Alanda Pratiklik İçin Gömme Dolap Modelleri

Alanda Pratiklik İçin Gömme Dolap Modelleri

Modern dünyada küçülen evlere uygun çözümler bulmak hayat standartlarının yükselmesini sağlar. Bu çözümlerden ev depolama alanlarına en yardımcı olanı ise gömme dolaplardır. Gömme dolap modelleri yerden tasarruf konusunda harika bir imkân sağlarken estetik açısından da düzenli bir görünüm sunarlar. Bu yazımızda hem teknik hem de tasarım anlamında örneklerle birlikte gömme dolap konusunu işleyeceğiz.

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

Mutfağına Tarz Katacak 12 Farklı Evye Modeli

Gömme Dolap Nasıl Yapılır?

Gömme dolaplar en bilinen şekliyle duvara gömme olacağı için duvar kırdırarak dolabını yerleştirebilirsin. Bu noktada evinde ihtiyacın olan alana ve evinin imkanlarına göre yerleştirilecek dolabın özel ölçüleri alınmalıdır. Aynı zamanda istediğin malzemeye ve gerekli et kalınlığına bağlı olarak da gömme dolap modelleri değişiklik gösterecektir.

Şunu unutmamalısın ki eğer evinde yeterli ölçülere göre yer varsa gömme dolabını duvar yıktırmadan da yerleştirebilirsin. Hatta eğer dolabı yerleştirdiğinde boşluk kaldığını görürsen bu tarafları yeni yapılacak bir duvarla da kapatabilirsin. Her ne kadar yerden tasarruf etmediğin hissine kapılsan da aslında ölü olan bir alanı değerlendirdiğini unutmamalısın.

Gömme Dolap İç Dizayn Nasıl Olmalıdır?

Yerden tasarruf ettiğin bu depolama biriminde iç dizayn da çok önemlidir. Sadece kıyafet asmak için bir alan tanımak değil, elinde olan boşluğu en verimli şekilde kullanman senin için faydalı olacaktır. Bunun için farklı boyutta rafları, organizatörleri ve dolap içi çekmeceleri değerlendirebilirsin. Aynı zamanda eğer gömme dolap iç dizayn tasarlarken aydınlanmanın yeterli olmayacağını düşünürsen dolap içi aydınlatma elemanlarını da değerlendirebilirsin.

Armut’taki başarılı gömme dolap yapımı hizmetinden faydalanmak istersen hemen talebini oluşturabilirsin > 

gömme-dolap-modelleri-iç-dizayn

Antre Gömme Dolap Modelleri

Evin girişinde büyük bir dolapla yolu ve alanı daraltmak istemeyebilirsin. Bunun için antre gömme dolap modelleri arasından bir seçim yapman mümkün. Ayakkabıları, ceket, hırka, mont gibi dışarı kıyafetlerini, terlikleri, şemsiye gibi günlük hayatta tam dışarı çıkmadan alabileceğin eşyaları depolamana alan tanıyacak bu gömme dolap hayat kurtarıcı olacaktır.

gömme-dolap-modelleri-antre
gömme-dolap-modelleri-antre

Gömme Dolap Kitaplık

Kitaplar bir evde bulunan en büyük hazinelerdendir. Eğer sıralı raflar dolusu kitabı olan biriysen sana tavsiyemiz gömme dolap kitaplıkları tercih etmen olacaktır. Gömme dolap kulbu veya kapağı olmayan raflardan oluşan basit bir model seçebileceğin gibi, kapalı bir form da isteyebilirsin.

gömme-dolap-modelleri-çalışma-alanı

Mutfak İçin Gömme Dolap

Evde en pratik şekilde hareket etmen gereken alan mutfaktır. Mutfakta hızlıca iş yapıp bir yandan malzemeleri çıkarırken yolunu daraltan şeylerden kurtulmak istersin. Mutfak için gömme dolap modelleri de tam bu noktada devreye giriyor. Malzemelerini, bakliyat kavanozlarını, baharatlarını, servis elemanlarını yerleştirebileceğin gömme mutfak dolabı hayatını fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda mutfak için gömme dolap kulpları arasından en pratik şekilde ve işini engellemeyecek modelleri seçmelisin.

gömme-dolap-modelleri-mutfak-gömme-dolap

Yatak Odası Gömme Dolap Modelleri

Birçoğumuzun evinde depolama alanına en çok ihtiyaç duyulan mekan yatak odasıdır. Günlük kullanımda veya mevsimlik kıyafetlerin ve hatta nevresimlerin bile yerleştirilebileceği bu alanı evin içine dahil etmek sana alandan büyük bir tasarruf yapmanı sağlayabilir.

Aynı zamanda gömme dolap üzerine ayna ekleyerek senin için daha da kullanışlı bir hale getirebilirsin. Yatak odası için gömme dolap kapak modelleri arasından sana en çok yarayacak ve estetik gelen seçenekleri değerlendirmeni öneririz.

gömme-dolap-modelleri-yatak-odası
gömme-dolap-modelleri-yatak-odası
gömme-dolap-modelleri

Gömme Dolap Yatak Modelleri

Yatak odasındaki gömme dolap modellerini daha kompakt hale getiren bu model çeşidinde ise dolapları yatakla birleştirerek daha da geniş bir alana sahip olabilirsin. Bunun için yatağının ve odanın ölçüsünü alarak ihtiyaçlarına göre özel bir dolap tasarlamalısın. Bu modelin odanı tümüyle toplu şekilde durmasına katkı sağlayacağına eminiz.

gömme-dolap-modelleri-yatak-modelleri
gömme-dolap-modelleri-yatak-modelleri

Merdiven Altı Gömme Dolap Modelleri

Özellikle daha geniş alana sahip olmak istediğin bir evdeysen merdiven altını da bir nevi kiler olarak değerlendirebilirsin. Bu noktada merdiven altı gömme dolap modellerini inceleyerek minimal bir evde maksimum düzeni sağlayabilirsin.

gömme-dolap-modelleri-merdiven-altı-gömme-dolap
gömme-dolap-modelleri-merdiven-altı-gömme-dolap

Çatı Katı Gömme Dolap Modelleri

Çoğu evde kiler, depo gibi amaçlarla kullanılan çatı katında gömme dolap kullanmak seni büyük bir dağınıklık sorunundan kurtaracaktır. Bunu sağlayabilmek için çatı katının ve verimli alanların ölçülerini doğru şekilde almalı ve dekorasyonda malzemeleri de çatı katının atmosferini bozmayacak şekilde değerlendirmelisin.

gömme-dolap-modelleri-çatı-katı
gömme-dolap-modelleri-çatı-katı

 Görsel kaynak. pinterest, sharps.co.uk, lefreddo.com, john-lewis.co.uk, online-bedrooms.co.uk, ucandoit.co.za, guzeloldu.com, ahsapkonak.com, mobilyayatak.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır ?

Evde Beton Saksı Nasıl Yapılır ?

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?