Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Halat Kullanarak Yapabileceğin 10 Farklı Dekor

Evinde yapacağın ufak dekorasyon değişikliklerine kendi emeğini katmaya ne dersin? Günlük hayatımızda çoğu zaman evimizin içinde, kenarda kalmış birçok eşya ve materyal ile karşılaşıyoruz. En sık karşımıza çıkanlar ise halatlar. Normalde çöpe gidecek olan farklı uzunluktaki bu halatları, evinde bohem bir görünüm yaratmak için kullanabilirsin. Zamanını çok da almayacak bu yaratıcı fikirler, seni fazla masraf yapmaktan da kurtaracak. Çeşitli eşyaları ve halatları kullanarak ortaya çıkaracağın dekorlar, evine yepyeni bir hava katacak. Halat kullanarak yapabileceğin 10 farklı dekoru, bu yazımızda senin için bir araya getirdik.

Komodin Modelleri | 20 Kendin Yap Komodin Fikri

Evin İçin 14 Örgü Dekorasyon Fikri

12 Kendin Yap Mutfak Önlüğü Fikri

Pottery Barn Inspired Diy Jute Placemats.png

Amerikan Servisleri

Yemeklerinde masa düzeni ve dekorasyonuna önem veren biriysen eğer bu fikir tam senlik! Ana temanı belirledikten sonra masana ekleyebileceğin Amerikan servisleri, hem masanın çizilmesini önleyecek hem de güzel bir görünüm sağlayacaktır. Sadece tutkal yardımıyla birleştirebileceğin halatlarla ortaya çıkaracağın Amerikan servisleri, masanda yeni gözden olacak. Yapımı da oldukça basit bu ürünler, vereceğin davetlerde güzel birer dekor parçası haline gelecektir. 

halat-kapı-stoperi

Kapı Stoperleri

Kapılarının rüzgârdan sürekli çarpıp durmasından ne kadar rahatsız olabileceğini tahmin ediyoruz. Değişik bağlama teknikleriyle beraber, içine bir ağırlık koyarak yapacağın kapı stoperleri parkelerinle beraber bir renk uyumu yakalayacaktır ve bu sayede kapında ve duvarında oluşacak hasarlardan korunabilirsin.

halat-paspas-kendin-yap

Paspaslar

Çeşitli örme stilleriyle dizayn edebileceğin halattan paspaslara istediğin şekli verebilirsin. Yuvarlak, dikdörtgen ve oval tarzlarda dizayn edeceğin paspaslar evinin girişinde oldukça dikkat çekecek parçalar olacaktır. Lekeleri saklama konusunda da başarılı malzeme olan halat paspaslar evinin girişine modern bir görünüm katacaktır. 

kendin-yap-halat-renkli-saksi

Asılabilecek Saksılar

Bitkilerini daha da güzel gösterecek olan asılabilecek saksılar, salonunda ya da evin dilediğin köşesinde farklı bir atmosfer yaratacaktır. Tavandan sarkacak halatlarla, bitki köşeni daha renkli bir hale de getirebilirsin. Renklerin seçimi ve saksıların büyüklükleri tamamen sana kalmış!

halat-yer-puf-kendin-yap

Yer Pufları

Havaların da ısınmasıyla, bahçende ya da balkonunda geçireceğin keyifli vakitlerde rahat etmen oldukça önemli. Puflar bu konuda oldukça iyi ve modern bir tercih. Deponda yer alan eski lastikleri halatla sararak bahçen veya salonun için yer pufları yapman oldukça mümkün. Güzel havalarda çimlerin üstünde buzlu limonatanı, kendin yaptığın puflar üzerinde yudumlamak sana oldukça keyif verecektir. 

halat-sepet-kendin-yap

Dekoratif Sepetler

İster masa üstünde istersen de çeşitli köşelerde kullanabileceğin halattan yapılacak sepetler evinin bohem görüntüsünü oldukça güçlendirecektir. Mum ve çeşitli dekoratif eşyalar koyabileceğin masa üstü sepetleri de sehpanı daha ilgi çekici hale getirebilir. Çeşitli şekillerde yapabileceğin bu sepetler için gerekli olan tek şey halat ve el becerin! 

kendin-yap-tepsi-halat

Tepsiler

Herhangi bir metal ya da ahşap objenin yanına takabileceğin halatlardan, tepsiler elde etmen oldukça kolay. Gözüne işe yaramaz görünen, kenarda bıraktığın herhangi bir objenin, senin için kullanışlı bir hale gelebileceğini unutmamalısın. Kısa halatları kenarlara bağlayarak, yepyeni tepsiler oluşturabilirsin. Böylece sunumların daha özel hale gelecektir.

hala-avize

Halattan Avizeler

Eski bir tahta, farklı boylarda halatlar ve modern tasarımlı ampullerle oldukça şık avizeler yapman mümkün. Sıradanlıktan oldukça uzak olan bu avize tasarımları tamamen senin zevkine kalmış. Ufak yardımlarla ampulleri monte ettirdiğin an, yemekler artık senin için daha aydınlık ve keyifli hale gelecektir.   

kendin-yap-duvar-süsü

Duvar Süsleri

Duvarlarını hayallerine göre süslemek tamamen sana kalmış. Bohem bir hava hâkim olsun istiyorsan krem ve kahve tonlarında seçeceğin halatlar ile örgü duvar süsleri yapabilirsin. Daha farklı ve modern bir görünüm istiyorsan halatlara renk katmak da senin elinde. Duvar süslerine ekleyeceğin minik tahtalar da parkelerinle uyum sağlayacaktır. 

kendin-yap-raf-halat-askılı

Raflar

İster evinin salonunda istersen banyoda bile kullanabileceğin halat askılı bu raflara, mum ve saksılarını dizerek hoş bir görünüm elde edebilirsin. Tahtalara açtığın deliklere, halatları bağladıktan sonra duvara sabitleyebilirsin. Bu raflar pek çok dekoratif eşyanı da kenarda durmaktan kurtaracaktır.

Görsel Kaynaklar: Pinterest, zarahome.com

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

Doğal Yöntemlerle Evdeki Kötü Kokulara Pratik Çözümler

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi

Cam Kavanozlardan 5 Dekoratif Geri Dönüşüm Projesi