Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Rock'n Roll

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Rock'n Roll

Müzik dinlemek çoğu insanın hayatını fazlasıyla etkileyen bir eylemdir. Hatta günlük hayatını yaşarken müzik dinlemekten asla geri durmayan insanlar; giyimlerinde, tarzlarında, satın aldıkları dekor ürünlerinde dahi sevdikleri müziğin ruhunu yansıtabilirler. Bugün yazımızda özgürlüğüne düşkün, duygu ve düşüncelerini göstermekten çekinmeyen Rock dinleyicileri için dekorasyon önerilerimizden bahsedeceğiz.

Kitapseverler İçin Dekorasyon Önerileri | Kitap Düzeni, Kitaplık Modelleri ve Dahası >

Küçük Oturma Odaları İçin Dekorasyon Önerileri >

Bohem Tarzı Ev Dekorasyonu Önerileri >

Rock Kültürü Nedir?

1950’li yıllarda ortaya çıkan Rock müzik, geleneksel müzik türleri olan Blues ve Country’den beslenmiştir. Seneler içinde, pek çok farklı sanatçının eseri ile pek çok farklı alt türe ayrılan Rock; mesaj verme amacı güden müzik türlerindendir. Çoğunlukla kullanılan elektro gitar, bas gitar, davul gibi enstrümanlar ile kendi tınısını oluşturan bu müzik türü, milyonlarca seveni ile başlı başına bir kültür ortaya çıkarmıştır.

rock-müzik-dekorasyon

Rock’n Roll Sevenler için Dekorasyon Önerileri

Sen de özgür ruhunun dizginlenmesini sevmeyen bir Rock dinleyicisi isen, aslında zaten zevklerinin farkındasındır. Bununla beraber sana Rock kültürünün de içinden dekorasyon ile birleşen noktaları örnekler ile göstermek istedik.

rock-müzik-dekorasyon

Rock müziğinin alt türleri arasında da bulunan zıtlığı dekorasyonunda kullanabilirsin. Aynı zamanda belki de herkesin korktuğu şeyleri dile getirebilen veya hissettiren bu müzikteki karanlığı evine yansıtabilirsin. Aynı zamanda enstrümanlarda bulunan tasarım çizgilerinin ağırlığını da kullanabilirsin.

rock-müzik-dekorasyon

Dekorasyonda Zıt Malzemelerin Kullanımı

Zıt kutupların uyumunu içeren Rock müziği gibi, sen de dekorasyonda zıt malzemeleri bir arada kullanabilirsin. Buna örnek olarak sıcak ve soğuk malzemeleri verebiliriz. Mesela soğuk, sert ve keskin bir yapıda olan metal ile kolay şekil verilebilen ve sıcak bir malzeme olan ahşabı beraber kullanabilirsin. Elbette bu ürünleri aynı anda üzerinde taşıyan ürünler bulmak yerine, farklı dekorasyon parçalarını da evinde tercih edebilirsin.

rock-müzik-dekorasyon-mobilya-metal-ahşap

Aynı şekilde mat ve parlak; ağır ve ışıltılı zıtlıklarını da malzemelerin zıtlıklarını düşünerek kullanabilirsin. Örneğin görünümü ile hem mat, hem parlak veya tok ve ağır görünüm sağlayan deri malzemesi ile modada da sıklıkla gördüğümüz ışıltılı zımbaları bir arada tercih edebilirsin.

rock-müzik-dekorasyon-mobilya-deri

Karanlık Bir Evde Aydınlatma Tercihi Nasıl Olmalıdır?

Rock kültürünün gerek modasında, gerek de enstrümanlarında gördüğümüz koyu tonlar ve karanlık altyapıyı dekorasyonda kullanabilirsin. Bunuda elbette duvar boyası veya duvar kağıdından başlayıp; mobilyalar üzerinde, örtüler, halı, perde gibi tekstil ürünleri üzerinde veya detay dekor parçalarında kullanabilirsin.

rock-müzik-dekorasyon-koyu-ton-mobilya-aydınlatma

Koyu tonların bulunduğu bir evde aydınlatmayı bu karanlığa uyumlu seçmek çok önemlidir. Bu koyu renk ağırlıklı dekorasyon içerisinde ancak doğru aydınlatma ile hayallerindeki görünümü elde edebilirsin. Bunun için odak aydınlatmalarını tavsiye ederiz. Yani belirli mobilyalar veya bölgeleri aydınlatan, loş, küçük çapta farklı aydınlatmalar gibi. Böylece ev yaşamını zorlaştırmayacak ama evdeki karanlık atmosferi de kırmayacak bir tercih yapmış olursun.

rock-müzik-dekorasyon-koyu-ton-mobilya-aydınlatma

Evde Rock’n Roll Atmosferi Yaratmak

Sevdiği müzik tarzını tüm hayatına uyarlayan insanlar veya sevdiği grupları desteklemeyi seven insanlar çoğunlukla bu gruplara dair pek çok ürün satın alırlar. Ve bu ürünler onlar için çok kıymetli olmakla beraber, özenle sergilemek de kimi zaman önemlidir. Her zaman dinlediğin grubun posterlerini duvarında sergileyebilirsin. Aynı zamanda çok sevdiğin bir müziğe dair sözleri poster haline getirebilir veya duvarında bir çerçeve içinde yazarak her gün görebileceğin şekilde konumlandırabilirsin.

rock-müzik-dekorasyon-konser-dekor-poster

Aynı zamanda sevdiğin gruba ait plakları, CD’leri veya kasetleri birer dekorasyon parçası olarak evinde sergileyebilirsin. En sevdiğin gitarın veya bagetlerin de bu parçalara dahil.

rock-müzik-dekorasyon-konser-dekor-poster

Anı Yaşa! Ama Yaşadıklarını Unutma!

Bir müzik sever için, takip ettiği grubun konserlerine gitmek unutulmaz bir andır. Günümüzde ne yazık ki konser dinlemek, biraz daha telefon ekranlarından konseri kaydetmek anlamına gelse de anı yaşayanlar aslında gittikleri konserleri ölümsüzleştirebilirler. Bunu da konser biletlerini, o güne özel giydiğin gruba ait t-shirtünü birer ev dekorasyon ürünü haline getirerek yapabilirsin.

rock-müzik-dekorasyon

Herkesin Tercihi Değil, Ancak Bir Rock Gerçeği: Denim

Rock kültürüne baktığımızda, özellikle moda tarafında denim ürünleri fazlasıyla görürüz. Kot ceketler, klasik mavi denim pantolonlar veya denim detaylı botlar gibi… İşte bu tekstil ikonunu dekorasyonunda kullanabilirsin. Rock kültürü ile fazlasıyla özdeşleşmiş bu kumaş türü evinde kesinlikle fark yaratacaktır.

Bunun için klasik mavi rengini veya çok tercih edebileceğin bir kumaş değilse, renklendirilmiş hallerini kullanabilirsin. Aynı zamanda bu kumaş üzerinde taşlama, saçaklandırma gibi eskitme yöntemleri ile kumaşı kişiselleştirebilirsin.

rock-müzik-dekorasyon-denim

Görsel kaynak: pinterest, unsplash, architectural digest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılır?

Aspiratör Temizliği Nasıl Yapılır?