Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

Açık Havada Spor İçin En Uygun Yerler

İstanbul'un yoğunluğundan ve stresinden sıyrılmak, bunun yanında bir de sağlığın için faydalı bir aktivite yapmak istiyorsan açık havada spor yapmak senin için son derece uygun olabilir. Trekking, koşu, yürüyüş gibi outdoor sporlar için İstanbul'da tercih edebileceğin lokasyonlar tahmin ettiğinden daha fazla. Outdoor sporların tadı da işte böyle doğayla içe içe yerlerde çıkar! Hava hala güzelken, deniz manzarasına karşı, ormanda ağaçların içinde bol oksijenle koşmak varken kapalı alana girmek cazip olmayabilir. Spor salonlarına tıkılıp kalmak istemiyorsan, İstanbul'da açık havada spor yapmak için en uygun yerleri senin için derledik. İşte antrenman programını dışarıya taşımak isteyenlerin tercih edebileceği en uygun lokasyonlar.

“Personel Trainer” İle Çalışmak Neden Önemli? >

Evde Ekipman Olmadan Nasıl Egzersiz Yapılır? >

Diyetisyenimiz Anlatıyor: Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir? >

Açık havada yapılan egzersizin en büyük faydalarından biri, çevrendeki insanlarla bağlantı kurmana yardımcı olmasıdır. Koşu ve yürüyüş gruplarına katılıp, seninle ortak amaca sahip insanlarla tanışabilirsin. Dilersen arkadaşlarınla koşu günleri ayarlayıp, egzersizi sosyal bir aktiviteye dönüştürebilirsin. Açık havada egzersiz yapmak, kendini topraklanmış hissetmene, çevrenle olan iletişimini derinleştirmene ve etrafındaki güzellikleri fark etmene imkan sağlar.

açık-havada-spor-faydaları

Maçka Parkı

Maçka Demokrasi Parkı, belki de bu listedeki açık havada spor yapılabilecek yerlerden şehir merkeziyle en iç içe olanıdır. Maçka Demokrasi Parkı, İstanbul’da Kadırgalar Vadisi'nde (Harbiye Kongre Vadisi) üzerine kurulu; Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki geniş bir alanı kaplar. İçinde iki spor aletleri parkı, iki çocuk oyun alanı, iki kahvehane ve lokanta, bir yapay ada ve iç içe toplam dokuz yapay havuz bulunmaktadır. İçinde yer alan tüm bu imkanlar sebebiyle açık havada spor için en uygun lokasyonlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

maçka-parkı-spor

Üsküdar-Harem Sahil Yolu

Yenilenen Üsküdar Salacak Sahili, yeni bisiklet ve yürüyüş rotalarıyla, şehrin yükselen noktalarından. Kız Kulesi‘ne karşı yürüyüş yapmak ve yorulduğunda Kız Kulesi’nin karşısındaki minderlerde oturup çay içmek istersen Üsküdar Sahili seni bekliyor olacak. Üsküdar merkezden Harem‘e kadar ilerleyen sahilde ayrıca cafe, restoranlar ve çay bahçeleri de bulunuyor. Hem yeni başlayanlar hem de profesyonel koşucular için tercih edilebilecek bir lokasyon.

üsküdar-sahil-spor

Validebağ Korusu

İstanbul'un en yeşil semtlerinden Üsküdar'da bulunan Validebağ Korusu içerisinde Validebağ koşu parkı bulunmaktadır. Koruda kuş sesleri eşliğinde keyifle yürüyüş ve koşu yapılabilir. Kadıköy'ün Koşuyolu ve Üsküdar'ın Altunizade mahallelerini kesiştiği yerde bulunan Validebağ Korusu, tüm yeşilliğiyle açık hava sporları için iyi bir alternatif.

validebağ-korusu-spor

Belgrad Ormanı

Haftasonları oldukça kalabalık olan Belgrad Ormanı doğal bir piste sahip olan orman, koşu veya egzersiz sonrası piknik yapmak isteyenlerin de tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Orman içerisinde yer alan egzersiz aletlerinden yararlanabileceğin gibi kişisel eğitmeninle spor yapmak için de uygun bir ortam sunan ormandaki bisiklet parkuru da pedal çevirmek isteyenlerin gözdesi.

