin seçenekler arasında.

renkli-duvarlar

7.Aynalarla ışığı yansıt

Baharın gelişi ile evlerimize dolan güneş ışığından daha fazla faydalanmak neden mümkün olmasın? Ev dekorasyonunda yer vereceğin tarzına uygun aynalar, dekoratif birer aksesuar olarak iç tasarıma katkıda bulunabileceği gibi  gün ışığını ev içerisinde yansıtarak ortamın daha ferah ve aydınlık olmasını da sağlayabilir.

dekoratif-ayna

8.Tekstillerini tazele

Evlerimizin en önemli odalarından olan salon, oturma odası ve mutfaklarda yer alan tekstillerin gözden geçirilmesi ve tazelenmesi ile de bahar atmosferinin dekorasyona taşınması mümkün olabilir. Masa örtüleri, yastık kılıfları veya koltuk örtüleri gibi pratik bir biçimde yenilenebilecek ev tekstillerinde renkli ve desenli kumaşların tercih edilmesi ile ilkbahar havası yakalanabilir. Pastel renkli, floral desenler ilkbahar havasına son derece uygun olduğundan özellikle bu tekstil çeşitlerini incelemeni öneririz.

renkli-desenli-tekstiller

9.Halılarını gözden geçir

Halılar ve kilimler sahip oldukları güçlü etki ile ev dekorasyonun tüm atmosferini değiştirebilen dekorasyon elemanlarıdır. Kış mevsiminin mecbur kıldığı kalın ve koyu renk halıların ortadan kaldırılması, yerlerine çeşitli ince halı ve kilimlerin getirilmesi bahar temizliğinin en önemli adımlarından biridir. İlkbahar havasını daha iyi yansıtmak adına doğal malzemelerden yapılan, natürel halı ve kilimleri tercih etmeni öneririz.

desenli-hali-kilim

10.Sanattan ilham al

Kişisel zevkini yansıtan ve dekorasyon stilinle uyumlu olan çeşitli sanatsal parçaların dekorasyona dahil edilmesi ile iç mekanda tazelik ve çeşitlilik elde edilebilir. Çeşitli tablolar, küçük biblolar ve heykeller gibi dekoratif parçalar meydana getirdikleri estetik etki ile dekorasyonunun zenginleşmesini sağlayacaklardır.

sanatsal-dekorasyon-parcalari

11.Mobilyalarını yenile

Mobilyaların tamamen değişmesi mümkün olmasa bile, bazı mobilya parçalarına uygulanacak değişiklik ve yenilikler atmosferin etkili ölçüde tazelenmesine olanak verebilir. Örneğin koltuk döşemelerinin veya koltuk kılıflarının değiştirilmesi, yenilenen tekstiller ile bahar havasının yakalanmasını sağlayabilir. Bazı mobilyaların kolçaklarının veya ayaklarının değiştirilmesi, cila gerektiren mobilyaların bakımının yapılması bu dekorasyon elemanlarının yepyeni görünmesini mümkün kılabilir.

mobilya-yenileme

12.Doğal malzemelerden yararlan

Bahar havasını ev dekorasyonuna taşıman için önerdiğimiz bu fikirleri değerlendirirken bir yandan da doğal malzemeleri göz önünde bulundurmanı öneririz. Bambu, taş ve hasır gibi malzemeler, pamuklu tekstiller gibi doğal malzemelerden meydana gelmiş dekoratif elemanlar baharın tazeliğini yansıtmakta son derece başarılıdır. Bahsedilen dekorasyon fikirlerini uygularken veya yeni parçalar satın alırken natürel malzemeleri hesaba katman, evinde ilkbahar etkisini yakalamanı kolaylaştıracaktır.

dogal-dekorasyon-malzemeleri

Görsel kaynak: pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Vakit Geçirme Rehberi

Evde Vakit Geçirme Rehberi

Evde Dezenfektan ve Temizlik Mendili Nasıl Yapılır?

Evde Dezenfektan ve Temizlik Mendili Nasıl Yapılır?