Bir Şef Mutfağına Uygun Mutfak Aksesuarları

Bir Şef Mutfağına Uygun Mutfak Aksesuarları

Evin kalbi olarak anılan mutfak, kullanıcısına huzurlu, eğlenceli ve bir o kadar da pratik bir ortam sağlamalıdır. Bu nedenle mutfakta çalışırken dekorasyon ve aksesuarların da bunu sağlamada önemli bir rolü vardır. Kendini şef gibi hissettiğin bir mutfak dekorasyonu kurgulamak ve pratik eşyalarla harikalar yaratmak istiyorsan, seni listemize davet ediyoruz!

Yaz Ayları İçin 4 Sağlıklı Smoothie Tarifi >

Son Dönem Trendi Terrazzo Efekti Nasıl Yapılır? >

Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir? >

Askıda Mutfak Araç Gereçleri

Mutfakta yemek yaparken ve hızlı davranmak gerekirken eşyaların kolay ulaşımda olması şüphesiz en önemli kriterler arasındadır. Bunu sağlamak için askıda duran mutfak gereçlerini tercih edebilirsin. Ispatula, kepçe, kaşık, maşa, çırpıcı gibi ürünleri çekmece konumlandırmak yerine platformlara asarak da muhafaza edebilirsin. Hem kullanım açısından hem de şık duruşuyla mutfağına farklı bir hava katacağına eminiz.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları

Bıçak Standı

Bir şef için bıçak seti fazlasıyla özenle ilgilenilmesi gerekilen önemli malzemelerindendir. Daima temiz, özenli ve bilenmiş biçimde muhafaza etmesi gereken bıçaklarını bir standın üzerine konumlandırabilirsin. Tercihen ahşap olan bu stant sayesinde hem kazaları engelleyebilir hem de setini her an el altında bulundurabilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-bıçak-seti

Kurutulmuş Sebzeler ve Otlar

Kışlık kurutulmuş olan sebzeler ve otlar yemek yaparken süreci hızlandıran, kaynaklara kolayca ulaşmanı sağlayan malzemelerdir. Bu malzemeleri mevsimlerinde ipe dizip kurutarak mutfağında sergileyebilirsin. Aynı şekilde çayı yapılan sağlıklı otları da kurutarak dilediğin an kullanmak adına minik demetler hazırlayabilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-kurutulmuş-otlar

Her An Taze Baharatlar İçin Bir Bahçe

Mutfakta taze ürünler için başvurduğumuz yer çoğunlukla buzdolabıdır. Ancak soğukta oksijenle temas etmediği bir ortamda bulunan malzemeler yerine kendi yetiştirdiğin baharatlara ulaşabileceğini de unutmamalısın.

Mutfakta kekik, fesleğen, maydanoz, dereotu, biberiye gibi bitkileri kendin yetiştirebilir ve her an saksıdan taze baharatları alabilirsin. Bu hem dekoratif hem de tat anlamında yemeklerine farklı bir boyut katacak bir madde olacaktır.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-bitkileri

Yemek Tencerelerine Kolay Erişim

Askıda sadece mutfak aletleri değil, aynı zamanda tencere ve tavaları da askıda bulundurabilirsin. Ocak üstünde, ada mutfak tavanında, mıknatıslı yüzeylerde yerleştirebileceğin tencere ve tavaların sürekli göz önünde bulunması sayesinde yemeğini daha iyi kurgulayarak ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde belirleyebilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-askı
şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-askı

Bakliyat Dispanseri

Mutfakta yüksek miktarda bulundurarak kullandığın bakliyatları bir dispansere aktararak buradan pratik şekilde ihtiyacın kadar kullanabilirsin. Birden fazla göze sahip bu dispanserlerde muhafaza ettiğin bakliyata kolayca erişebilir olacaksın.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-baklagil-dökme
şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-baklagil-dökme

Kurallı Şefler İçin Hassas Terazi

Yemek yaparken, özellikle fırını işin içine kattığın durumlarda ölçülü davranmak önemlidir. Özel şef tariflerinde özenle belirlediğin ölçüleri her defasında aynı güzellikte yemek yapmak için kullanmayı istiyorsan hassas terazi tavsiye ettiğimiz ürünlerden biri olacaktır.

Çoğunlukla kendi dara kabıyla gelen hassas terazilerde tam ölçüsünde malzeme kullanarak bir yandan da eğer diyet yapıyorsan kalori hesabı yapabilmek için ölçüm yapabilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-terazi

Sıvı Depolayıcı Şişeler

Sıvı yağ, sirke, pekmez, mayonez, ketçap, çeşitli sosları muhafaza edebileceğin bu şişeler yeniden doldurulabilir oldukları için mutfağında fazladan ambalajlı ürünler bulundurmamak için kullanabilirsin. Böylece sabit olan ambalajlarda aynı kullanım yöntemiyle pratik bir şekilde malzemeleri kullanabilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-şişeler-kavanoz

Hamur İnceltici ve Kesici

Makarna, erişte, mantı gibi hamur işi ürünlerini en kolay şekilde işlemek için her şefin mutfağında bir hamur inceltici ve kesici olmalıdır. Kendi hamurunu yoğuran el üretimine değer veren biriysen bu yöntemle çok fazla zaman kazanabilirsin. Günlük kullanım için sürekli tezgâh üzerinde durmasa da genel olarak her an ortaya çıkarabileceğin bir ürün olarak değerlendirebilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-hamur

Ayarlanabilir Lavabo Musluğu

Mutfakta pratiklik sağlayan bir başka ürün de ayarlanabilir lavabo musluğudur. Uzatılabilen ve esnek bir şekilde hareket ettirilebilen musluk başıyla bulaşık yıkarken, malzemelerini ıslatırken veya yemeğine su eklerken kullanabilirsin.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-lavabo-musluk

Etnik Pişiriciler ve Servis Setleri

Farklı kültürlerde bulunan pişirme tekniklerini de değerlendirmek her şefin mutfak kabiliyetini geliştirecektir. Bunun için etnik yemek pişirme ekipmanlarını da mutfak koleksiyonuna ekleyebilirsin.

Aynı zamanda bu etnik ürünlerin servisi için çeşitli tabak, bardak, çatal, kaşık veya chopstick malzemeleri bir araya getirerek kendi setini genişletebilirsin. Kültürü tam anlamıyla yansıtacağın bu uygulamada bir şef gibi tabak tasarlamayı da deneyimlemiş olacaksın.

şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-etnik
şef-mutfağı-dekorasyonu-profesyonel-mutfak-aksesuarları-servis

Görsel kaynaklar: pinterest, signaturehardware.com, whatsfordinner.com, baolinglass.com, reviewed.com, nytimes.com, cocokelley.com, thekitchn.com, reviewed.com, haterkace.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Cam Tavanlar

Dizilerdeki Evleri İnceliyoruz: Cam Tavanlar

Yaz Ayları İçin 4 Sağlıklı Smoothie Tarifi

Yaz Ayları İçin 4 Sağlıklı Smoothie Tarifi