Evinde Uygulayabileceğin 5 Farklı Tavan Dekorasyon Fikri

Evinde Uygulayabileceğin 5 Farklı Tavan Dekorasyon Fikri

Tavanları dekorasyona dahil etmek çoğu zaman kimsenin aklına gelmez. Düz ve beyaz tavanlara o kadar çok alışmışız ki başka türlüsünün mümkün olmadığını düşünürüz. Şimdi bu önyargılardan kurtulmanın tam zamanı! Tavanına yapacağın bazı dekoratif dokunuşlar ile evinde bambaşka bir atmosfer yaratman mümkün. Nasıl mı ? Senin için derlediğimiz, en çok tercih edilen tavan dekorasyon fikirlerini inceleyerek işe başlayabilirsin!

Sağlıklı Serinlik İçin Tavan Vantilatörü

Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?

İçinde Yaşama Hayallerine Daldıran 12 Şık Loft Daire

 Duvar Kağıtları ile Evine Derinlik Kat

Duvar kağıtlarını evinin duvarlarında değil de tavanında kullanmaya ne dersin? Bu duruma pek alışık olmadığımız bir gerçek. Ancak aşağıda göreceğin örnek tasarımlar karşısında bu dekorasyon fikriyle daha önce karşılaşmadığın için pişman olacağına eminiz. Duvar kağıtlarının renk ve desen bakımından oldukça fazla çeşidi bulunmakta. Tavanında kullanacağın duvar kağıdını seçerken; bu kadar çok çeşit arasında kaybolmak yerine evindeki diğer aksesuarlara odaklanmanı öneririz. Örneğin odada sade ve aydınlık tonlarda bir tasarım yapmayı seçtiysen tavanda desenli ve daha koyu renkte bir duvar kağıdı kullanarak odaya hareket katabilirsin. Çiçek desenli duvar kağıtlarının artık demode olduğuna inananlardansan bunu bir kez daha düşünmeni şiddetle tavsiye ederiz.

tavan-dekorasyonunda-duvar-kagidi-kullanma.j
tavan-dekorasyonunda-duvar-kagidi-kullanimi

Ultra Parlak Tavanlarla Daha Ferah Hisset

Son dönemde oldukça popüler hale gelen yüksek parlaklığa ve yansıtıcı özelliğe sahip malzeme ile kaplanan tavanlar, doğru tonlarda mobilya ve aksesuar seçimi ile birleştiğinde odayı son derece ferah ve aydınlık gösterebilir.

tavan-dekorasyonu-parlak-tavan-kaplama
tavan-dekorasyonu-parlak-tavan-kaplama

Ahşap Tavanlar ile Evine Sıcaklık Kat

Ahşap her türlü aksesuar bulunduğu ortama sıcak, samimi ve doğal bir atmosfer katar. Bu doğallığı bir adım daha öteye taşıyacak, adeta kendini kır evindeymiş gibi hissedeceğin bir öneri ile karşındayız. Beyaz tavanların sıkıcılığından ve tekdüzeliğinden bunalmışsan, evindeki ambiyansı bir anda değiştirecek ahşap tavan uygulamasını şiddetle tavsiye ederiz. Eğer yüksek tavanlı bir yaşam alanına sahipsen, bu uygulamanın yanı sıra, işlenmemiş haldeki kütüklerin tavana montajı ile çok daha çarpıcı bir etki yaratman mümkün.

ahsap-tavan-dekorasyonu
ahsap-tavan-dekorasyonu

Gergi Tavan ile Hayal Gücünün Sınırlarını Zorla

Kampa gitmeyi sevenlerin vazgeçilmezi gece gökyüzünde ışıl ışıl parlayan yıldızları seyretmektir şüphesiz. Peki bu keyfi yalnızca kamptan kampa değil de evinin salonunda da yaşamak ister miydin?  Salonunun tavanının gökyüzüne açıldığını ve yıldızları seyredebildiğini hayal etseydin nasıl olurdu? Bu durum apartman dairelerine sıkışıp kalan bizler için pek mümkün olmasa da en azından seni bu hisse yaklaştıracak bir önerimiz var. Çok çeşitli renk ve desenlerde karşımıza çıkan gergi tavan uygulaması ile evinde yaratmak istediğin ambiyansı yakalaman artık çok daha kolay.

tavan-dekorasyonu-gergi-tavan

Tuğla/Taş Tavanlar İle Doğallığın Sınırlarını Zorla

Yukarıda ahşabın tavan uygulamalarında kullanıldığında ortama sıcak ve doğal bir atmosfer kattığından bahsetmiştik. Bu doğallığı bir adım daha öteye taşımak istersen tavanda taş veya tuğla kullanımına mutlaka yer vermelisin. Özellikle kavisli tavanlar için birebir olan bu uygulama sayesinde benzersiz tasarımlar elde etmen mümkün.

tavan-dekorasyonunda-taş-ve-tugla-kullanimi

Görsel Kaynak: housebeautiful.com, yellowhome.ru, brucedamonte.com, pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mağaradan Ev Olur Mu Diyenlere: Yaodong Evleri

Mağaradan Ev Olur Mu Diyenlere: Yaodong Evleri

Mutfakta Doğru Bıçak Seçimi ve Bakımı

Mutfakta Doğru Bıçak Seçimi ve Bakımı