Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğal Malzemelerle Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?

Bulaşık makineleri mutfaklarımız temizlik konusunda en büyük yardımcılarımızdan birisi olmuş durumda. Gerek günlük yemeklerden sonra gerek misafir geldiğinde masayı toplayıp eşyaları bulaşık makinesine koyarak görünmelerini engelliyoruz. Ancak bulaşık makinelerimizin de temizliğine dikkat etmek oldukça önemli. Bir yandan tabaklarımızı ve diğer mutfak gereçlerimizi temizlerken bir yandan da zaman içinde kir ve kireç birikimine maruz kalabiliyorlar. Dolayısıyla düzenli bir şekilde temizlemek ve bakımını yapmak gerekiyor. Bu yazımızda seninle mutfaktaki en büyük yardımcımız olan bulaşık makinesini servis çağırmadan veya kimyasal ürünlere başvurmadan bizzat evinde bulunan doğal ürünlerle nasıl temizleyebileceğini paylaşacağız.

Ev temizliği hakkında merak ettiğin şeyleri diğer yazılarımızda bulabilirsin:

Ev Temizliğini Eğlenceli Hale Getirmenin 7 Yolu >

Kimyasal Ürünler Kullanmadan Ev Temizliği Mümkün Mü? >

Önemli İpuçlarıyla Ankastre Mutfak Temizliği >

Bulaşık Makinesi Temizliğinde Sirke ve Karbonat Mucizesi

Evdeki doğal ürünlerle Bulaşık makinesi temizliği dendiğinde akla gelen ilk çözümlerden birisi sirke ve karbonat kullanmaktır. Öncelikle bulaşık makinesinin alt rafını çıkarmak ve içerisinde herhangi bir kalıntı olmadığından emin olmak gerekiyor. Bulaşık makinendeki emek artıkları kırık parçalar gibi şeyleri dikkatlice çıkardıktan sonra alt rafı yerine takarak asıl temizliğe geçebilirsin. Bir kasenin içine beyaz sirke koyarak bu sirkeli kaseyi bulaşık makinenin içine düz bir şekilde yerleştir. Daha sonra makineyi en sıcak suda ve kısa bir ayarda çalıştırarak beyaz sirkenin kalmış olan yağ lekelerini, küfleri ve kötü kokuları temizlemesini bekleyebilirsin.

bulasik-makinesi-temizlik-sirke-karbonat.jpeg

Bu aşama tamamlanıp bulaşık makinesinin sıcaklığı azaldığında alt rafı yerinden çıkartarak makinenin zeminine bir avuç kadar karbonat dökerek yine aynı ayarlarda çalıştırarak eğer sirkenin üstesinden gelemediği bir kir veya koku kaldıysa makineyi onlardan tamamen arındırabilirsin.

Arap Sabunu Kullanarak Bulaşık Makinesi Temizliği

Eğer bulaşık makinesini çalıştırmadan kirler ve kokulardan kurtulmak istiyorsan bu tavsiyemizi deneyebilirsin. Sıvı veya katı Arap sabununu ıslak bir beze dökerek kullanacağız. Daha sonra bulaşık makinesinin raflarını ve iç yüzeylerini bu bezle silerek bulaşık makinesini kolayca temizleyebilirsin. Son olarak bulaşık makinesinin yüzeylerini kağıt havlu ile kurulayıp havalandırarak tertemiz bir bulaşık makinesine sahip olabilirsin.

bulasik-makinesi-temizligi-dogal.jpg

Bulaşık Makinesi Kireçlenmesine Karşı Limon Tuzu

Limon tuzunun kireç sökücü özelliği bulaşık makinesi temizliği konusunda en büyük kurtarıcılarımızdan biri. Halihazırda su ısıtıcılarının temizliğinde kullandığımız limon tuzunu bulaşık makinesi temizliğinde nasıl kullanabileceğini öğrenmek istiyorsan bu maddemiz senin için. 

bulasik-makinesi-temizlik-limon-tuzu

Öncelikle bir kase içerisinde 2 bardak beyaz sirkeyle 2 yemek kaşığı limon tuzunu karıştır. Limon tuzu sirke içerisinde tamamen çözündükten sonra bu karışımı makinenin içine dökerek yüksek sıcaklıkta makineyi çalıştırmalısın. Sirke ve limon tuzu karışımıyla hem lekelerden hem kireçlerden hem de oluşan kötü kokulardan kurtulabilirsin.

Görsel kaynak: kadinonline, onikibilgi, homedit

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

2020'de Dekorasyon Alanında Hangi Yenilikleri Göreceğiz? | 2020 Dekorasyon Trendleri

2020'de Dekorasyon Alanında Hangi Yenilikleri Göreceğiz? | 2020 Dekorasyon Trendleri

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri

Sonbaharda İçinizi Isıtacak Ev Dekorasyonu Önerileri