Her Eve Uygun Bahçe Düzenlemesi Fikirleri

Her Eve Uygun Bahçe Düzenlemesi Fikirleri

Günümüzde güzel bir eve sahip olurken eğer imkanımız varsa, onu bahçeyle tamamlamak akla gelecek en güzel fikirlerden biri. Rahatlıkla yoga yapabileceğin, misafirlerini ağırlayabileceğin, temiz hava alırken dinlenebileceğin bir alana sahip olmak evini daha da özel bir alana çevirmen için yeterli. Tüm etkinliklerini yapabileceğin bu alanda ilk adım ise bahçe düzenlemeden geçiyor. Bahçenin büyüklüğüne ve şekline göre dilediğin tarzda ve temada, bahçeni oluşturabilirsin. Her ayrıntıyı düşünerek hazırladığımız bu rehberde bahçeni özelleştirebilir ve hayalindeki ortamı yaratmak için gerekli detaylara göz atabilirsin. 

Açık Havada Güneşten Korunmanın 14 Yolu

Balkon ve Teraslar İçin Her Tarza Uygun Güneşlik Fikirleri

Yeni Trend: Yaşayan Duvarlar

bitki-secimleri

Bitki Seçimleri

Bahçeni dizayn ederken önem vereceğin bir nokta da yetiştireceğin bitkiler olacaktır. Birbirinden farklı tür ve renkte bitkiye yer vererek, bahçende renkli bir atmosfer yaratabilirsin. Eski ve kırılmış saksılardan vintage bir hava yaratabilir ve bitkilerin için özel bir köşe oluşturabilirsin. Düzenli bakım gerektirecek bitkilerin ile de kendine yeni bir hobi edinmiş olabilirsin. 

bahcede-isiklandirma

Işıklandırma Tercihleri

Bahçenin atmosferini büyük ölçüde değiştiren bir püf nokta da ışıklandırmadır. Çeşitli şekil ve büyüklüklerde seçebileceğin ışıklarda güneş enerjisinden yararlanabilir ve bu sayede doğayı da koruyabilirsin. Son zamanların en popüler dekorlarından olan bu top şeklindeki ışıklar hem suya dayanıklı olması hem de güneş enerjisinden yararlanması nedeniyle oldukça tercih ediliyor. 

oturma-koseleri

Oturma Köşeleri

Oturma köşesinde, sabah kahveni içerek güne zinde başlayabilir veya akşamüstü arkadaşlarınla kokteyl keyfi yapabilirsin. Bu köşeyi dizayn ederken en çok önem vereceğin şey rahatlık olmalı. Yumuşak ve konforlu yastık seçimleri bu noktada oldukça önem taşıyor. Evde ve bahçedeki hâkim renge göre köşendeki temayı geliştirebilir ve bu sayede yastıklarla görsel bir şölen de yaratabilirsin. Döşemeler için renk seçiminde daha az leke tutan renkleri tercih edebilir ve aynı zamanda kumaş tercihini de bu yönde yapabilirsin. Eğer lükse kaçmak ve kış günlerinde farklı bir ambiyans yaratmak istiyorsan ortada ateş yakabileceğin bir yer de düşünebilirsin.  

bahce-mobilyalari
bahce-dekorasyon-mobilya

Bahçe Mobilyaları

Etnik ve bohem dekorları seviyorsan eğer, mobilyalarında jüt ve hazeran işlemelerini tercih edebilirsin. Bahçedeki yeşil tonlarıyla oldukça uyum içinde olacak bu mobilyalar dayanıklı olması sebebiyle de yükselen bir trend haline gelmiş sayılıyor. İster yemek masasındaki sandalyelerde ister köşe takımındaki koltuk ve sehpalarda tercih edebileceğin bu tasarımlar küçük sayılabilecek bahçelerde bile ön plana çıkabiliyor. 

yürüme-yollari

Yürüme Yolları

Bahçende ufak gezinme turları atarken çimlere ve bitkilere zarar vermemeye özen göstermelisin. Akşamüstü çim sulamalarından sonra etrafı çamur yapmamak için çeşitli yürüme yolları seçmek bu noktada önemli bir ihtiyaç haline gelebiliyor. Çeşitli boyutlarda taş ve beton bloklarla yapılabilecek olan bu yollar, bahçendeki görsel bütünlüğü de korumuş olacaktır. 

Görseller: Pinterest

 

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Mutfak Dolabı Nasıl Boyanır?

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?

Evdeki Böcekleri Uzaklaştırmanın Doğal Yolları Nelerdir?