Yatak Odanızı Burcunuza Göre Tasarlamanın İpuçları

Yatak Odanızı Burcunuza Göre Tasarlamanın İpuçları

İyi bir uyku yaşam kalitesini arttırmak için önemli bir etmen.  Uzmanlar, yetişkin bir insanın ideal uyku süresinin 7 saat olduğunu belirtiyor. Günün önemli bir kısmını geçirdiğiniz bu alanda kimisi için özgürlük, kimisi için huzur ya da rahatlık olması şart. Rahat bir uyku için yatak odanızı tasarlama işini burçlar ile daha eğlenceli bir hale getirdik. İşte burcunuza göre yatak odanızı tasarlamanın ipuçları!

Koç - Cesur, kararlı, emin, hevesli, iyimser, dürüst, tutkulu

koc_burcu_yatak_odasi

Stili: Coşkulu bir kişiliğe sahip olan Koç burcu için yatak odasında canlılığı ve yaşamı yansıtan bir tasarım sergilemek oldukça önemlidir. Hareketli bir hayat sürdüren Koçlar, derin bir uykuya ve dinlenmeye ihtiyaç duyarlar. Öncü bir kişiliği olan Koçlar için içlerindeki coşkuyu yatak odalarına kırmızı ile yansıtabilirler. Kırmızının yanı sıra kullanacakları açık renkli dokunuşlar içsel enerjilerini dengelemelerini sağlayabilir. Bağımsız Koçlar en küçük yaşam alanlarında bile özgürlük isterler. Bu yüzden onlar için az mobilya bol rahatlık anlamına gelmektedir.  
Renkleri: Kırmızı ve kehribarın tonları

 Boğa - Güvenilir, sabırlı, pratik, sorumluluk sahibi, istikrarlı

boga_burcu_yatak_odasi

Stili: Lükse oldukça düşkün olan Boğa, yatak odasında doğal bir atmosfer aramaktadır. Toprak renklerini yatak odasına taşıyan Boğa´lar için kışın uyudukları odada sıcak bir ısıtıcının olması kadar onlara keyif veren bir şey yoktur. Bu bir şömine de olabilir, elektrikli bir ısıtıcı da. Şımartılmayı sevdikleri için yatak odalarının tasarımlarında da mutlaka kendilerini özel hissettirecek dokunuşlar ararlar. Büyük, geniş pencereleri olan bir yatak odasının tam ortasında üstü yumuşacık yastıklarla dolu büyük bir yatak onlar için oldukça idealdir.  

Renkleri: Toprak tonları, pembe ve gül kurusu, açık kahverengi tonları

İkizler - Nazik, sevecen, meraklı, hızlı ve rahat iletişim kuran

ikizler_burcu_yatak_odasi

Stili: Her zaman meraklı ve yaratıcı bir kişiliği olan İkizlerin mobilyalarının tasarımları mıknatıs gibi çekici olmalıdır. Güzel ve trend olanı seven İkizler, inceliklerle dolu tasarlanmış bir yatak odasından başkasını düşünemez. Detaylara, el işçiliğine ve natürelliğe oldukça değer veren İkizler, dönemin trendlerine uygun olarak hasır, ahşap mobilyaları yatak odalarına taşıyabilirler. Doğal bir ışıklandırma ile Güneş ışığını odalarında hissetmek isteyen yazın habercisi İkizler, el yapımı mobilyalar ile odalarına hoş bir görünüm kazandırabilirler.

Renkleri:  Doğal pastel renkler, yeşil ve mavinin tonları

 Yengeç - Sadık, duygusal, sempatik, ikna edici, sezgi sahibi

yengec_burcu_yatak_odasi

Stili: Romantizmi ve nostaljiyi seven yengeçler, yatak odalarına da bu iki temayı yansıtmayı severler. Burçlar dünyasının en hassası olan Yengeç burcu yaşam alanlarında mutlaka güveni, rahatlığı hissetmesi gerekir. Yatak odalarına koyacakları açık renkli bir koltuk ile oluşturdukları “huzur köşesi” için yapraklı bitkiler ve tablolar yerleştirebilirler. Kadınsı çizgileri olan, romantik tasarımlardan hoşlanan Yengeç, yatak odasına eşsiz vintage objeler yerleştirmekten de keyif alır.  

Renkleri: Açıktan koyuya yeşilin her tonu, sarı

Evini Yenilemek Mi İstiyorsun? 

Boya Badanadan İç Mimara Kadar İhtiyacın Olan Her Hizmet Armut'ta!

Aslan - Yaratıcı, tutkulu, cömert, sıcak kalpli, neşeli, esprili

Aslan_burcu_yatak_odasi

Stili: Günlük hayatında lükse ve kaliteye önem veren Aslanlar bunu, hayatlarının her alanında hissetmek isterler. Korkusuz, kendine güvenen ve karizmatik kişiliklerini yatak odalarına da taşımayı arzularlar. Loş bir ışığı, gösterişli mobilyalar ve aksesuarlar ile buluşturabilirler. Kırmızı ve siyah gibi güçlü ve karizmatik renleri yatak odasına taşıyan Aslanlar, kaşmir ve ipek nevresimlerle adeta peri masallarındaki saray odalarında uyuduklarının hissine kapılabilirler. Odalarına koyacakları bir buket gül yine onları özel hissettirebilir.

Renkleri: Kırmızı, siyah, altın sarısı

Başak - Sadık, analitik, nazik, çalışkan, pratik

basak_burcu_yatak_odasi

Stili: İnce bir ruha sahip Başak kadınları için düzen ve temizlik her şeyden önce gelir. Odalarında ne kadar az eşya varsa o kadar mutlu ve huzurludurlar. Yatak odalarındaki gömme bir dolap bu konuda bütün sorunlarına çözüm bulurken, ferah, rahat görünümlü bir odaya da kavuşmuş olurlar. Odalarına ferahlık sağlayacak alan genişliği için duvarlara büyük aynalar da asabilirler.

