Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Ev dekorasyonunda en ince noktaların düşünüldüğü yerlerden biri de mutfaklardır. Zamanının büyük çoğunluğunun geçtiği ve en tatlı tariflere ev sahipliği yapan mutfağında renk bütünlüğünü ve yeniliği yakalaman oldukça önemli. Zamanla yıpranan dolap kapakları belirli bir süre sonunda yenilenmeye ihtiyaç duyabiliyor. Bu noktada en çok başvurulan yöntemlerden biri de görünür kısım olan dolap kapaklarında bir yeniliğe gitmek. Yaratıcılığını ve becerini kullanacağın bu aktivitede dikkat etmen ve yapman gerekenleri senin için derledik. 

Son Dönem Trendi Terrazzo Efekti Nasıl Yapılır?

Mutfağına Tarz Katacak 12 Farklı Evye Modeli

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

mavi-boya

Mutfak Dolabı Boyarken Ne Tür Malzemelere İhtiyacın Var?

Boyama işlemine başlamadan önce toparlaman gereken bazı malzemeler olabilir. Bu listedeki malzemeleri çeşitli yapı-marketlerde bulman oldukça kolay. Boyayacağın renge karar verdikten sonra alışverişe çıkıp listeyi tamamlaman yapman gereken ilk aşama olarak karşına çıkıyor. 

Malzemeler:

o   Uzun ömürlü su bazlı boya

o   Astar boya

o   Maskeleme Bandı

o   Sünger Rulo Fırça

o   Zımpara

o   Ahşap Koruyucu/Vernik

boyayan-kadin

Mutfak Dolabı Boyama Adımları

1.  Adım: Kulp ve Aksesuarları Çıkartmak

Boyamaya başlamadan ilk adım olarak kapaktaki dekorları çıkartmalısın. Çıkarttıktan sonra da kapağın temizliğinden emin olmalısın. Hafif kirli bir yüzeyde boya gerçek rengini yansıtmayabilir ve bu da istemeyeceğin tarzda bir sonuç yaratabilir.

2.  Adım: Maskeleme Bandıyla Detayları Korumak

Dolap kapağında sökemeyeceğin cam ve menteşeleri maskeleme bandıyla sarabilirsin. Bu sayede o parçaları boyama esnasında zarar görmekten kurtarmış olacaksın. 

3.  Adım: Zımpara Yardımıyla Pürüzleri Gidermek

Mutfak dolapları üzerinde yer alan pürüzleri zımpara yardımıyla giderip yüzeyi boyaya hazır hale getirebilirsin. Pütürlü yerler oldukça göze batacağından bu işlemi sabır ve özenle gerçekleştirmelisin. 

4.  Adım: Astar Boya Sürmek ve Zımparalamak

Hazırladığın kapağa astar boyayı sürebilir ve kuruması için beklemeye başlayabilirsin. Üzerinde hala pürüz varsa bir kat daha zımparadan destek alabilirsin.

kendin-yap-dolap-boyama

5.Adım: Ana Renkteki Boyaya Başlamak

Astar boya kuruduktan ve tüm pürüzler giderildikten sonra esas boya ile boyama adımına geçebilirsin. Farklı kalınlıktaki fırçalardan destek alman boyama esnasında işini kolaylaştıracaktır. Seçtiğin rengin kendisini canlı bir şekilde göstermesini istiyorsan 2 kat uygulama yapabilirsin. 

6.Adım: Maskeleme Bandını Çıkarıp Verniklemek

Boyaların kuruduğuna emin olduktan sonra maskeleme bantlarını çıkartıp gerekli parçaları yerine takabilirsin. Boyaların uzun süre dayanmasını istiyorsan üzerinden vernik ile de geçebilirsin.

dolap-boyama-mutfak

Ne Tür Boya Ne Tür Zeminde Kullanılır?

Mutfak dolaplarında kullanılabilecek boya seçenekleri oldukça çeşitli. Yapılan en büyük hatalardan biri ise yağlı boya kullanmak. Kokusunun ağırlığı günlerce evden çıkmayarak yiyeceklere sinebiliyor ve yoğun bir baş ağrısı yapabiliyor. Su bazlı akrilik boya ya da sprey boya kullanmak özellikle ahşap yüzeylerde sıkça önerdiğimiz bir yöntem.

yesil-mutfak

Mutfak Dolabı Boyama Renkleri Nasıl Seçilir?

Dolap kapağında yapacağın renk değişimini mutfaktaki hâkim renge göre yapabilirsin. Seçeceğin yeni rengin karolarla olan ahengine de özen göstermelisin. Mutfaktaki bütünlüğü sağlamak amacıyla tüm bu detayları göz önünde bulundurarak karar vermen, sana kolaylık sağlayacaktır. 

Görseller: Pinterest

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Alanda Pratiklik İçin Gömme Dolap Modelleri

Alanda Pratiklik İçin Gömme Dolap Modelleri

Her Eve Uygun Bahçe Düzenlemesi Fikirleri

Her Eve Uygun Bahçe Düzenlemesi Fikirleri