Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili

Evlerde Bahar Detoksu: Lagom Stili

Bu bahar sadeleşmeye ne dersiniz? Bahar demek, yenilik demek. Biliyorsunuz ki uzmanlara göre evde yapılan her türlü düzenleme, günlük hayatınızdaki akışa da etki etki ediyor. Evinizi düzenlemeye giriştiğinizde fark edeceksiniz ki ne kadar da çok eşya biriktirmişsiniz… Gelin baharın gelişiyle sakinliğe ve sadeleşmeye merhaba diyelim.

lagom-214656-1485540512-fb.1200x627uc.jpg

Sadeleşmek için kuzeye, İskandinav ülkelerine doğru yol alıyoruz. Sakin ve basit yaşam ve dekorasyon stili için İsveç’in yaşam felsefesi Lagom’u takibe alabilirsiniz.

Lagom felsefesinden öne çıkan temaları sıralayalım:

-Lagom, İsveç'te kültürün büyük bir parçası. Lagom felsefesi son derece basit ve daima en iyi şeyi aramak fikrine bir alternatif sunuyor.

-Bu kavram, hayatımızın her yerinde dengeleyici bir dengeyi teşvik ediyor. Kısaca bu felsefe için materyalizm ve tüketiciliğin zıttı diyebiliriz.

-Kelime anlamıyla Türkçedeki karşılığı: tam kararında mükemmel-basitlik.

-Tam kararında mükemmel basitlikten ilham alarak, evinizi sadeleştirmek, bahara hazırlamak için temel ipuçları ise aşağıda.

En sık kullandığınız odanızı ele alın

Bu salonunuz ya da oturma odanız olabilir. Bir odaya odaklanın ve o evin temiz ve sakin görünümü için mobilyalar ile başlayın. Herhangi bir odadaki en büyük şeyler mobilyalardır, bu nedenle her zaman mobilyalara bakarak bir odayı basitleştirmeye başlamalısınız.

Minimalist-living-room.jpg

Ne kadar az mobilya, o kadar iyi. Konfor ve fonksiyonellikten ödün vermeden hangi mobilyaların ortadan kaldırılabileceğini düşünün. Sade bir oda, sadece birkaç önemli mobilya parçasını içerecektir. Örneğin bir oturma odası, bir kanepe, bir sehpa veya birkaç aydınlatma içerebilir. Hatta daha azını bile. Bir yatak odasında basit bir yatak (hatta sadece bir yatak), bir şifonyer ve belki bir gece standı veya kitap rafı olabilir.

1bc66678d6dc757bbc5a9f35e1f741fc.jpg

En gerekli olanlar (demirbaş) listesi yapın

Odanızda herhangi bir şey olup olmadığına bakmadan, öğenin gerçekten gerekli olup olmadığını kendinize sorun. Eğer onsuz yaşayabiliyorsanız, çıkarın.

Temel dekoratif öğeleri seçin

Yukarıdaki ipuçlarında belirtildiği gibi, bir veya iki basit dekoratif öğe sade bir oda için hareket kazandırabilir. Vazo içerisinde bir çiçek veya küçük bir saksı bitkisi… Eğer odanızın bu öneri dışında çok sakin ve sade olduğunu düşünüyorsanız; odanızın geri kalan kısmı renk kaybına uğramışsa, dikkati o yöne çekmek için parlak bir mavi ya da doğal renklerin canlı tonlarını kullanabilirsiniz. Sade bir odaya tek noktada hareketlilik katabilirsiniz.

ScandinavianDesign9.jpg

Bahar çiçeklerinin enerjisinden referans alın

Bahar dallarındaki beyaz çiçeklerin fotoğrafına bile bakmak büyük bir umut veriyor. Beyaz; saflığın, yeni başlangıçların ve barışın rengi. Işığı yansıtan ve ortama ferahlık kazandıran beyaz, parlak ve enerji verici bir renk. Gözleri dinlendiren ve mekânı gerçek boyutlarından daha büyük gösteren beyaz, neredeyse tüm mimarlar tarafından tavsiye edilen bir renk. Işık, seçilen beyazın tonunu etkiler. Kuzeye bakan bir odada kreme yakın, güneşli bir odada ise, griye yakın beyaz kullanabilirsiniz. Beyaz dengeleyici ve net kişiliğiyle birçok mekânın kurtarıcısı ve gözdesi. İnsana kendini güvende hissettiren renklerden.

Dining-table-near-the-window-Thonet-chairs.jpg

Evinde Yenilik Mi İstiyorsun?

İhtiyacın Olan Her Hizmet Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 2

Armut Hizmet Veren Hikayeleri - 2

Zıtlıklardan Doğan Denge: Etno Modern Stil

Zıtlıklardan Doğan Denge: Etno Modern Stil