Ekim Ayının Rengi “Pembe” İle Evinize Canlılık Katın

Ekim Ayının Rengi “Pembe” İle Evinize Canlılık Katın

Çoğu zaman kız çocukları için düşünülen bir renk olan pembe, koşulsuz sevgiyi ve anlayışı temsil eder. Bazı ülkelerde pembe ‘dişiliğin’ simgesi olarak da kabul edilir. Olumlu bir renk olsa da konu ev dekorasyonuna geldiğinde genelde pembeye yönelik kararsızlıklarımız vardır. Abartıya kaçmaktan, pembenin yaşam alanımızda baskın bir renk olmasından dolayı yaratabileceği çocuksuluktan çekinebiliriz.

İç mekan tasarımında son yılların en iddialı renklerden biri olan  pembe ve tonlarını detaylarda saklamak ya da zıt renklerle kullanmak, göze batmayan ve huzur verici bir yaşam alanı oluşturmanızı sağlayabilir.

ev_dekorasyon_pembe

Ekim ayı için ise pembenin yeri ise oldukça farklı. Meme Kanseri’ne karşı farkındalık yaratmak için kullanılan renk, kurdele ile daha bir anlam kazanıyor.

Ekim’in rengi pembeyi iç mekan tasarımında küçük dokunuşlarla ya da baskın bir tasarım unsuru olarak kullanmanız için birkaç öneriyi bir araya getirdik.  

Pembe bir fon köşesi yaratın

Son yıllarda oldukça popüler olan fon köşeleri yatak odasından oturma odasına kadar bir çok yaşam alanında hayatımıza renk katıyor. Fon köşesinin en önemli unsuru olan duvarlar için pembe bir tercih ile evinize farklılık katabilirsiniz. İster retro ister modern mobilyalarla bu alanda nostalji ya da günümüzün rüzgarlarını estirebilirsiniz.

Konforlu bir pembe bir koltuk seçin

Zevkinize göre biraz gösterişli, belki şirin ya da lüks bir görünüme sahip pembe bir koltuk oturma odanıza karakter katacaktır. Şık bir oturma odası dekorasyonu için k kullanacağınız pembe koltuğunuzun yanında, bu alanda beyaz, gri ya da siyah renklerini kullanmanızı tavsiye ederiz.

ev_dekor

Pembe yastıklar oturma odanızı tamamlasın

Çiçek desenlisinden, doğu sentezlerine kadar pembe yastıklar oturma odanıza hem rahatlık hem de sıcaklık katabilir. Griden kahverengiye, yeşilden beyaza kadar birçok renkle uyumlu olan pembe ile minik dokunuşlarla  evinizi tamamlayabilirsiniz.  Farklı renkleri pembe ile tamamlamaktan çekinmeyin.

ev_Dekorasyon_trendleri_pembe

Pembe çiçeklerle yaşam alanınız renklensin

Erguvandan güle pembenin farklı tonlarındaki çiçeklerle evinizde bahar havası estirin. Sakin ve hoş bir alan için laleler, canlı bir izlenim bırakmak için orkideler ya da şakayıklar iç tasarımda görmek isteyebileceğiniz çiçekler olabilir. Hava serinlerken yaşam alanınızdaki pembe patlamalar baharın kokusu ile karışırken tüm bunlar evinize sıcak bir atmosfer katacaktır.

Orkide

orkide_çiçek_dekorasyon

Şakayık

ev_dekor

Yatak odanızda pembenin esintisi

Parlak ve çok yönlü bir renk olan pembe kırmızı ve beyazın karışımından elde edilir. İçindeki kırmızının yoğunluğu pembenin coşkusunu arttırır. Yatak odanızdaki mobilyaların pembe olmasını biraz çocuksu buluyorsanız, örtüleriniz ve perdelerinizi pembe tonlarında kullanabilirsiniz. Üstelik sıkıldığınızda istediğiniz zaman değiştirmek sizin elinizde. Yine yumuşacık açık pembe bir battaniye ise kapıdaki kış için aile üyelerinin de vazgeçemeyeceği bir unsur olabilir.

pembe_dekorasyon

 Mutfakta pembe mutluluklar

Pembe son yıllarda mutfakta özellikle retro tasarlanmış beyaz eşyaların renk seçiminde çok moda. Belki de pembe bir buzdolabı mutfağınıza parlaklık ve biraz da eğlence katabilir . Aralarından seçim yapabileceğiniz çok farklı tonlarda kullanabileceğiniz pembeyi, beyaz eşyanızda, yemek takımlarınızda kullanabilirsiniz. Biraz daha cesur olmak mı istiyorsunuz? O halde pembe mutfak dolaplarına ne dersiniz?

pembe_mutfak_dekorasyon

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Boya Badanadan Ev Tadilatına, İşinin Ehli Binlerce Hizmet Veren Armut'ta!

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Hijyenik Bir Hayat Sürdürmek İçin Neyi, Ne Sıklıkla Temizlemelisin?

Hijyenik Bir Hayat Sürdürmek İçin Neyi, Ne Sıklıkla Temizlemelisin?

10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!