2020 Yılının Rengi Klasik Mavi Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

2020 Yılının Rengi Klasik Mavi Dekorasyonda Nasıl Kullanılmalı?

Pantone Color Institute, her sene aralık ayında yaptığı gibi gelecek senenin trend olacak rengini açıkladı. Moda, tasarım, grafik, dekorasyon gibi pek çok alanda karşılaşacağımız bu senenin rengi ise klasik mavi (Classic Blue) olarak belirlendi. Peki yılın rengini evinde nasıl değerlendirebilirsin? Bu yazımızda sana dinginliği ve huzuru temsil eden klasik maviyi ev dekorasyonunda nasıl kullanabileceğinden bahsedeceğiz.

Mutfak Dekorasyonunda 2020 Trendleri >

2020'de Dekorasyon Alanında Hangi Yenilikleri Göreceğiz? | 2020 Dekorasyon Trendleri >

Mutfaklarda Beyaz Tutkusu: Beyaz Mutfak Modelleri >

Pantone 2020 Yılın Rengi Klasik Mavi

Bütün bir sene boyunca süren psikoloji, sosyoloji, pazarlama alanlarında yapılan araştırmaların sonucunda yeni yılda tasarımlarda trend olacak rengi belirleyen Pantone Color Institute, 2019 için Canlı Mercan (Living Coral) rengini belirlemişti. Bu senenin rengi olarak da doygun, baskın ve kendini tonları arasında gösterebilen klasik mavi seçildi. Peki, bu renk neleri ifade ediyor?

Pantone Color Institute Yönetici Direktörü Leatrice Eiseman, klasik mavi rengi için “Yaşadığımız dönemde güvene ve inanca ihtiyacımız var. 19-4052 kodlu klasik mavi de güven veren, kendini gösteren, baskınlığını yansıtan bir ton” yorumunu yaptı.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi

Mobilyalarda Klasik Mavi Ruhu

Fazlasıyla ağır ve tok bir renk olan klasik mavi, modern ve elegant bir görünüm sağlıyor. Alacağın veya yenileyeceğin mobilyalarda ahşap veya metal detaylar tercih ederek döşeme kısmında bu rengi kullanabilirsin. Özellikle güven hissini veren bu tonu geniş ve alçak köşe takımlarında tercih edebilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-koltuk
pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-koltuk-takımı

Sadece oturma birimlerinde değil, aynı zamanda sehpa, dolap, vitrin, masa gibi evin çizgilerini belirleyen mobilyalarında da klasik maviyi tercih edebilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-mobilya

Klasik Mavi Dinginliğini Evde Yaşatmak

Yılın rengi olarak belirlenen klasik mavi tonu uyum sağladığı renkler arasında baskın ve yoğundur. Bu yoğunluğu evini tanımlamak için kullanabilirsin. Mavi renginin verdiği güven, huzur ve kapsayıcı atmosferi tüm evinde yansıtmak için duvarlarında da bu rengi tercih edebilirsin. 

yılın-rengi-klasik-mavi-duvar-rengi
2020-yılının-rengi-klasik-mavi-duvar-rengi

Tok bir renk olan klasik maviyi duvarlarında kullanırken evinde oluşabilecek karanlık atmosferden çekiniyor olabilirsin. Elbette bu rengi tek renk olarak kullanmak zorunda değilsin. Farklı renkler ile beraber desenli duvar kağıtlarını da tercih edebilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-duvar-kağıdı

Klasik Mavi Seramik Dekorasyonlar

Trend rengin belirlenmesi ile yeni üretim sezonunda birçok tekstil, mobilya gibi dekorasyon ürünleri bu renkten ilham alarak hazırlanır. Ancak bununla beraber trend rengi halihazırda içeren ürünler de gözde dekor parçaları arasına girebilir.

Ham beyaz renk üzerine mavi desen ve imgeleri içeren seramik parçalar buna örnek verilebilir. Üzerinde doğa figürleri veya örüntüler içeren vazolar, kaseler, kupalar gibi seramik dekor ürünleriyle de evinde klasik maviye yer verebilirsin. 

2020-yılının-rengi-klasik-mavi-seramik

Huzur Dolu Bir Sofra Sunumu

Mutfak sunumları ve yemek masası düzenlerinde de bu sene sıkça görebileceğin bir renk olan klasik mavi, dinlendirici ve keyifli bir akşam yemeği atmosferi oluşturmana yardımcı olabilir. Servis takımları yine seramik olabileceği gibi bunun yanında elinde olan klasik beyaz yemek takımlarını, mavi bir masa örtüsü veya peçete gibi detaylar ile renklendirebilirsin.

yılın-rengi-klasik-mavi-servis-takımı

Doğadan Klasik Mavi Dekorları

Her eve canlılık katan doğal dekorasyon olan bitkileri, klasik mavi ile kullanırken çok eğleneceğini düşünüyoruz. Elinde hali hazırda bulunan güzel bitkilerini yine seramik vazolara aktarabilir veya içlerinde bulundukları saksıları bu renge boyayabilirsin. Bu sayede yeşil ve mavinin dingin uyumu ile evinde huzurlu ve doğal bir köşe hazırlayabilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-bitkiler

Bununla beraber sayıları çok fazla olmasa da mavi tonlu çiçeklerle de evinde büyülü bir bahçe ortamı oluşturabilirsin. Bunun için sümbüller, mavi ortancalar, mavi karanfilleri tercih edebilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-çiçekler

Detaylarda Klasik Mavi Kullanımı

Evindeki mobilyalarda veya duvar renginde olduğu gibi büyük bir değişime gitmeyi tercih etmiyorsan, detaylarda da klasik maviyi kullanabilirsin. Örneğin duvar kağıdını yenilemek yerine duvarına bu rengi içeren tablolar asabilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-tablolar

Yastıklar, kırlentler, halılar ve battaniyeler gibi tekstil ürünlerinde de klasik maviyi evine taşıyabilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-kırlent-yastık
pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-kırlent-kilim-halı

Klasik Mavi ile Beraber Kullanabileceğin Renkler

2020 dekorasyon trendlerinde renkten bağımsız olarak ayrıca malzeme trendlerini de incelediğimizde ahşap kullanımını çok göreceğimizi söylemiştik. Buna göre klasik mavi ile beraber kullanabileceğin en basit renkler, ahşabın ham tonları olabilir. Buna açık kahve, bej, koyu kahve, turuncu gibi pastel renkleri de ekleyebiliriz.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-renk-ahşap

Bu koyu tonu dengelemek için gold veya kırık beyaz renklerde dekor parçaları ile atmosferi aydınlatabilirsin.

pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-renk-gold
pantone-2020-yılın-rengi-klasik-mavi-renk-banyo

Görsel kaynak: pinterest, jotun, blog.koçtaş, goodhousekeeping

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Spor Alanı Oluşturmak ve Ekipman Olmadan Egzersiz

Evde Spor Alanı Oluşturmak ve Ekipman Olmadan Egzersiz

Şık Salon Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu 10 Fikir

Şık Salon Dekorasyonu İçin Bütçe Dostu 10 Fikir