Çocuk Odaları için Dekorasyon Trendleri

Çocuk Odaları için Dekorasyon Trendleri

İskandinav tarzı ile 2018 yılında çocuk odaları daha sade, yaratıcı, dingin ve özgün… Peki hepimizin sadeliğine ve masalsılığına vurulduğu bu stilin önemli noktaları neler?

Yumuşak Renkler, Beyaz ve Ahşap

2018 yılının en favori rengi açık mavi ve toz pembe hal böyle olunca bu trendi çocuk odalarına uygulamak hem pratik hem de kombinasyonu kolay bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İskandinav tazının 2018 yılında çok moda olduğundan söz etmiştik. Bu stilde mobilyalar genellikle beyaz ipek mat boyalı yada ahşabın ham doğal haliyle karşımıza çıkarlar. Mobilyalar genellikle açık mavi, toz pembe, uçuk yeşil, sarı gibi renklerle bütünleştirilir.

www.architectureartdesigns.com

www.architectureartdesigns.com

Beyaz ve yumuşak renkler odaya temiz, sade bir kimlik kazandırır. Mobilyalarınızı beyaz tercih ederseniz bu stili alabileceğiniz pek çok çocuk mobilyası üreticisine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Odanıza renk vermesi için perde, yastık, halı, kırlent gibi tekstil ürünlerinde renge yönelmek işinizi kolaylaştıracaktır.

www.dwellingdecor.com

www.dwellingdecor.com

Temanız Olsun

Çocuk odaları konusunda stilinizi pekiştirecek en önemli hamle ‘’temanızın olması’’dır. İster Kızılderili ister müzisyen, ister maceracı, ister prenses… Bir konsept doğrultusunda hareket ederseniz güzel bir bütün oluşturabilirsiniz. Konsepti aksesuarlara taşıyın ve temayı vurgulayan bir mobilyanız, oyun çadırınız ya da duvar kağıdınız olsun. Önerilerimizin hepsini aynı oda da kullanmak yorucu ve boğucu olacaktır. Bu sebeple bir ana elemanınız bir de onu destekleyen dekoratif unsurlarınız olsun.

pinterest.com

pinterest.com

Örneğin kız çocukları için temamız yıldızlar olsun bunu biraz daha romantikleştirmek için toz pembe, yavruağzı gibi yumuşak renkler kullanalım. Odamızın köşesine stilimize uygun bir oyun çadırı yerleştirelim ve konseptimizi çadırımızın içine yerleştirdiğimiz yıldız şeklindeki yastıklarla güçlendirelim.

pinterest.com

pinterest.com

Aynı temayı erkek çocuk odaları için de uygulayabiliriz. Bu kez kullanacağımız renk mavinin tonları olsun. Mobilya hatlarımız daha düz ve erkeksi olacak, yıldız temamızı, peluş oyuncaklar ile destekleyebiliriz. Erkek çocuk odalarında aksesuar bulmak kız çocuk odalarına göre her zaman daha zor olmuştur. Bu nedenle hayvan motifli duvar kağıtları, yastıklar, tablolar yardımcımız olabilir. Mavinin her tonunu karıştırarak kullanabilirsiniz.

Metal

2018 yılında ham ahşap ve beyaz boyalı mobilya kadar metaller de oldukça trend. Özellikle ‘’bakır’’ ve ‘’gül rengi altın’’  aydınlatmadan, aksesuara, mobilyadan, tablolara kadar her yerde karşımıza çıkıyor. İskandinav tarzının en önemli özelliklerinden birinin sadelik olduğunu söylemiştik metal yüzeyli ürünleri kullanırken abartıya kaçmamak ve yerinde kullanmak çok önemlidir. Kullanacağınız tek bir yatak modeli ile hem bu senenin modasını yakalayabilir hem de çok şık bir odaya sahip olabilirsiniz.

pinterest.com

pinterest.com

Bu tip yatakları rahat bulmuyorsanız, aydınlatmalarınızda, resim çerçevelerinizde, mobilya kulplarınızda metal tercih edebilirsiniz.

