13 Tasarım Mutfak Rafı Fikri

13 Tasarım Mutfak Rafı Fikri

Özellikle her gün yemek yapıyor veya mutfakla haşır neşir oluyorsan mutfak tasarımında pratikliği arayanlardan birisin demektir. Yemek yaparken malzemelere kolay erişim sağlaman çok önemlidir. Hem bunu sağlamak hem de mutfağında estetik bir görünüm için mutfak raflarını en verimli şekilde kullanmalısın. Şık ve kullanışlı mutfak rafı tasarımları ve örnekleri için yazımızı incelemeden geçme!

12 Kendin Yap Mutfak Önlüğü Fikri >

Evinde Uygulayabileceğin 13 Geri Dönüşüm Projesi >

Tavan Arasını Değerlendirmenin 10 Yolu >

Minimal Raf Düzenlemesi

Malzemelere erişim noktasında pratik olması gereken mutfak rafında minimal bir düzenleme estetik bir görünüm de sağlar. Bu noktada mutfağında baskın olan renkler ile bir dekorasyon gerçekleştirmeyi değerlendirebilirsin. Minimal çizgiyi malzeme veya mutfak ürünleri uyumu ile yakalayabilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Rüstik Amorf Raf Tasarımı

Mutfakta huzuru yansıtan rüstik bir görünüm için ahşap kullanımı bilinen bir tekniktir. Ancak klasik ahşap mutfak rafları yerine az işlenmiş kütük rafları tercih edebilirsin. Dikdörtgen görünüm yerine amorf bir formda olan bu raflar bütün mutfak atmosferini etkileyecektir.

ahşap-mutfak-rafı-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı-ahşap

Cam ve Metal Birleşimi

Dekorasyonda uyumlu malzemeler bir arada kullanıldığında farklı hisler uyandırabilir. Raf tasarımlarında bunu cam ve metal malzemeler ile hayal edebilirsin. Özellikle gold renkli metal ile camın bir arada kullanımı mutfağında hafif görünümlü bir değişim yaratacaktır.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı-cam
cam-mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Asma Raf Tasarımı

Mutfak malzemelerinin askıda durması kullanımda pratiklik sağlar. Çünkü yemek koşturmacasında ürünlerinin kolay erişilebilir olması önemlidir. Eğer mutfağında kontrol sahibi olmak istiyorsan askılı rafları düşünebilirsin. Tava, sos tenceresi, kepçe gibi aletlerin yanı sıra kupalarını da asarak bir düzen sağlayabilirsin.

mutfak-rafı
askılı-mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Köşe Raf Tasarımları

Mutfağındaki alanını en verimli şekilde kullanmak için duvar köşelerini dahi değerlendirebilirsin. Bunun için köşeye uygun tasarlanan raflar ile daha fazla ürünü raf üzerinde kullanıma hazır halde yerleştirebilirsin.

köşe-mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Açık Rafta Kiler

Yemek yaparken farklı baharatlarla oynamak belki de en keyif verici noktalardan biridir. Aynı zamanda her birinin erişimi kolay yerlerde konumlanması işini hafifletecektir. Bunu sağlamak için kilerini açık raflar üzerine taşıyabilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Yemek Kitapları ve Tariflerine Yer Ver

Yemek tariflerini not ettiğin defterlere, gözünün önünde bulunmasını istediğin kitaplara mutfağında yer verebilirsin. Kolay şekilde erişebileceğin kitaplar için raflarını buna göre düzenleyebilirsin.

açık-mutfak-rafı-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Evye Üstü Açık Raf

Mutfakta yemek vakti pratiklik her şeydir. Tezgahlar, evye, buzdolabı ve ocak arasında koştururken her şeyin elinin altında olması sana kolaylık sağlar. Bunun için evye üzeri bir raflar konumlandırman senin mutfağa hakimiyetini artırabilir.

evye-üstü-açık-raf
evye-üstü-mutfak-rafı

Kahve ve Çay Açık Büfesi

Özellikle çalışmalarımızı evden daha çok yürüttüğümüz bu dönemlerde kahve ve çay tüketimimiz artmış durumda. Buna bağlı olarak da elinde bulunan kahve ve çay makineleri için bir büfe kurgulayabilirsin. Bir tezgâhı askıda makinelerin, askıda kupaların ve kahveyle çay malzemelerinin bulunduğu kavanozlara ait raflar yerleştirebilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Sık Kullandığın Ürünler İçin Raf Tasarımı

Herkesin yemek yapma alışkanlıkları farklıdır. Buna göre sık kullandığın malzemeleri, aletleri veya servis takımlarını çok daha erişilebilir bir yere konumlandırabilirsin. Bunun için en sık kullandığın mutfak malzemelerini belirleyerek raf adına ölçü alırken bu verilere dikkat edebilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı
mutfak-cam-raflar

Duvar Boyu Raf

Raf kullanmanın rahatlığına vardıktan sonra depolama dolaplarının sayısını azaltmayı düşünebilirsin. Bunun için bütün duvarını raflara ayırabilirsin. Bunun yanı sıra farklı bir görünüm ve güvenlik için dolap kapağı yerleştirip camlarını çıkarttırabilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Bariyerli Raflar

Mutfak servislerinin çoğunlukla kırılabilir malzemelerden üretilmesi, mutfak raflarına olan yönelimi azaltmaktadır. Ancak bariyerli raflar sayesinde hem kullanım kolaylığını yaşarken hem de malzemeleri güvenli şekilde konumlandırabilirsin. Bunun için metal veya ahşap bariyerleri dekoratif zevkine göre tercih edebilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Özelleştirilebilen Raf Tasarımı

Kullanacağın raf boyutlarını dilediğin şekilde özelleştirmek istiyorsan farklı tasarım çözümlerine yönelebilirsin. Görsel örneklerimizi inceleyerek bu tarz duvar boyu raf tasarımlarından faydalanabilirsin.

mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı
mutfak-rafı-açık-raf-tasarımı

Görsel kaynak: thespruce.com, elledecor.com, home-designing.com , cocokelley.com, decoholic.org, swoonworthy.co.uk, centsationalstyle.com, housebeautiful.com, trendir.com, apartmenttherapy.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri

Kendin Yap Kapı Süsü Modelleri

Kız Çocuk Odası Dekorasyon Önerileri

Kız Çocuk Odası Dekorasyon Önerileri