L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

L Koltuk Kullanmanın Avantajları ve Dekorasyon Fikirleri

Çoğu mekânın vazgeçilmezi olan köşe takımları ve L koltuk modelleri modern ve şık görünümlerinin yanı sıra işlevsel ve dekoratif avantajlar da sunmaktadır. Bu yazımızda görsel örnekleriyle birlikte L koltuk modellerinin evine katabileceği değişimlerden bahsedeceğiz. Kendi dekorasyon zevkine uygun bir tercih yapmak için örneklerimizi incelemeni öneririz!

2021 Yeni Normalde Ofis Dekorasyon Trendleri

2021 Bebek Odası Temaları ve Dekorasyon Trendleri

Bir Şef Mutfağına Uygun Mutfak Aksesuarları

Küçük Odalar İçin Pratik Bir Alan Tasarımı

Küçük oturma alanları tasarlaması zorlayıcı mekanlardır. Bu nedenle sana alandan kazandıracak olan mobilya ürünlerine yönelmen boşluğu verimli kullanman için daha sağlıklı olacaktır. L koltuk modelleri bu tür durumlar için ideal ürünlerdir.

Özellikle modüler olan koltuk takımlarında odana göre en uygun L koltuk modelini bulabilirsin. Bu sayede küçük odalarında dahi beklediğinden daha fazla alana sahip olacaksın.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-küçük-oda

Her Zaman Konforlu

Geniş, derin ve kocaman bir köşe takımı kadar yorgunluğu alabilecek başka mobilya var mıdır ki? Sen, ailen, misafirlerin için fazlasıyla konforlu ve huzurlu bir ortam oluşturabilecek L koltuk modelleri her zaman davetkar görünecektir. Salonunda veya misafir ağırladığın odanda gerçek rahatlığı bu sayede yaşayabilirsin.

Televizyonu ve Sohbeti Merkez Alan Oda

Salonunu tasarlarken merkez almak istediğin şeyi belirlemen mobilya yerleştirmende sana kolaylık sağlayacaktır. Örneğin odanın televizyon merkezli bir düzeni olmasını istersen köşe takımını televizyon odaklı yerleştirebilirsin. Bununla beraber eğer misafirlerini sohbet odaklı ağırlamak istersen koltuk konumlandırmanı U biçiminde yapmayı değerlendirebilirsin.

L-koltuk-köşe-takımı

Her Dekorasyon Stiline Uyumlu

L koltuk takımları dekorasyon tarzın ne olursa olsun uyumlu şekilde yeniden tasarlanabilir. Aynı zamanda bu model stilini sabit tutarak süngerinde, döşemesinde yenilikler uygulayarak değiştirebilirsin. Herhangi bir köşe takımını kendi dekorasyon stiline uydurmanın bir başka yolu da kırlentler ve diz battaniyeleriyle L koltuğun havasını değiştirmek olacaktır.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon

Şık ve Samimi Bir Görüntü

L koltuk takımlarının odaya anında şık bir görüntü sağladığı konusunda hepimiz hemfikiriz. Ancak aynı zamanda bu koltuk ve oturma düzeni oturanları birbirine yönlendiren samimi bir atmosfer de oluşturmakta.

Hatta bir orta sehpa, kırlentler, battaniye, loş ışıklandırma ve biraz müzikle birlikte arkadaşlarınla en keyifli sohbetlerini yaptığın unutulmaz bir alan haline getirebilirsin.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-mutfak

Bütçen İçin İdeal Bir Seçim

Bir oturma alanının sınırlarını formuyla yeterli biçimde belirleyebilen L koltuk takımları detaylı düşününce bütün bir salon mobilya takımına göre daha ekonomik olacaktır. İki veya üç büyük boyutlu mobilya yerine konumlandırılabilecek bu köşe takımıyla cebine de uygun bir dekorasyon yapabileceksin.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon

Çok Yönlü Kullanım Sağlar

Köşe takımlarının ne kadar konforlu ve samimi bir atmosfer sağladığından bahsetmiştik. Bunun başlıca sebeplerinden biri de pek çok farklı oturma ve dinlenme biçimine elverişli olmasıdır. Dilediğin yönde uzanabildiğin, birkaç kişiyi aynı anda dinlendirebilecek, geniş bir oturma alanı sağlayan bu koltuk takımlarında gelecek olan misafirlere göre yeni oturma yerleri kurgulayabilirsin. Bu çok kullanışlı yönüyle en sevdiğin mobilyan haline geleceğine eminiz.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon

Ekstra Bir Yatak Olarak Değerlendir

Büyük, rahat, geniş mobilyalar olan L koltuk modellerini aynı zamanda misafir ağırlarken de değerlendirebilirsin. Yatılı misafirlerin için ekstra bir yatak olarak kullanabileceğin bu koltuk takımları kimi etkinliklerde senin için kriz anını en konforlu şekilde kurtaran parçalar olabilir.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-küçük-oda

Minimal ve Maksimal Örnekler

L koltuk takımlarının farklı dekorasyon algılarına ne kadar kolayca uyabileceğinden bahsetmiştik. Bunu biraz daha detaylandırmak için hem minimal bir oturma alanı hem de maksimal bir salonda bulunan L koltuk düzenlemeleri için hazırladığımız görsel derlemeyi inceleyebilirsin. Yazımızın sana ve yeni L koltuğunu yerleştirmende ilham verici olduğunu umuyoruz.

L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-minimal
L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-maksimal
L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-maksimal
L-koltuk-köşe-takımı-dekorasyon-maksimal

Görsel kaynaklar: pinterest, istikbal.com.tr, thespruce.com, michaelmurphy.ie, stylebyemilyhenderson.com, weltewstore.com, unsplash.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Ebeveyn Banyoları için Tasarım ve Dekorasyon Fikirleri

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?

Buzdolabı Kokusu Nasıl Giderilir?