Armut’taki başarılı kişisel antrenörlerden hizmet almak istersen hemen talebini oluşturabilirsin > 

Eğer koşuya yeni başladıysan, parkurun 6000 metre oluşu bir miktar zorlayabilir, bilmende fayda var.

belgrad-ormanı-açık-havada-spor

Bebek-Rumeli Hisarı

Koşu ve yürüyüş için oldukça keyifli bir rota olan bu hatta yürüyüşüne Bebek Parkı'ndan başlayabilirsin. Yeşil korular, yalılar ve pek çok kafenin yol boyunca yer aldığı bu yürüyüş hattında kısa molalar vererek kahveni yudumlayabilir, yürüyüşüne kaldığın yerden devam edebilirsin. Sahil rotasında uzaklığı da kendi performansına göre belirlemek sana kalmış, ister Bebek, Arnavutköy tarafına doğru, istersen de Sarıyer'e doğru koşabilirsin. Bu bölgenin de haftasonları biraz daha kalabalık olacağını belirtmekte fayda var, sabah saatlerini tercih etmen hem açık havanın hem de sakinliğin tadını çıkartman açısından daha iyi olabilir.

rumeli-hisarı-sahil-yolu

Yıldız Parkı Korusu

Betonlarla örülmüş ve çevrede yeşil alanın çok az sayıda olduğu İstanbul‘un içinde trafikten, karmaşadan uzak yemyeşil bir yer, Yıldız Korusu olarak da bilinen Yıldız Parkı’nda gününü doğa içinde geçirebileceğin çeşitli aktiviteler yapman mümkün. Yürüyüş yapmak, koşmak, bisiklete binmek gibi spor aktivitelerinin yanında, ağaçlardaki sincapları ve göletlerdeki sevimli su hayvanlarını inceleyerek keyif verici anlar geçirebilirsin. Hem şehir merkezinde oluşu, hem de ağaçlarla çevrili ve yemyeşil olması, Yıldız Parkını açık havada spor yapmayı sevenler için cazibe merkezi haline getiriyor.

açık-havada-spor-yıldız-korusu

Balat Sahili

Bir başka deniz manzaralı rota da Balat Sahili. Atatürk ve Haliç Köprüleri arasındaki sahil, Balat, Fener, Feshane gibi tarihi semtlerden geçen ve Haliç kıyısında ilerleyen bir sahil yoludur. 3 kilometrelik nispeten kısa bir yürüyüş parkuru olduğundan hızlı ve hafif bir yürüyüş için idealdir.

balat-sahili-spor

Kandilli-Çengelköy

Boğaz keyfini doyasıya yaşayabileceğin bu rotada yer yer zorlanacağın dar kaldırımlar yer alıyor. Çengelköy'den başlayan yürüyüşünü Kandilli Parkı'nda bitirebilirsin. Soluklanmak için civardaki çay bahçelerinde oturabilirsin.

kandilli-spor

Maltepe Atletizm Pisti

Maltepe, Çınar Mahallesi’nde yer alan atletizm pisti tüm halka açık ve pist gayet bakımlı olduğunu belirtmekte fayda var. Profesyonel koşucular için de interval koşuları için gayet uygun. Eğer Maltepe’ye yakın bir bölgede isen, dilediğin zaman Maltepe Atletizm Pisti’ni açık hava sporları için tercih edebilirsin.

maltepe-atletizm-pisti

Caddebostan-Maltepe

Hepimizin en az bir kere gidip gördüğü lokasyonlardan biri olan Caddebostan Sahil, Kadıköy-Pendik hattının en sevilen bölgesidir. Yürüyüş, koşu ve bisiklet için özel rotaların olduğu Caddebostan Sahili, piknik de yaparak saatler geçirebileceğin noktalardan bir tanesi. Sabah erken saatleri spor için tercih etmen bu gibi kalabalık lokasyonlar için daha ideal olacaktır.

caddebostan-maltepe-spor

Bakırköy-Zeytinburnu

Zeytinburnu sahil yolu olarak anılan cadde, Sirkeci’den başlayarak Bakırköy’e uzanan bir uzun bir sahil yoludur. Sirkeci’den başlayan tren yoluna paralel olarak ilerleyen bulvarda bisiklet, koşu ve yürüyüş parkurları da bulunuyor. Bankların sıralandığı, yolun çeşitli parklarla birleştiği bu cadde Yenikapı, Kazlıçeşme ve Zeytinburnu semtlerinden geçerek Bakırköy‘e ulaşır. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş sahil boyunca sıralanan çay bahçelerinde yürüyüşünden sonra dinlenebilirsin. 8 km’lik koşu parkuru ile Avrupa yakasındaki en iyi koşu yerleri arasında bulunuyor. Rüzgarlığını almayı unutma!

bakırköy-zeytinburnu-sahil-yolu

Görsel kaynak: pinterest, reebok, stigarna, everymedical, redbull, facebook, twitter.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kıyafetleri Dezenfekte Etmek İçin 7 Öneri

Kıyafetleri Dezenfekte Etmek İçin 7 Öneri

9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği

9 Adımda Banyo ve Duş Kabini Temizliği