Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin

Eviniz İçin En Uygun Sineklik Modelini Seçin

Yazın gelmesi ile birlikte camları istediğin gibi açmak veya balkonunda huzurla oturmak istiyorsan bu yazımız ilgini çekebilir. Sinekleri evden uzak tutmak istiyorsan tek çare olarak kimyasal içerikli çözümler aklına gelmemeli. Kullanış süresiyle daha hesaplı olarak düşünebileceğin, yılın dört mevsimi kullanabileceğin aslında sadece sinekler için değil tüm haşereler için faydalanabileceğin sineklik modelleri mevcut. Evinin tipine ve ihtiyaçlarına uygun olarak seçebileceğin, özellikle çocuklu aileler ve kedi, köpek besleyenler için ideal olan sineklikler, prize takarak kullandığın ilaçlar ve spreyler yüzünden tedirgin olmanı da engeller. Sineklik çeşitleri, montaj teknikleri ve evimizde hangi alanlarda nasıl uygulayabiliriz gibi soruların var ise bu yazımızda cevaplarını birlikte inceleyebiliriz.

Eviniz İçin Uygun Perdeyi Nasıl Anlarsınız? >

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu >

Dekorasyonda Renk Paleti Kullanmak >

Evimizin her bölümünde olmasa da sık kullanılan bazı pencere ve kapıların vazgeçilmezi olan sineklikler, seni yaz kabusu olan sineklerden koruyabilir. Aynı şekilde onları, kapıların için havanın girmesini istediğin ancak kısmen güvenlik sağlamasını istediğin alanlar için de kolaylıkla uygulayabilirsin.

sineklik-çeşitleri

Sineklik Çeşitleri Nelerdir?

Evi sineklerden ve böceklerden korumak için sıklıkla tercih edilen sinekliklerin çeşitleri, farklı ihtiyaçlarına cevap verebilir. Sineklik fiyatları kullanılan sineklik türüne, malzemenin cinsine göre farklılık gösterebiliyor. Haydi sineklik türlerini birlikte inceleyelim.

sineklik-türü

Sineklik Tülü

Sineklik tülleri, uygulaması en kolay ve uygun fiyatlı sineklik çeşididir diyebiliriz. Sineklik tülleri, bant veya zımba yardımıyla sabitlenebilir. Bu modelin ihtiyaca göre kapanıp açılmaması bir dezavantajdır diyebiliriz. Aynı zamanda yapışkanlı sineklik modelleri kolaylıkla çıkarılıp takılabildiğinden diğer sineklik tüllerinde olan dezavantaja sahip değildir diyebiliriz. Sineklik teli ise, telden yapılmış bir sineklik türüdür diyebiliriz. Eğer evinde birlikte yaşadığın meraklı bir kedin varsa metal sineklik tercih etmek isteyebilirsin.

sineklik-tülü

Menteşeli Sineklik

Bu en çok tercih edilen sineklik türü pencere ve kapılara kolayca monte edilebildiği için pratik bir modeldir. Menteşeli sineklikler, pencerenin dışına takılarak, açıp kapatma imkanı veren modellerdir. Şehir hayatına ve apartman camlarına en uygun sineklik türlerinden biridir diyebiliriz. Popüler olmasının bir diğer sebebi ise kolay temizlenip mevsim şartlarından etkilenmemesi olabilir.

menteşeli-sineklik

Pileli (Plise) Sineklik

Akordiyon sineklik olarak da tanımlayabileceğimiz bu sineklik türü genellikle Fransız balkonlarda ya da bahçe, teras kapısı gibi dışa doğru açılan kapı ya da büyük cam pencerelerde tercih edilir. Katlanabilir yapısı hem avantaj hem de dezavantaj sunar. Plise sineklikler katlandıkları için yer kaplamazlar ama katlanma bölgeleri çabuk deforme olabilir. Bu nedenle kaliteli ürün seçmeye dikkat etmelisin. Pileli (Plise) sineklik günümüzde kullanımı en basit sineklik modellerinden biridir.

pileli-sineklik

Stor Sineklik

Adından da anlaşılacağı gibi yapı olarak stor perdeler gibidir. Üst kısımda sinekliği toplayabilir, aşağıya doğru çekip kapatarak kullanabilirsin. En uzun ömürlü sineklik modellerinden biridir. Menteşeli sinekliklerde olduğu gibi stor sineklikler de mevsim koşullarından etkilenmez. Ve temizlik sırasında rahatça üst kısma toplanarak kolaylık sağlar.

stor-sineklik

Sürgülü Sineklik

Balkon kapılarında sıklıkla tercih edilen bu model dış kısma monte edilerek raylar üzerinde hareket eder. Kullanımının kolay oluşu büyük bir avantaj sağlar. Bu modelin montajını yetkili kurumun veya kişinin yapması daha sağlıklı olacaktır.

sürgülü-sineklik

Kullanım Süresi ve Bakım

Sineklik çerçeveleri uzun ömürlü olsa da içine yerleştirilen tülün ömrü o kadar uzun değildir. Bu nedenle, tül zarar gördüğünde değiştirerek sinekliğin ömrünü uzatman mümkün. Bir diğer yöntem ise; sökerek kış ayında zarar görmeyeceği bir yere koymaktır. Temizliği söküp su altına tutularak ya da yıkayarak yapabilirsin. Cırt sineklikler çamaşır makinesinde yıkayarak temizlenebilir. Sökülemeyen sabit sineklikler ise bir sünger veya bez yardımı ile çok bastırmadan temizlenebilir. Hazır aldığın sinekliklerini temizlemeden önce üretici uyarılarını muhakkak okumanı öneririz. Üreticinin "yıkamayın" uyarısı var istenmeyen bir sonuç almamak için uymanızı öneririz.

sineklik-temizliği

Evin İçin En Uygun Sineklik Modeli

İlk incelemede, tüm sineklik çeşitleri hemen hemen aynı kumaştan kesilmiş gibi görünse de, ürünlerin tamamını incelediğinde ya da satın aldığında çok çeşitli olduğunu fark edebilirsin. Aşağıda, her biri evin için potansiyel olarak daha uygun olan ve sineklik seçimi yapmadan önce incelemende fayda olan birkaç malzeme türü bulunmaktadır. Sineklik söz konusu olduğunda ana fark, yapıldıkları malzemenin yanı sıra ağın ne kadar küçük olduğudur. İşte popüler sineklik malzemelerinin bir listesi:

evin-için-uygun-sineklik-modeli

Fiberglass - Bazen naylon ağ olarak da adlandırılabilir. Fiberglass korozyona uğramadığı, paslanmadığı veya lekelenmediği için popülerdir ancak diğer malzemelerden daha kolay gerilir ve yırtılır.
Alüminyum - Diğer malzemelerden daha dayanıklı olan alüminyum ekranlar maalesef kolayca kırılabilir ve kırışabilir.
Paslanmaz Çelik - Alüminyumdan daha güçlü bir yapıya sahiptir. Orman yangını alanlarındaki evler için paslanmaz çelik sineklik önerilir.
Güneş - Güneş korumasının gerekli olduğu bölgeler için popüler olan güneş sineklikleri, ısıyı da engeller ve emer, ayrıca gölge sağlar. Onlar sundurma ve verandaların yakınındaki alanlar için idealdir.

sineklik

Görsel kaynak: pinterest, twipu, bauhaus, amazon, permastik, portnorma, houzz, alwindows.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri

Özgür Bir Stil: Eklektik Dekorasyon

Özgür Bir Stil: Eklektik Dekorasyon