Renkleri: Açık mavi, kahverengi, toz pembesi

Terazi - Arabulucu, diplomatik, zarif, adil fikirli, sosyal

terazi_burcu

Stili: Minimal şıklığa önem veren Teraziler bunu yaşam alanlarına da yansıtmak isterler. Estetiğe önem veren bu burç için dengede durmak oldukça önemlidir. Deliksiz bir uyku için yatak odalarının kapılarını zarif tasarımlara açabilirler. Zamanlamaya önem veren Terazi için odasında mutlaka sessiz çalışan bir saat olmalıdır. Güzellik doğasında vardır ve mutlaka duvarında büyük bir ayna görmek isterler.

Renkleri: Pastel tonları ve kremsi renkler

Akrep - Cesur, tutkulu, inatçı, güçlü, ilham veren

akrep_burcu

Stili: Doğuştan bir simyacı olan Akrep burcu kadınları eskimiş, kullanılmayan eşyaları birleştirerek onlara yeni bir kimlik katar. Yıllarca bir köşede kalmış sandalyeye ruhlarının zenginliğini katarak onu ışıl ışıl bir hale getirebilirler. Yeniliklere açık olan Akrepler, seyahat ettikleri yerlerden topladıkları koleksiyonları evlerinin dört bir köşesine büyük bir zevkle yerleştirirler. Yatak odaları da bundan payını etnik semboller, egzotik siluetler ve vazolar ile  alır. Ayrıca Akrep kadınları ferah bir ortam için ışık çok önemli olsa da yatak odalarında loş bir ışık ararlar.

Renkleri: Koyu kırmızı, burgonya, beyaz

Evini Boyatmak Mı İstiyorsun?

İşinin Ehli Yüzlerce Boya Badana Ustası Armut'ta!

 

Yay - Cömert, idealist, özgürlüğüne düşkün, geniş düşünen

yay_burcu

Stili: İçindeki göçebe ruhu yatak odasına taşıyan Yaylar özgürlüklerini sonuna kadar burada da hissetmek isterler. Daha çok dışarıda vakit geçirmekten hoşlansalar da evlerinde ferahlık ve konfor ararlar. Yay burcunun maceraperest ve hoş duyarlılıkları vardır. İnce rüzgarda sallanan perdeler, özenle seçilmiş objeleri kişisel beğenileri ile harmanlarlar. Dünya haritasıyla kaplayacakları bir duvar onları özgür hissettirebilir. Sanatçı yönleriyle de ön planda olan Yaylar, dünyanın dört bir yanından topladıkları taşları boyayarak yatak odalarına kendi sanatçı ruhlarını yansıtabilirler.

Renkleri: Grinin tonları, açık mavi ve leylak  

Oğlak -  Sorumlu, disiplinli, kendini kontrol eden, iyi yönetebilen

oglak_burcu

Stili: Düzenli ve disiplinli bir kişi olan Oğlak, yatak odasında sade bir şıklık arar. Nötr renkleri ya da klasik siyah-beyaz kombinasyonu sevdiği gibi, derin toprak renklerini de mobilyalarında görmek ister. Zevk sahibi olan Oğlaklar için retro aksesuarlar, yumuşak örtüler vazgeçilmezdir. Yatak odaları evlerinin en sevdiği odalardan biri olduğu için burada vakit geçirmekten oldukça keyif alırlar. Dekorasyon konusunda geleneksel olmayı tercih ederler.

Renkleri: Derin toprak renkleri, gri, kahverengi ve yeşilin tonları

Kova - Orijinal zeka sahibi, bağımsız, insancıl, kararlı

kova_burcu

Stili: Yeni fikirlere açık olan Kovalar yatak odalarında da sıkça değişiklik yapmak isterler. Bir gün koydukları bir koltuğun yerini başka bir gün şifonyer alabilir. Günlük hayatlarında aksesuar takmayı severler. El becerileri de oldukça gelişmiş olan Kovalar aksesuarlarını taşıyacak duvar askıları yapabilirler hatta kendi battaniyelerini yapabilirler. Teknolojiye düşkün olan Kovalar bazen geçmişlerinin bir parçası olan eşyaları da yatak odalarına taşımak isteyebilirler.  

Renkleri: Gümüş rengi, siyah, açık mavi

Balık - Merhametli, sezgisel, nazik, bilge, sanatsal alanda etkileyici

balik-burcu_dekorasyon

Stili: Duygusallığı ve hayalperestliği ile bilinen Balık burcu yatak odasında huzuru arar. Dinlendirici özelliği ile deniz çağrıştıran objeleri, açık mavi nevresim takımları ile denizin ferahlığını ve özgürlüğünü yatak odalarına taşımak isterler. Duvarlara asacakları deniz temalı aksesuarlar yatak odalarını daha huzurlu ve özgür kılar.

Renkleri: Su yeşili ve mavisi, beyaz ve kremin tonları

Evinin Her Türlü İhtiyacı İçin Armut'u Ziyaret Edebilirsin

Temizlik, Nakliye, Boya Badana Ve Daha Yüzlerce Kategoride Binlerce Hizmet Veren!

görsel kaynak: pinterest

 

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Fon Köşesi İle Ev Dekorasyonunda Çığır Açın

Fon Köşesi İle Ev Dekorasyonunda Çığır Açın

Armut Garantisi Nedir?

Armut Garantisi Nedir?