Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Pop Müzik

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Pop Müzik

Yaptığın neredeyse her işte müzik dinlemek sana huzur veriyorsa, ruhunda da dinlediğin müzikten parçalar taşıyanlardansın demektir. Sevdiğin şeyleri göstermekten, yaşamaktan korkmayan pop müzik dinleyicileri için, bu eğlenceli yönlerini yansıtabilecekleri dekorasyon önerileri hazırladık.

Müzik Zevkini Evinde Yaşat: Rap >

Dekorasyona Boyut Katan 10 Niş Duvar Fikri >

Ünlülerin Ev Dekorasyonlarını İnceliyoruz: Youtuberlar >

Pop Kültürü Nedir? Dekorasyonda Pop Anlayışı

Özellikle 1950’lerde etkisi ortaya çıkan pop kültürü pek çok alanda kendini göstermiştir. Popüler anlamına gelen pop, dönem şartlarına göre sürekli olarak şekillenerek aslında zamansız bir kültür haline gelmiştir. Bu nedenle baskın bir dili olan pop kültürünü müzikte, modada, tasarımda, grafik dilinde hala görebilmekteyiz.

dekorasyonda-pop-kültürü

İster yerli ister yabancı pop müziğini seven biriysen anı yaşamayı seven biri olmalısın. Aynı zamanda her sezon yeni bir pop müziğinin her yerde dinlenebilmesi gibi sen de değişikliklere çabuk uyum sağlıyorsun. Aynı bunun gibi dinamik bir yapısı olan ev dekorasyonu aslında senin ruhunu tümüyle yansıtır. Değişime açık ve dinamik bir ev için dekorasyon önerilerimize geçelim.

dekorasyonda-pop-kültürü

Patlayan Renklerden Faydalan

Popüler kültürden beslenen pop, tasarımda en belirgin olarak renkleri ile kendini gösterir. Bu nedenle pastel değil, bulunduğu ortamda patlayan ve öne geçen renkler tercih etmelisin. Seçmiş olduğun bu renkleri nerede kullanacağın da elbette önemli.

dekorasyonda-pop-kültürü

Sadece kırlentlerde, mobilyada veya belirgin dekorasyon ürünlerinde öne çıkan bir renk kullanabilirsin. Bunun yanı sıra bu rengin daha da baskın olması için diğer dekorasyon parçalarını siyah beyaz, bej gibi soluk renklerden yana tercih edebilirsin.

dekorasyonda-pop-kültürü

Bununla beraber eğer sınırların seni engellemesini istemiyorsan, yaratıcılığını serbest bırakmak adına birçok farklı rengi bir arada kullanabilirsin. Dilediğin gibi parlak ve öne çıkan renkleri bir arada kullandığında uyumu sağlamak adına zeminde siyah veya beyaz bir kilim kullanarak dekorasyonu dengeleyebilirsin.

dekorasyonda-pop-kültürü

Renkli Koleksiyonlara Yer Ver

Neredeyse herkesin farkında olduğu veya olmadığı koleksiyon parçaları vardır. Gazoz kapaklarından kitaplara; marka çantalardan not defterlerine… Farklı renklere, dokulara ve formlara sahip olan koleksiyon parçalarını bir kolaj haline getirerek evinde sergileyebilirsin. Çünkü severek aldığın bu ürünleri ruhunun bir parçası olarak sergilemek kendini yansıtmanın en güzel yollarından biridir.

dekorasyonda-pop-kültürü

Mobilya Seçiminde Pop Kültürü

Mobilya tasarımı, günümüze dek pek çok farklı tasarım akımından etkilenerek örnekler üretmiş bir alandır. Özellikle farklı malzemelerin bir arada bulunması, amorf ve organik formlara yer verilmesi ve renklerin inovatif bir şekilde kullanılması tasarımda pop kültürünün yansımaları sayılabilir.

dekorasyonda-pop-kültürü
dekorasyonda-pop-kültürü

Özgür ruhlu ve dinamik bir pop dinleyicisi olarak evine uygun mobilyaları seçerken ince metal ayaklı geniş mobilyaları değerlendirebilirsin. Aynı zamanda Amerikan mutfaklara uygun yüksek oturma birimleri de bu dönemde ortaya çıkmış hoş tasarımlar barındırıyor. Bunun yanında mobilyalarında farklı renk ve desenleri bir arada kullanman canlı bir görünüme erişmende etkili olabilir.

dekorasyonda-pop-kültürü
dekorasyonda-pop-kültürü

Taş Duvarlarla Doku Uygulaması

Ev dekorasyonunda evi en temelde yansıtan eleman duvarlardır. Evin en büyük elemanı üzerinde vereceğin herhangi bir tasarım kararıyla büyük bir değişikliğe sebep olabilirsin. Özellikle pop kültürünün tasarım anlayışına göre ilerlemek istiyorsan taş duvarlar ile pürüzlü bir yüzey yapısı elde edebilirsin. Aynı zamanda doğal olan hiçbir taş tuğlanın aynı renge sahip olmaması sayesinde duvarında birbirinden farklı geçişler gözlemlemen mümkün olacak.

dekorasyonda-pop-kültürü

Yaratıcılığın Sınırı Yok: Pop Art

Grafik tasarımında renk kullanımının en başarılı dönemlerinden biri olan Pop Art, canlı ve dinamik ruhlu insanların sanatıdır. Evinde özellikle duvarlarında Pop Art eserlerine yer vererek heyecanlı kişiliğini yansıtabilirsin. Duvarlarının yanı sıra kilim, mobilya kaplaması, nevresim gibi kumaş baskılarında da bu sanata yer verebilirsin.

dekorasyonda-pop-kültürü

Duvar Kağıtlarıyla Eğlenceli Bir Alan Yarat

Her bir odanda farklı bir atmosfer yaratmak veya canlılığı korumak istiyorsan duvar kağıtlarından faydalanabilirsin. Farklı geometrilere veya desenlere yer verebileceğin duvarlarını koyu veya açık renklendirerek evinin boyutunun dahi bambaşka algılanmasını sağlayabilirsin. Aynı zamanda duvarında herhangi bir süs kullanmak yerine doğrudan duvarında bir değişime gidebilirsin.

dekorasyonda-pop-kültürü

Tavanı Unutma!

Dekorasyonda pop kavramını yansıtırken düz yüzeyler yerine farklı bir uygulama düşünebilirsin. Özellikle tavanda gerçekleştirilen kabartma formlar ile bir evi bütünüyle bu müzik anlayışına göre tasarlamış olabilirsin. Bu noktada tavanındaki bu kabartma formların daha da ortaya çıkması için farklı malzeme veya renkler tercih edebilirsin. Bunun yanında tavanda aydınlatma yöntemleriyle de farklılık yaratabilirsin.

dekorasyonda-pop-kültürü

Görsel kaynak: pinterest, archinect.com, megafonn.com, curbed.com, thestorefront.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Evin İçin İdeal Pencereyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisin?

Bir Odayı En Hızlı Nasıl Serinletirsin?

Bir Odayı En Hızlı Nasıl Serinletirsin?