Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Kırmızı Et Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Gündelik hayatımızda oldukça fazla tükettiğimiz kırmızı etler mutfağımızın önemli bir kısmını kaplamaktadır. Pek çok yemekte kullanılan ve çeşitli pişirme yöntemlerini uygulayabildiğimiz kırmızı etler doğru saklanmadığında oldukça ciddi zehirlenmelere yol açabilmekte. Hem lezzetini kaybettirmeden hem de taze kalacak bir şekilde kırmızı et saklamak oldukça önemli. Yerken ilk günkü kadar taze hissettirecek kırmızı et saklama yöntemlerini senin için derledik. 

6 Maddede Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır?

Yiyecekler Uzun Süre Bozulmadan Nasıl Saklanır?

9 Adımda Düzenli Bir Buzdolabına Kavuşun

kirimizi-et-saklama

Püf Nokta: Kırmızı Etleri Parçalara Ayırın

Buzluktan çıkartılan ürünleri tekrardan dondurmak sağlığımıza oldukça zarar vermekte. Hem buzluktaki yerden tasarruf etmek hem de tazeliği korumak açısından etleri porsiyonlara bölmek oldukça dikkat etmen gereken bir nokta. Porsiyonlara bölerken streç film ya da buzdolabı poşetlerinden yararlanabilirsin. Bu sayede kişi sayısı oranında et çıkarabilir ve ihtiyacın olmayanları buzlukta saklamaya devam edebilirsin. 

buzlukta-et-saklamak

Saklamak için Derin Dondurucu mu Buzdolabı mı?

Kırmızı etleri kullanılacağın güne göre iki türlü de saklayabilirsin. Eğer 3-4 gün içerisinde tüketeceksen, buzdolabında ortalama -2 santigrat derecede saklaman uygun olacaktır. Eğer yakın zamanda kırmızı et kullanarak bir yemek yapma planın yok ise derin dondurucuda saklaman oldukça uygun olacaktır. Yaklaşık 5 ay kadar muhafaza edebileceğin etleri, ihtiyacın olduğunda buzluktan çıkarıp kullanabilirsin. Ancak dondurucudan çıkardığın etleri sağlığın için bir daha geri koymamaya özen göstermelisin. 

eti-cozdurmek-buzluktan

Kırmızı Etleri Çözdürürken Nelere Dikkat Etmeli?

Kırmızı et çözdürürken yapılan en büyük hatalardan biri yanlış sıcaklık ayarlamalarıdır. Kırmızı etler ilk önce buzluktan buzluğa alınmalı ve sonrasında oda sıcaklığında bekletilmelidir. Tazeliğini ilk günkü gibi koruması açısından mikrodalgada çözmeyi acele haller dışında önermiyoruz. 

pismis-et-saklamak

Pişen Kırmızı Etleri Saklama Yöntemi

Pişirdiğin kırmızı etleri çeşitli kaplara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsin. 2-3 günü aşan sürelerde pişmiş kırmızı eti tüketmemeye özen göstermelisin. Koyduğun kapların hava almamasına ekstra özen gösterirsen yaptığın yemeğin tazeliğini koruman çok daha mümkün olur.

Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Son Dönem Trendi Terrazzo Efekti Nasıl Yapılır?

Son Dönem Trendi Terrazzo Efekti Nasıl Yapılır?

Mağaradan Ev Olur Mu Diyenlere: Yaodong Evleri

Mağaradan Ev Olur Mu Diyenlere: Yaodong Evleri