kidsbedroomideas.eu

kidsbedroomideas.eu

Duvar kağıdı

80’lerin geometrik desenleri yine moda oldu ve bu moda İskandinav tarzında bir parçası. Özellikle siyah beyaz duvar kağıtlarında rahatlıkça bulabileceğiniz geometrik formlar bahsettiğimiz dingin renkler ile şahane sonuçlar ortaya çıkarıyor. Hem kız hem de erkek odalarında bu tip kağıtları kullanabilirsiniz. Aynı ya da kombini olabilecek desenlerden perde, halı, yastık ile vurucu etkiler bırakabilirsiniz. Geometrik desenlerin yorucu olduğunu düşünler, yumuşak hatlardan hoşlanan ise küçük noktalı duvar kağıtlarını ya da temalarına uygun motifleri olan kağıtları tercih edebilirler.

homeklondike.site

homeklondike.site

Çocuğunuzun odasına sadece renk vermesi için de boya yerine duvar kağıtları tercih edilebilir. İçinde kendinden dokusu, ışıltısı olan kağıtlar odaya zengin ve sıcak bir hava katacaktır.

pinterest.com

pinterest.com

Hareketli ve daha eğlenceli bir oda isteyenler çizgi film karakterlerinin çeşitli figür ve kahramanların olduğu kağıtları kullanarak temalarını da oluşturmuş olacaklardır.

houzz.com

houzz.com

Kendin Yap

İnternet kullanımının hızla yaygınlaşması ile bilgi ve yeniliklere ulaşmak çok kolay. Bu durum tasarıma ilgi duyanları da ‘’Kendin Yap Modası’’ ile peşinden sürüklüyor. Son yıllarda oldukça revaçta olan kendin yap akımını çocuğunuzun odasında kullanmak hem maddi kazanç sağlayacak hem de çocuğunuza kendi ellerinizle yaptığınız maneviyatı yüksek bir hediye vermiş olacaksınız.

www.artenzo.com

www.artenzo.com

İskandinav tarzında yatakların ya da dolapların üzerine üçgen şeklinde kesilmiş renkli süsler asmak oldukça yaygın bir durum. Sizde bu modayı evinizde kendiniz hazırlayacağınız kağıt veya kumaş parçaları ile yakalayabilirsiniz.

Özellikle erkek çocuk odaları için çeşitli renklere boyayacağınız ahşap oklar ile dekoratif duvar panoları tasarlayabilirsiniz.

designsoda.co.uk

designsoda.co.uk

İnternetten temanıza uygun bulduğunuz yüksek çözünürlükteki görselleri metal ya da renkli boyanmış çerçevelere yerleştirip duvarlarınızı süsleyebilirsiniz. Bu konuda çocuğunuzun motivasyonunu arttıracak ona ilham verecek duvar yazıları da hoş bir alternatif olabilir.

Sadelik

staradeal.com

staradeal.com

Olabildiğince büyük kütlesel mobilyalardan kaçının. Oyma hiç kullanmayın düz hatları olan mobilyalar tercih edin. Sade, basit raflar şifonyerler en büyük kurtarıcılarınız olsun. Oyuncaklar ve kitaplar için saklama kutuları, tasarım üniteler seçebilirsiniz. Odanın ortasında oyun alanları yaratın. Odayı mümkün olduğunca basit ve ferah tutmaya çalışın, pencere önlerini boş bırakın gün ışığı ile odanız hem daha temiz hem de daha ferah duracaktır. 2018 yılında ebeveyn yatak odalarında olduğu gibi çocuk odalarında da minimal çizgiler hakim.

staradeal.com

staradeal.com

Çocuğunun Odasında Değişiklik Mi Yapmak İstiyorsun?

En İyi Dekorasyon Firmaları Armut'ta!

Ücretsiz Fiyat Teklifi Al, Karşılaştır, Sana Uygun Olanı Seç!

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Modern Bir Banyo İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Modern Bir Banyo İçin Mobilya Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Evleri Sımsıcak Yapacak Dekorasyon Önerileri

Evleri Sımsıcak Yapacak Dekorasyon Önerileri