2022 Dekorasyon Trendleri

2022 Dekorasyon Trendleri

Dekorasyon trendleri her mevsim değişebildiği gibi senelerin de genel bir dekorasyon algısı olmaktadır. Trendlere ayak uydurarak modern, şık, güncel bir ev görünümü sağlayabilirsin. Yaklaşan 2022 senesinin dekorasyon trendlerini derlediğimiz yazımızda kendi zevkine uyumlu maddeleri alarak evine göre uyarlayabilirsin.

Odunsuz Kömürsüz Şömine Modelleri >

Gergi Tavan Modelleri >

Bauhaus Dekorasyon Akımı ve En İyi Örnekleri >

2022 Dekorasyon Trendleri Nasıl Şekillendi?

Tüm dünyayı etkileyen ve hala etkisi altında tutan pandemi dönemi yüzünden evlerimiz bizler için her anımızı geçirdiğimiz bir sığınak haline geldi. Eğitim, iş, spor ve hatta eğlence aktivitelerimizin hepsini evde gerçekleştirmeye başladık. Yavaş yavaş çeşitli önlemler dahilinde ‘yeni normal’e göre şekillenen bu hayat tarzımızda da değişiklikler oldu. Evlerimizde vakit geçirdikçe evimizin avantajlı, dezavantajlı, değişime veya tamire ihtiyacı olan, kullanışlı yerleri gibi pek çok şeyi keşfetmiş olduk. 

2022 dekorasyon trendleri de aslında keşfetmiş olduğumuz bu özellikleri evimizi ve aslında hayatımızı değiştirmemiz için birer kriter olarak ele almış durumda. Söz konusu trendlere göre daha sakin, az eşyalı, göz yormayan, düzenli, doğa dostu ve en önemlisi işlevsel ev elementleri işin içine dahil oldu. Görsel içerikli örneklerle daha da detaylı anlatacağımız bu trend maddelerine bir göz atalım.

2022-dekorasyon-trendleri

Çok Kullanımlı Mobilyalar

Çalışma odaları, ofisler, mutfaklar ve oturma alanlarında sadece dekoratif mobilyalar yerine çok kullanımlı, farklı işlevleri olan tasarımları tercih edebilirsin. Uzun süre boyunca evlerimizde kaldığımız bu geçmiş yıllarda 2022 evi tüm verimiyle kullanmak üzerine kurgulanmış. Sıradan gözüken orta sehpaları, tezgahları, pencere pervazlarını veya ofis mobilyalarını farklı işlevlere yönelik değiştirebilirsin. 

2022-dekorasyon-trendleri-çok-kullanışlı

Ekstrem Minimalizm

Bahsettiğimiz üzere evi daha verimli şekilde kullanmak ve boşluk / doluluk oranından faydalanmak için minimal dekorasyon akımı, trendler arasında sayılabilir. Eğer yaşam alanında minimum eşya ve maksimum boşluğu seviyorsan evinde ekstrem minimalizm kurallarını uyarlayabilirsin. Bunun için sadece işlevi olan ürünleri değerlendirebilir ve her dekorasyon parçasında çizgisel yaklaşımları benimseyebilirsin.

Mobilyalarda Organik Formlara Yönelebilirsin

Evinde organik formları kullanarak sıra dışı bir görünüm sağlayabilirsin. Bunun için özellikle oturma alanında seçeceğin mobilyalarda organik çizgileri yakalaman evinde modern ve şık bir dekorasyon kurgusu oluşturacaktır. Burada doğal kesim epoksi masaları da tercih edebilirsin.

2022-dekorasyon-trendleri-organik-mobilya
2022-dekorasyon-trendleri-organik-mobilya

Doğal Materyaller

Organik ve doğal materyaller dekorasyon kültürü içinde önem ve popülerlik kazanan elementler arasındaydı. Bahsettiğimiz sebeplerle birlikte 2022 yılında doğal materyaller daha da dekorasyon malzemeleri arasında yer aldı. 

