Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin 8 İşe Yarar Taktik

Az Işık Alan Odaları Aydınlık Göstermek İçin 8 İşe Yarar Taktik

Şehir yaşamının kaçınılmaz sorunlarından biri: karanlık ya da az ışık alan odalar. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi nufusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde bütün odaları aydınlık bir ev bulmak oldukça zor bir iş. Peki karanlık odalar bir kader mi? Asla değil. 

Yıkıp dökmeden, düşük maliyetlerle yapabileceğiniz değişikliklerle büyük farklar yaratmak mümkün.

1. Aydınlatmayı gözden geçirin

ev_dekorasyon_aydinlatma

En basit adımdan başlayalım. O oda için gerçekten uygun aydınlatmayı uyguladığınızı düşünüyor musunuz? Hem avize hem de ampul seçimine özen göstermek gerekiyor. Kapalı, ortamı loş gösteren koyu renkli avizeler yerine ışığı odaya eşit şekilde dağıtan, yansıtıcı özellikli ürünler tercih edilmeli. Ampülleri seçerken de odanın büyüklüğü göz önünde bulundurulmalı ve doğru lümen değerleri belirlenerek ona gör karar verilmeli. Aydınlatma konusu ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz 'Evinin Farklı Odalarında Hangi Aydınlatma Tekniklerini Kullanmalısın?' yazısını inceleyebilirsiniz.

2. Doğru beyazı tercih edin

beyaz_duvar

Karanlık bir odanın duvarları için aklımıza ilk gelen renk elbette 'beyaz'. Peki ama hangi beyaz? Bildiğiniz gibi günümüzde boya kataloglarına baktığımızda beyazın onlarca tonunu görüyoruz. Bizim önerimiz süt beyazı gibi aşırı parlak tonlar yerine biraz da kırık tonları tercih etmeniz. Bu sayede hem odanız aydınlık görünecek hem de yorucu bir ortam oluşmamış olacak.

3. Koyu renkli, hantal mobilyalardan uzak durun

oturma_odasi_mobilya

Eğer uzun süredir odanızda kalın hatlı, genişçe bir orta sehpa varsa muhtemelen onun yarattığı sıkışıklığın farkında bile değilsiniz. Onu görseldeki örneğe benzer ince hatlı, minimal bir sehpa ile değiştirdiğinizde odada oluşan ferahlığa siz de çok şaşıracaksınız.

4. Açık raflara merhaba diyin

oturma_odasi_raf

Evet kapalı raflar çoğu zaman daha düzenli görünür, hatta bazen zor zamanlarda dağınıklığımızı saklamak için imdadımıza yetişirler. Ama kapalı rafları tercih etmek için evin küçük odasının doğru yer olmadığına emin olabilirsiniz. Açık raflar yarattıkları derinlik sayesinde odayı çok daha geniş gösterecektir.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Boya Badanadan Ev Tadilatına İşinde Uzman, Binlerce Hizmet Veren Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç.

5. Ayna,ayna ve yine ayna!

ayna_oturma_odasi

Çoğumuzun bildiği ve özellikle küçük odalar söz konusu olduğunda ilk başvurduğumuz taktiklerden biri aynalar oluyor. Aynısı karanlık odalar için de geçerli. İçeri giren ışığı yansıtarak ve derinlik yaratarak odayı çok daha geniş ve aydınlık gösterir.

6. Yansıtıcı seramikler kullanın

mutfak_seramik

Eğer evimizin az ışık alan odası mutfaksa aynalar yerine uygulayabileceğiniz bir taktik daha var: parlak ve açık tonlu seramikler. Özellikle tezgahla dolaplar arasında kalan bölgeye uygulandığı taktirde, ışığı yansıtara detayları daha çok açığa çıkaracak ve size daha keyifli bir alan oluşturucak.

7. Şeffaf mobilyalara ne dersiniz?

seffaf mobilyalar

Özellikle koyu renk bir koltuk takımınız varsa kesinlikle şeffaf mobilyaları denemelisiniz. Hem koltuklarınızla faklı bir kontrast oluşturacak hem de ışığın odanın içinde rahatça gezinmesine izin vermiş olacaksınız.

8. Metal kaplamalar

8.jpg

Amacımız odayı olabildiğince aydınlık hale getirmekse yapmamız gereken şey ışığın rahat dolaşmasını ve yüzeylerden yansımasını sağlamak. Bu açıdan baktığımızda, kalın ve koyu renkli çerçeveler yerine daha ince ve metalik yüzeyli çerçeveleri tercih etmek daha mantıklı olmaz mı?

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

Boya Badanadan Ev Tadilatına İşinde Uzman, Binlerce Hizmet Veren Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç.

 

 

kaynak: popsugar.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi

Desenleri Bir Arada Kullanma Rehberi

Hayalinizdeki Halıyı Bulmak için Öneriler

Hayalinizdeki Halıyı Bulmak için Öneriler