Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Halı Temizliğinin Püf Noktaları

Halılar bir evi tamamlayan en önemli parçalardan biri. Bu yüzden halılarımızın güzel ve temiz görünmesi oldukça önemli. Halı temizlemenin pek çok yöntemi var. Bu yöntemler halının türüne ve temizlik malzemesine göre değişiyor. Bu yazımızda senin için halı temizlemenin püf noktalarını ve halı temizleme yöntemlerini derledik. Hadi başlayalım!

Panjur Bakımı ve Temizliği

Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

Detaylı Araç Temizliği Nasıl Yapılır?

Eğer halını profesyonel bir ekibe temizletmek istiyorsan Armut senin için doğru tercih!

Evde Halı Nasıl Temizlenir?

Evde halı temizlemenin pek çok yolu var. Bu yöntemler halının türüne göre ve kullanacağın temizlik malzemesine göre değişkenlik gösteriyor. Evde halı temizlemeden önce halını süpürmen gerek. Bu sayede temizlik öncesi halını toz ve tüy kalıntılarından arındırırsın. Dikkat etmen gereken nokta ise halının türü. Eğer hasır halı gibi hassas malzemeden yapılmış bir halın varsa süpürme işleminde dikkatli ve nazik olmalısın.

Yün Halı Temizliği 

Yün halılar evlerimizde en çok kullandığımız halı türü. Öncelikle halını süpürmeli ve kirlerinden arındırmalısın. Yün halı temizliğinde halını yıpratmaman için dikkat etmen gereken şeyler var. Temizleme işleminde halını yıpratmamak için soğuk su kullanmalısın. Fakat halıyı gereğinden fazla ıslatmamaya dikkat etmelisin. Temizlik malzemesi olarak da yün halılar için olan halı şampuanlarını/deterjanlarını kullanman gerek. Öncesinde kullanacağın malzemeyi mutlaka denemelisin. Bu sayede olası renk kayıplarından kaçınabilirsin. Halını temizlerken yumuşak bir fırçayla temizleme işlemini yapmalısın. Kurutma aşamasında ise hızlı olmalı ve iyi havalandırılmış bir yer seçmelisin. Bu işlem sırasında halını güneşte bırakman halınıın renginin solmasına neden olabilir.

Hasır Halı Temizliği

Hasır halıların temizliği diğer halı türlerine göre daha zor. Hasır halı temizliğinde silkeleme yapabilirsin. Bunun yanı sıra elektrik süpürgesinin fırçasız ucuyla nazik bir şekilde halını süpürebilirsin. Halının lekelenmesi durumunda ise bez yardımıyla halındaki lekeyi/sıvıyı almalısın. Hasır halıları yıkamak kolay olmadığı için halının lekelenmesi durumunda halı yıkama firmalarından yardım almanı tavsiye ediyoruz.

Çim Halı Temizliği

Çim halılar balkon ve bahçelerde sıklıkla kullanılıyor. Bu halıların temizliğinde dikkat etmen gereken nokta düzenli olarak halını süpürmek. Bunun yanı sıra çim halılar leke tutmadığı için ıslak bezle halının kirli kısımlarını silebilirsin.

Karbonatla Halı Temizliği

Halı temizlemede en etkili malzemelerden biri karbonat. Karbonat hem doğallığı hem de kolay ulaşılabilir bir malzeme olması sayesinde öne çıkıyor. Karbonatla halını temizlemen için izlemen gereken basit yollar var. Öncelikle halını süpürmelisin. Sonrasında karbonat ve suyla yaptığın karışımı bir fırça yardımıyla halına yedirmelisin. Halını bu karışımla iyice ovaladıktan sonra 10-15 dakika beklemelisin. Ardından sirkeli suya yumuşak bir bez batırıp lekenin üzerini durulamalısın. Sonrasında halını kurumaya bırakmalı ve en son işlem olarak da halını tekrar süpürmelisin.

Sirke ile Halı Temizliği

Sirkenin temizlikte kullanımı doğal ve sağlıklı bir malzeme olması sebebiyle oldukça yaygın. Halı temizliğinde beyaz sirke ve elma sirkesi kullanabilirsin. Eğer halına suda çözünebilen bir sıvı döküldüyse sirke kullanman etkili olacaktır. Öncelikle ¼ oranında beyaz ya da elma sirkesini 1 litre suyla karıştır. Bu karışımı bir sprey şişesinin içine doldur ve halının lekeli kısmına püskürt. Ardından bir süre bekle ve son olarak da suyla ıslattığın bir bez yardımıyla halını sil.

Deneyimli Halı Yıkama Firmalarından teklif almak için hemen talebini oluştur >

Buharlı Makine ile Halı Temizliği

Halı temizliğinde buharlı makine kullanımı oldukça pratik. Bu makineler sayesinde kimyasal bir madde kullanmadan temizlik yapmak mümkün. Fakat buharlı makineler halındaki lekeleri çıkarmaz, yalnızca yumuşatır. Şimdi temizleme aşamasına geçelim.

Öncelikle halını süpürmelisin. Sonrasında buhar makinenin başlığına mikrofiber bir bez takmalısın. Ardından halını makinen yardımıyla temizlemelisin. İşte bu kadar basit!

Görsel Kaynak: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Sıva Nasıl Yapılır?

Sıva Nasıl Yapılır?

2022 Dekorasyon Trendleri

2022 Dekorasyon Trendleri