Ahşap, pamuk, mermer, keten gibi doğal malzemelerin sağladığı rahatlık ve huzur atmosferini bir arada kullanarak destekleyebilirsin. Bu noktada malzemeleri ham madde halinde veya eskitme tarzı boyayarak dekorasyonunda kullanabilirsin. Elbette materyal kullanımında sadece mobilyaları değil; kilim, duvar halısı, perde gibi dekorasyon elementlerini değerlendirebilirsin.

Sürdürülebilir Bir Ev

2022 doğayı korumak için aldığımız önlemleri artırmamız gereken kritik dönemlerden biri olacak. Bu nedenle günlük hayatta olduğu gibi yeni alabileceğin mobilyalarda veya dekorasyon ürünlerinde doğa dostu seçenekleri değerlendirebilirsin. Sürdürülebilir tasarım kriterlerine göre tasarlanmış ürünleri tercih edebilirsin.

Yeşilin Rahatlatan Tonları

Özellikle teknolojiyle fazlasıyla iç içe olduğumuz bu dönemlerde doğayı kucaklayan ve yücelten dekor kararlarıyla 2022 dekorasyon trendleri dengeyi bulmaya çalışmakta. Yeşil renginin rahatlatıcı ve dinginleştiren tonlarını ev dekorasyonunda kullanabilirsin. Pastel, koyu renkli ve mücevheri çağrıştıran yeşil renklerini evinde özellikle tekstillerde değerlendirebilirsin. 

Bununla birlikte doğal yeşil dekor ürünleri olan bitkileri de unutmamalısın. Çiçekli veya çiçeksiz ve yeşil ağırlıklı bitkileri evinde dilediğin biçimde yerleştirebilirsin. Ayrıca günümüz trendleri arasında bulunan dikey bahçeleri de kullanmayı düşün deriz.

Açık Renkli Zemin Uygulamaları

Evinin boyut algısını renk kullanımıyla değiştirebilirsin. Özellikle açık renkli zeminlerle bu görüntüyü sağlamak çok kolaydır. 2022 dekorasyon trendleri için bahsettiğimiz geniş ve işlevli ev özelliklerini taşıması için zeminde açık renkli ahşap veya taş uygulamaları yapabilirsin.

Koyu Lekeler

Renkler ve tonlar arasında kontrast oluşturmak ile güçlü koyu lekeler tasarlayabilirsin. Evinde bu kontrastı sağlayarak 2022 dekorasyon trendlerine uygun bir oda görünümü sağlayabilirsin. Koyu lekeleri sadece büyük mobilyalar, kilimler, perdeler gibi alanlarla değil; metaller, mobilya kolçakları, aksesuarlar gibi detaylar içinde kullanabilirsin.

Konfor ve Dayanıklılık

2022 için belirttiğimiz dekorasyon trendleri arasındaki çoğu kriter, evi içinde yaşayanlar için huzurlu, konforlu ve dayanıklı bir sığınak haline getirmek üzerine kurgulanmıştır. Bu nedenle yeni dekorasyon elementleri için dayanıklı yapıda ürünler almayı da önceleyebilirsin. Konforu artırmak için kırlentler, diz battaniyeleri, peluş kilimler gibi ürünleri de değerlendirebilirsin.

Hasır Geri Dönüyor

Doğal malzemelerden bahsettiğimiz yazımızın son maddesinde de retro bir materyale yer vermekteyiz. Özellikle bahçe gibi dış ortam mobilyalarında kullanılan hasır ürünleri geri dönüyor. Üstelik mutfak mobilyaları, orta sehpalar, TV üniteleri ve hatta çalışma odalarında kullanabileceğin hasır örgüsünü bu sene göreceğiz. Bu noktada farklı örgü yöntemleri, farklı natürel hasır renkleri de tercih edebilirsin.

Görsel kaynak: pinterest, thedesignsheppard.com, azuremagazine.com, interior.tn, bergerpaints.com, huffpost.com, igafencu.com, decoist.com, design-middleeast.com, iheartplacer.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Odunsuz Kömürsüz Şömine Modelleri

Odunsuz Kömürsüz Şömine Modelleri