2020'de Dekorasyon Alanında Hangi Yenilikleri Göreceğiz? | 2020 Dekorasyon Trendleri

2020'de Dekorasyon Alanında Hangi Yenilikleri Göreceğiz? | 2020 Dekorasyon Trendleri

Her tasarımın yansıttığı bir kişilik ve dil vardır. Bununla beraber aynı dönemde oluşturulan tasarımlar aynı dili konuştuğu için bu bir trend haline gelir. Trendler aslında hem toplumun hem de zamanın ihtiyaç ve beğenilerine göre şekil alır. Bu nedenle merak ettiğin malzeme, renk, doku veya mobilya tasarımlarında 2020 dekorasyon trendlerini senin için derledik.

Karanlık Bir Odayı Aydınlatmanın 12 Yolu >

Gri ile Uyumlu Renkler | Gri Renkli Dekorasyon Önerileri >

Aynalarla Evi Büyük Gösterme Sanatı >

Dekorasyon Trendleri Nasıl Belirleniyor?

Özellikle moda, tekstil, grafik gibi tasarım alanlarında çokça adı geçen trendler için, günümüz toplumunun bir yansıması diyebiliriz. Bir sonraki üretim dönemine şekil veren ve tüketimi etkileyen trendler ise bünyesinde sosyolog, psikolog, sanat eleştirmeni, pazarlamacıdan oluşan bir ekip ile insanların yaşam tarzını uzun süre inceliyor.

Örneğin ev dekorasyonunda evde geçirilen saat, günümüz apartman yükseklikleri, insanların ev alışkanlıkları ve beklentileri gibi maddeler bu trendlere yön veren kriterler oluyor. Kısacası araştırma sonucuna göre bir trend kişiliği ortaya konuyor.

2020-dekorasyon-trendleri-mobilya

2020 Dekorasyon Trendleri Nelerdir?

Uluslararası yapılan araştırmalarda insanların eve huzur dolu, rahatlama alanı olarak baktığı gözlenmiş. Aynı yorgun bir günün ardından kendine zaman ayırabileceğin sığınağın gibi…

Bu sebepler ile genel olarak 2020 dekorasyon trendleri evin gözü yormaması, dinlenmeye olanak tanıması, hatta bir otel odası gibi gözükmesi üzerine belirlenmiş. Şimdi anlattıklarımızı örnekler ile daha da açıklayalım.

2020-dekorasyon-trendleri-gri

Dekorasyonda 2020 Renk Trendleri

2020 dekorasyon trendlerine göre duvar boyalarında, dekorasyon ürünlerde, mobilya üzerinde sıkça görebileceğimiz renklerden biri grinin tonları olacak. Özellikle göz yormayan ve dinlenme sırasında karanlık bir ortam sağlayan tonlar ile farklı renkler kullanarak mobilyalarının öne çıkmasını sağlayabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-gri

Fazla canlı veya ışıltılı renklerden ziyade mat ve pastel renklerin tercih edilecek. Bunlara özellikle pastel pembe, su yeşili ve mavi dâhil olacak. Bu renkleri dilersen yastıklarda, örtülerde veya detaylarda kullanabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-pastel-renk
2020-dekorasyon-trendleri-pastel-renk

Dekorasyonda 2020 Malzeme Trendleri

Rahat, huzurlu bir sığınak görünümü adına 2020’de sıkça karşılaşabileceğimiz bir malzeme: ahşap. Mobilya, dekor, taban, tavan, duvar… Evin bütününde kullanılabilecek ahşabın ham hali ile renklendirilmeden kullanılması öneriler arasında.

2020-dekorasyon-trendleri-ahşap

2020 trend renklerinde grinin baskın bir şekilde görülebileceğinden bahsetmiştik. Ahşabın sıcak görünümünün tam aksine bir de beton / çimento malzemeler ön plana çıkacak. Ham halinde, çok da işlenmemiş olarak görülen beton / çimento çoğunlukla duvarda veya zeminde karşımıza çıkacak. Bununla beraber ağır dekor parçaları da görmemiz mümkün.

2020-dekorasyon-trendleri-çimento

Böyle bir zıtlık gördüğümüz malzemeler arasında pirinç ve metal detaylar ile aksesuarlarına biraz ışıltı katabilirsin. Aydınlatma, mobilya veya detay dekorlarda kullanarak pastele karşı bir ışık evini açabilir.

