Fon Köşesi İle Ev Dekorasyonunda Çığır Açın

Fon Köşesi İle Ev Dekorasyonunda Çığır Açın

Ev içi düzenlemeler ve farklı dekorasyon denemeleri oldukça keyifli çalışmalardır. Ev dekorasyonu alanında fon köşesi oluşturmak ise son zamanlarda popüler hale gelen farklı bir yaklaşım oldu. Fon köşesi çalışması, bir odanın sadece bir duvarını ilgilendiriyor. Misafir odası ya da salon gibi odalarda önerebileceğimiz bu çalışma, ev içi tasarımı bir adım öteye taşıyor. Bir odanın bir tarafını muhteşem bir sergi alanına dönüştürmek için hazır mısın?

Fon köşesi oluşturmak için gerekli olan en önemli malzememiz "duvar kağıdı". Bir duvarı boydan boya duvar kağıdı ile kapatacağımız bu çalışmada zevkine uygun en güzel duvar kağıdı modellerine göz atmanda fayda var. Tabi öncesinde adım adım fon köşesi oluşturma işlemlerine bir bakalım.

Fon Köşesi İçin Oda Seçimi

fon-kosesi-tasarimi

Sıra dışı bir tasarımla çığır açmak isteyen ev dekorasyon tutkunları, yaptıkları çalışma ile misafirlerini de memnun etmelidir. Bu yüzden misafirlerin ağırlıklı olarak oturdukları odanın seçilmesi önerimizdir. Misafir odası ya da salon fon köşesi oluşturmak için en ideal oda seçimi olur. Fon köşesi için çocuk odasını önermiyoruz zira fon köşesi önünde birazdan anlatacağımız bazı aksesuarlar yer alacak. Yatak odası ise alternatif olarak tercih edilebilecek mekanlardan.

Fon Köşesi İçin Duvar Tercihi

Yapacağımız ev dekorasyonu çalışması, odanın daha büyük görünmesini de sağlıyor. Bu yüzden evin kısa duvarını tercih etmek daha mantıklı. Uzun duvarlar zaten odayı büyük gösteren mimari özelliktedir. Oturma grubu ve mobilyaları göz önünde bulundurulduğunda kısa duvarı tercih etme şansı yoksa uzun duvarı da pekala tercih edebilirsin.

Duvar Kağıdı Modeli ve Rengi

Seçtiğin odada duvara yapıştırmak için duvar kağıdına ihtiyacın olacak. Duvar kağıdı tasarımlarına ve fiyatlarına ister internet üzerinden istersen de duvar kağıdı satan yerlere uğrayarak bakabilirsin. Duvar kağıdını seçerken koyu renklerden uzak durmanı öneririz. Fon köşesi yapacağın yer nostaljik bir köy evi ya da yatak odası gibi sıra dışı bir alansa koyu renk seçimleri de uygulanabilir. Evlerin içinde daha ferah bir görüntü ve tasarım için beyaz, pudra pembe, pembe, krem renk, açık mavi, lila, turkuaz, açık yeşil, mor, şampanya rengi başlıca önerilerimiz.

lonny.com

lonny.com

Duvar kağıdı modellerinde ise taş desenli duvar kağıtlarının çok fazla tutulduğunu ve evde hoş bir hava oluşturduğunu söylemeliyiz. Tercihe göre; çiçek desenli, çizgili, Osmanlı desenli, harita görünümlü, nostaljik tasarımlı duvar kağıtları da yer alıyor. 

tikspor.com

tikspor.com

Duvar kağıdı seçimini yaptıktan sonra duvar kağıdı ustası ile anlaşarak fon köşesi yapılacak olan duvara monte işlemini tamamlayabilirsin.

Duvar Kağıdı Mı Yaptırmak İstiyorsun?

En İyi Duvar Kağıdı Ustaları Armut'ta!

 

Fon Köşesinde Dekoratif Objeler

 Duvar kağıdının önünde alçak nostaljik bir masa yaygın olarak kullanılmaktadır. Fon köşesi senin kendi doğallığını ve bireysel tasarımını yansıttığı için kafana gelen her objeyi ve mobilyayı yerleştirebilirsin. Yerleşim yaparken duvar kağıdını gölgede bırakacak yerleşimlerden uzak durmalısın. Örneğin; bir tane orta uzunlukta alçak masa, masa üzerinde nostaljik şamdanlar, uzun nostaljik abajur lamba, eskimiş görüntüde kitaplar harika bir ev dekorasyonu kombini için önerebileceğimiz objeler.

fon_kosesi_tasarimi

Masa yerine sıradanlıktan çıkıp eskilerin sık kullandığı sandıklardan temin etmek, atalarımızdan kalan köstekli saati sergilemek, duvar kağıdını gölgede bırakmayacak şekilde yuvarlak saat ya da tablo gibi duvara bir kaç aksesuar monte etmek diğer güzel fikirlerimiz. El yatkınlığın varsa farklı eski ürünlerden kendi ürünlerini oluşturmanı öneririz.

Fon köşesi ile esas amacımız odanın bir bölümünü muhteşem bir sergi alanına çevirmek aslında. Bu yüzden misafirlerin ve ailen için sade dekoratif objeleri tercih emelisin. Odanın diğer kenarlarında zaten mobilyalar, koltuklar, TV, üniteler olacağı için fon köşesinde boğucu dekoratif aksesuarlardan kaçınmalısın.

Son bir ayrıntı olarak, aksesuarların ve duvar kağıdının odadaki diğer eşyalarla renk uyumunu mutlaka göz önünde bulundurmalısın.

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun?

En İyi İç Mimar Dekorasyon Firmaları Armut'ta!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Kimyasal Kullanmadan Temizlik Yapmak İsteyenler İçin 4 Formül

Evde Kimyasal Kullanmadan Temizlik Yapmak İsteyenler İçin 4 Formül

Yatak Odanızı Burcunuza Göre Tasarlamanın İpuçları

Yatak Odanızı Burcunuza Göre Tasarlamanın İpuçları