Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi

Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi

Evimizi dekore ederken çoğu zaman farklı renk ve desenleri bir arada kullanmaktan çekiniriz. Nedense dergilerde beğendiğimiz enerjik, renkli evler karar aşamasında zihnimizi terk eder ve tekdüze tercihler yaparız. İşte tam da bu noktada sizi cesaretlendirecek, ilham verecek,  renk ve desenleri bir arada en doğru nasıl kullanacağınızı anlatacağımız yazımıza göz atın!

Renkler

Döşeme, perde ve diğer tekstil aksesuarlarında renk ve desenleri bir arada kullanmak için birkaç kuraldan bahsedeceğiz. Eğer renkli, sıcak, enerjik bir iç mekan hayal ediyorsanız, önerilerimiz kesinlikle işinize yarayacak! Döşemede kullanmayı planladığınız rengi ana renk olarak belirleyin. Perde ve aksesuarlarda kullanacağınız renkler ise yardımcı renkler olacak. Renklerle ilgili kuralımız; ana renk, yardımcı renklerin en az biri ile kontrast oluşturmalı.

ev_dekorasyonu

Zamansız desenler

Eğer seçeceğiniz döşemelik kumaş desenli ise; kullanacağınız desenli kumaşın tarzı ne olursun, onu destekleyecek, onunla yarışmayacak desenlerle birlikte kullanmalısınız. Desenli kumaşlarla birlikte kullanabileceğiniz yardımcı  desen önerilerimiz; çizgili, pie de pull ve balıksırtı. Bahsettiğimiz zamansız desenler, belirlediğiniz diğer desenle birlikle kullanıldığında ortaya kesinlikle etkileyici bir sonuç çıkacak.

ev_dekor_desen

Desenin içindeki renkler

Desenleri birada kullanmanın en klasik yolu, ana desenin içindeki renkleri mekanın genelinde de kullanmak. Bir çok kumaş üreticisinin koleksiyonlarında yer verdiği "kombin kumaşları" kullanarak bu efekti yakalamak mümkün. Tekdüze bir görüntüden kaçınmak için, mekana desenlerin içinde bulunmayan kontrast bir renk daha eklemeyi deneyin.

dekorasyon_desen

Farklı ölçekteki desenler

Aynı tarzda ve farklı ebattaki desenleri bir arada kullanmak, iç mekanlarda desenleri kombine etmenin bir başka yolu. Eğer kalabalık bir görüntüden hoşlanıyorsanız bu yöntem tam size göre. Seçeceğiniz tarzdaki desenleri farklı ölçeklerde birlikte kullanmak ve mekana bolca aksesuar eklemek eklektik tarzın olmazsa olmazları arasında. Dikkat! Büyük ölçekleri küçük iç mekanlarda kullanırken dikkatli olmalısınız. Bu desenler mekanın olduğundan daha küçük gözükmesine sebep olabilir.

desen_kullanimi

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Boyacıdan İç Mimara, İşinde Uzman Binlerce Hizmet Veren Armut'ta!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

10 Adımda Taşınmak Kabus Olmaktan Çıksın!

Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin 8 İşe Yarar Taktik

Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin 8 İşe Yarar Taktik