2020-dekorasyon-trendleri-metal

2020 Trendleri Desen Yorumu

Açıklanan trendlere göre tekstil ve duvar kâğıtlarında desen kullanımını görebileceğimiz ürünler karşına çıkabilir. Çoğunluk olarak geometrik desenlerin kullanılacağı duvar kâğıtları ve duvar işlemeleri, evin sınırlarını belirleyen duvarı evinde etkin bir eleman haline getirebilir. Özellikle koyu duvar kâğıtlarını kullanarak evinde loş veya karanlık dinlenme alanları oluşturabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-geometrik-tasarım

Geometri Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

2020 trendlerine göre geometrik formlarda ürünler bu sene dekorasyon alanında öne çıkacak. Örnek verecek olursak geometrik lambalar, yastıklar, armut koltuklar, masa ve sehpalarda kullanabilir ve evine modern bir görünüm verebilirsin. Bu noktada belki de her üründe geometrik formları kullanman evde düzensiz bir görünüme sebep olabilir. Bu nedenle sadece aydınlatma veya sadece sehpa gibi odaya göre merkezi ve büyük bir üründe geometrik formları tercih edebilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-geometrik-tasarım
2020-dekorasyon-trendleri-geometrik-tasarım

2020 Dekorasyon Trendleri Sürdürülebilir Tasarımı Destekliyor

Günümüzde farkındalığı artan ve tasarım alanında üzerine harekete geçilen bir konu da sürdürülebilir tasarım. Kaynakların geri dönüştürülebilir olduğu, hizmetlerin yeni fırsatlar doğurduğu tasarım anlayışına göre geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılan mobilyalar ile sen de bu harekete destek olabilirsin.

Bununla beraber evinde bulunan eski mobilya ve dekor ürünleri üzerinde 2020 trendleri için belirttiğimiz kriterlere göre tadilat yaparak uyum sağlayabilirsin. Renk, doku, desen çalışmaları ile sen de kendi evinde üretimi yenileyerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunabilirsin.

2020-dekorasyon-trendleri-sürdürülebilir-tasarım

Dikey Bahçeler ile Dekorasyonda Doğal Bir Dokunuş

2020 trendleri kapsamında ürünlerde görebileceğin dikey bahçeler ile evinde bitkilere yer verebilirsin. Özellikle küçük daireler için yer kaplama sorununa karşın tasarlanmış bu bahçeleri evindeki bazı malzemeler ile kendin de oluşturabilir ve küçük bahçeni evinde konumlandırabilirsin. Evine renk ve canlılık katacak bitkileri sergilemen için bir öneri:

duvarda-saksı-çiçek

İnsanın İçini Isıtan 2020 Dekorasyon Trendi: Şömine

Elektrik ile güç alan veya büyük bir havalandırma sorunu çıkarmayan şömineler artık evlere girmeye başladı. Hatta artık internet döneminin gelmesi ile televizyon ünitelerinin yerini şöminelerin alacağı söyleniyor. Evindeki havalandırma veya ısıtma sistemine doğrudan bağlanmasına gerek kalmayan şömineler ile evinde daha sıcak bir ortam oluşturabilirsin. Salonunda konumlandırarak çevresinde sohbet alanları oluşturabilir, duvara gömülü şekilde büyük bir alanda kullanabilir veya sadece çalıştığın ortama özel olarak şöminenin keyfini çıkarabilirsin.

2020-dekorasyon-trendi-şömine

Duvar Panoları ve Dekorları

Gitgide hayatın ve çalışma temposunun hızlandığı günümüzde, ev dekorasyonlarında iş hayatına yönelik trendler de artık yerini almaya başladı. Bu başlık altında özellikle duvar panoları, bir ofisi andıran desenleri duvar dekorları da ön plana çıkıyor.

duvar-süsü-dekorasyon-tablo

Ev kavramını, kimi zaman otel rahatlığında kimi zaman ofis ciddiyetinde kimi zaman kişisel bir sığınak olarak tanımladığın evin için 2020 dekorasyon trendlerine uygun önerilerimiz bu kadardı. Yeni üretim döneminde karşına çıkacak dekor ürünleri ile evini mutlu bir şekilde dekore etmeni dileriz!

 görsel kaynak: pinterest, thriftdiving, pexels

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?